joi, 14 martie 2019

Prăjiturile de casă ale diferitelor națiuni, în noul sezon „Martha Bakes” de pe TV Paprika

Populara prezentatoare Martha Stewart ne dezvăluie rețetele clasice ale celor mai bune prăjituri tradiționale ale lumii, în sezonul 9 al emisiunii „Martha Bakes”/„Martha Stewart: Lumea prăjiturilor”. Noul sezon este difuzat în România de TV Paprika, începând cu ziua de luni, 18 martie, de la ora 21:00, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

De la mijlocul lunii martie, așadar, Martha Stewart ne invită la o călătorie culinară în jurul lumii, arătând preferințele la deserturi din Europa, America, Australia și Orientul Mijlociu. Cele mai bune prăjituri de casă ale scandinavilor, britanicilor, latino-americanilor ori australienilor pot căpăta formă chiar în bucătăria dumneavoastră. Savuraţi reţetele transmise de la generaţie la generaţie în diferite colțuri ale lumii!

De la fursecurile daneze cu unt, la prăjiturile iraniene cu orez şi cele cu tahini, până la prăjiturelele cu anason sau Chräbeli - desertul tradițional al elvețienilor - ori deserturile tip sandwich cu sirop de arţar nord-americane, până la dulciurile de la antipozi, Martha Stewart arată cele mai bune tehnici de copt, dând posibilitatea telespectatorilor să prepare de la zero prăjiturile de casă ale diferitelor popoare, în propria bucătărie.

În episodul cu numărul 6, numit „Prăjituri est-europene”, Martha Stewart îşi împărtăşeşte amintirile ei despre prăjiturile familiei învăţate de la mama ei, anume polonezele chrusciki.

Martha Stewart dezvăluie telespectatorilor, în noul sezon, cele mai bune metode de gătit, încurajându-i să pregătească acasă deserturi și prăjituri delicioase.

Iată ce rețete puteți descoperi de-a lungul celor 13 episoade ale sezonului 9:

Episodul 1: „Prăjiturelele din Scandinavia”

Martha Stewart prepară trei preferate din Scandinavia: fursecurile daneze cu unt, vândute în tradiţionala cutie albastră de tablă, o prăjitură condimentată cu nucşoară numită muskotnittar, şi fragedele steluţe finlandeze umplute cu dulceaţă. Ţările scandinave nu dezamăgesc la capitolul prăjituri de casă.

Episodul 2: „Prăjituri din Australia & Noua Zeelandă”

Savuraţi dulciurile de la antipozi: fursecuri cu ciocolată și mentă, biscuiţi cu ghimbir făcuţi cu o combinaţie de arome şi, de asemenea, prăjiturele cu umplutură din fructul pasiunii.

Episodul 3: „Prăjituri nord-americane”

Ultimele noutăţi despre trei reţete clasice: prăjituri sandwich cu sirop de arţar, turtă dulce cu unt şi o cremă bogată de arţar, plus fursec cu fulgi de ciocolată făcut cu un număr uriaş de fulgi de ciocolată plus prăjituri cu stafide şi ovăz.

Episodul 4: „Prăjituri din Austria, Germania şi Elveţia”

Învăţaţi să gătiţi reţetele tradiţionale care au devenit preferatele publicului întregul an: chrabeli cu forme amuzante şi cu aromă de anason, fursecuri linzer cu umplutură de dulceaţă şi pfeffernusse, aromate cu condimente.

Episodul 5: „Prăjituri latino-americane”

Bucuraţi-vă de aceste reţete celebre: polvorones, acoperite cu zahăr şi scorţişoară, de la cuvântul polvo (praf în spaniolă); sandwich-uri cât să le pui în gură numite casadinhos, cuvântul portughez pentru tineri căsătoriţi; şi champurradas din Guatemala, cu seminţe de susan.

Episodul 6: „Prăjituri est-europene”

Savuraţi reţetele transmise de la generaţie la generaţie. Martha îşi împărtăşeşte amintirile ei despre prăjiturile familiei învăţate de la mama ei, anume polonezele chrusciki. Apoi arată prăjiturile laba gâştii ruseşti, colacii umpluţi cu dulceaţă şi prăjiturile pryaniki.

Episodul 7: „Prăjituri italieneşti”

Savuraţi trei dintre preferatele Marthei din Italia: baci umplute cu castane din regiunea Piemont, prăjiturele numite cantucci din Toscana, coapte de două ori, şi „brutti ma buoni”, o combinaţie de alune de pădure, ciocolată dulce-amăruie şi mering.

Episodul 8: „Prăjituri din Marea Britanie”

Fiți alături de Martha atunci când ne arată trei reţete de prăjituri clasice, sau „biscuiţi”, aşa cum sunt numiți în Anglia: fursecuri englezeşti, copturi Galeze, o încrucişare între o prăjiturică şi turte şi nodurile celtice, cunoscute pentru imaginea lor în trifoi.

Episodul 9: „Prăjituri din Orientul Mijlociu”

Să învăţăm cum condimentele calde, umpluturile de fructe şi ingredientele aromate oferă o aromă specială în trei dulciuri irezistibile: mamoul, având curmale şi un desen geometric, prăjiturile iraniene cu orez şi prăjiturile cu tahini.

Episodul 10: „Prăjituri din Grecia”

Să creăm aromele autentice ale Greciei din mai multe ingrediente: nuci şi miere în baclava, kourabiedes, cu masticul care dă o aromă de pin şi de anason şi paximadia, cu ouzo, seminţe de susan şi o notă de portocale.

Episodul 11: „Prăjituri din Olanda”

Să învăţăm cum trei prăjituri faimoase şi-au primit numele: speculaas, făcute prin reţetă tradiţională cu tipare din lemn, stroopwafels făcute din două foi gofrate şi caramel, şi prăjiturile arnhemse meisjes, numite după fetele din Arnhem.

Episodul 12: „Prăjituri clasice italieneşti”

Savuraţi trei prăjituri delicioase care vorbesc despre „la dolce vita”: Buccellati siciliene, umplute cu o combinaţie de pecan, smochine şi stafide, plus gofrele italieneşti cunoscute.

Episodul 13: „Prăjituri franţuzeşti”

Folosiţi tehnici verificate în timp pentru trei prăjituri renumite: papillon, cu coaja caramelizată şi straturi fragede la interior, meringi franţuzeşti într-un curcubeu de culori şi de arome, şi poate cele mai populare prăjituri din Franţa, prăjiturile cu unt din Bretania.

Despre Martha Stewart

Martha Stewart (n. 3 august 1941) este o femeie de afaceri, scriitoare, personalitate TV şi fost model. În calitate de fondatoare a Martha Stewart Living Omnimedia, Stewart a avut succes printr-o serie de afaceri, publicaţii, emisiuni, promovare de produse şi comerţ electronic. Martha Stewart este autoarea a numeroase cărţi best-seller de bucate, este editoarea Martha Stewart Living Magazine şi gazda a două emisiuni TV, Martha şi Martha Stewart Living.

În 2011, Stewart deschidea o emisiune de 30 de minute, Martha Bakes, pe Hallmark Channel. Un nou serial de televiziune, Martha Stewart's Cooking School („Şcoala de gătit a Marthei Stewart”), începea pe PBS în octombrie 2012, fiind inspirat de cartea cu acelaşi nume.

În iunie 2018, Martha apărea ca membru al juriului pentru Chopped, o competiţie de gătit pe Food Network. În octombrie 2018, ea apărea în emisiunea The Ellen DeGeneres Show alături de Julia Roberts. Două filme de televiziune au fost inspirate de povestea ei. A fost jucată de către Cybill Shepherd în ambele filme.


Un comentariu despre subiectul „Prăjiturile de casă ale diferitelor națiuni, în noul sezon „Martha Bakes” de pe TV Paprika”:
Anonim

hmmm... ce bine arata... chiar acum cand m-am lasat de dulciuri... dar ma tenteaza mult :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile