marți, 28 mai 2019

Licența televiziunii TV H București a fost retrasă la cerere

Licența audiovizuală de satelit a televiziunii TV H București a fost retrasă în ședința CNA de astăzi, la cererea societății comerciale Mass Media România de Mâine, care deține televiziunea menționată. TV H se află în lista must-carry valabilă pentru anul în curs. De asemenea, Mass Media România de Mâine a solicitat și retragerea licenței de satelit a Radio Seven, dar va menține licența terestră a postului de radio din București.

Postul de televiziune al Fundației “România de Mâine” a început să funcționeze la data de 1 octombrie 2000, fiind lansat ca post universitar ce deservea procesul de învățământ al Universității “SPIRU HARET”. TVRM (Televiziunea “ROMÂNIA DE MÂINE) s-a lansat cu o grilă de programe modestă ca număr de emisiuni telespectatorii puteau urmări cursurile prezentate de către profesorii instituției universitare.

Managementul instituției a hotărât ca postul să se transforme, cuprinzând o paletă mai largă de programe culturale, educative, divertisment cultural, filme artistice de factură culturală, filme documentare, emisiuni pentru copii și tineret, emisiuni religioase și, nu în ultimul rând, emisiuni informative. Cu toate acestea, s-a păstrat specificul nişat pe cultură şi învățământ, conform licenței de emisie obținuta de la Consiliul National al Audiovizualului.

După 5 ani de funcționare, postul televiziune TVRM și-a schimbat grila de programe, pe 1 octombrie 2005. Astfel, se schimbă și logo-ul televiziunii, din simplu TVRM în TVRM Educational, accentuându-se ideea educatională a televiziunii. La doi ani distanță, apare o nouă instituție media care își dorea să evidențieze latura culturală a trustului media – TVRM Cultural.

A treia rebrănduire a avut loc în 2012, 23 februarie. Astfel, TVRM Educaţional se transformă în TVH 2.0. A venit o nouă etapă, de “semi-rebranding”, ce a constat în renunțarea, de la 3 mai 2013, la o parte din logo-ul televiziunii și implementarea unei imagini moderniste în conceptul editorial sub logo-ul TVH. Litera ”H” reprezenta inițiala numelui celui care a reformat învățământul românesc, Spiru HARET.

Trebuie menționat faptul că, din grila de programe a postului TVH nu a lipsit niciodată componenta educațională, reprezentată de cursurile de limbi străine, meditațiile pentru Bacalaureat și cursurile universitare. Peste 60% din emisiuni erau producție proprie.

În luna octombrie 2016, postul TVH a efectuat o nouă schimbare de imagine în ceea ce privește sigla, conceptul grafic și grila de programe. Din 24 decembrie 2018, TVH a transmis programe destinate atât copiilor, cât și adolescenților.


Niciun comentariu despre subiectul „Licența televiziunii TV H București a fost retrasă la cerere”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile