duminică, 9 iunie 2019

Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, transmis în 4K Ultra HD

Platforma franceză Fransat a început să retransmită televiziunea TF1 4K, care va difuza acest campionat și alte evenimente sportive importante. Campionatului Mondial de Fotbal Feminin din Franța este de așteptat să ajungă la o audiență record de până la 1 miliard de telespectatori, conform FIFA.


Transmisiile au debutat vineri seara cu meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin (FIFA Women's World Cup), competiție care se desfășoară până pe 7 iulie.

Fransat va sărbători în curând aniversarea a 10 ani. Serviciile transmise prin satelitul Eutelsat oferă 27 de canale gratuite similare cu pachetul digital terestru TNT, canale regionale în HD, televiziuni locale sau tematice suplimentare, dar și servicii radio.

Următorul eveniment sportiv important care va fi difuzat de televiziunea TF1 4K va fi Cupa Mondială de Rugby, care va debuta în septembrie.

Televiziunea TF1 4K este oferită de Fransat în rezoluție Ultra HD prin intermediul satelitului Eutelsat 5 West A de la poziția orbitală 5 grade Vest, pe frecvența 12732, polarizare verticală,  SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2 QPSK, criptat în Viaccess 4.0.

Transmisia în direct a meciurilor va fi realizată utilizând 24 de camere video Ultra HD (UHD). De asemenea, FIFA TV va oferi radio-difuzorilor aproximativ 1700 de ore de conținut înregistrat legat de această competiție de fotbal, aproape dublu față de ceea ce a fost produs pentru ultimul Campionat Mondial de Fotbal Feminin din Canada, din anul 2015.

De asemenea, va fi dublată cantitatea de conținut produsă pentru radio-difuzorii care au achiziționat drepturi de televizare prin televiziuni lineare și prin platforme digitale.

Un număr de 62 de radiodifuzori au trimis reprezentanți în Franța, mai mult cu 10 comparativ cu competiția din Canada, de acum patru ani. Au fost solicitate în total peste 2500 acreditari media, comparativ cu 1414 acreditări solicitate pentru Canada.

În timpul Campionatului Mondial de Fotbal Feminin din Canada, transmisiile au ajuns la 764 milioane de telespectatori din întreaga lume (statistici bazate pe numărul de persoane care au urmărit cel puțin un minut de transmisie din competiție, campionat care a cumulat 52 de meciuri în care s-au confruntat 24 de echipe).

"Fotbalul feminin are o audiență globală tot mai mare și mai diversificată și, deoarece tot mai mulți fani urmăresc acest sport, producțiile și transmisiile au fost îmbunătățite, pentru a oferi cea mai bună vizionare posibilă a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin FIFA", a precizat Josh Smith, directorul serviciilor TV FIFA.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal Feminin din Canada din 2015, dintre SUA și Japonia, a stabilit un record absolut de vizionare în Statele Unite ale Americii pentru un meci de fotbal (fie fotbal masculin, fie feminin), 25,4 milioane de telespectatori urmărind transmisia cu comentariu în limba engleză.

În acest an, șase echipe de producție și de transmisie vor lucra pentru difuzarea celor 52 de meciuri. Cele șase echipe vor fi coordonate de regizori experimentați în transmisiile de fotbal în direct. FIFA a precizat că aproape 1000 de angajați acreditați vor lucra în nouă locații din Franța și din Centrul Internațional de Radiodifuziune din Paris.

În plus față de cele 24 de camere video, va exista o dotare tehnică specială pentru meciul de deschidere, semifinale și finale. Aceasta va include camere video aeriene, dar și camere cu frame-rate ridicat, pentru a capta faze spectaculoase. Trei camere portabile vor fi de asemenea utilizate pentru a transmite conținutul înainte și după meci.

Toate cele 52 de meciuri vor fi produse în rezoluții Full HD (1080p) și UHD (SDR), cu scanare progresivă ca format de producție de bază. Un total de opt feed-uri vor fi disponibile în Centrul Internațional de Radiodifuziune din Paris.

De asemenea, FIFA va oferi titularilor de drepturi de difuzare conținut adaptat pentru rețelele sociale, inclusiv clipuri video la 360°, fotografii, info-grafice și transmisii video în direct.


4 comentarii despre subiectul „Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, transmis în 4K Ultra HD”:
marian

Se pare ca in Romania nu este transmis..

Anonim

Chiar îmi place fotbalul feminin, mai spectaculos, mai multe goluri, fete frumoase. Mare păcat că nu e transmis în România.

Unknown

Este pe tvr hd .

Anonim

Trebuie completat ca in contul personal de pe Fransat trebuie activat Pass TF1 4K - la sectiunea Echipamente - ca sa mearga decriptarea acestui program UHD. Dupa activare - va apare perioada de validitate a acestui Pass, in cazul de fata - 10 noiembrie 2019, dupa terminarea Cupei Mondiale de Rugby.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile