vineri, 7 iunie 2019

”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”), un serial western multi-premiat, începe la FilmBox pe 8 iunie

În iunie, la FilmBox debutează primul western făcut în Irlanda. ”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”) spune povestea fraților Connolly, trei emigranți irlandezi care călătoresc din Montana în Yukon, în timpul goanei după aur din Klondike, din anii 1890. Dorința lor este de a se îmbogăți, dar tocmai acest vis ajunge să-i învrăjbească, precizează televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Cu un buget de 1,6 milioane de euro, ”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”) are două sezoane, fiecare a câte 4 episoade. Serialul a primit recenzii foarte bune: ”Nu știm dacă este aur pentru audiențele TV, dar ”Dominion Creek” nu este un serial lipsit de stil și ambiție”, a scris ”The Irish Times”. Cu nouă nominalizări la Premiile Irish Film and Television se poate lăuda producția, câștigând patru premii: cea mai bună dramă, cel mai bun actor, cel mai bun machiaj și cel mai bun scenariu.

”Am lucrat în Canada și America pentru foarte multe documentare și ceea ce m-a șocat foarte tare a fost cât de asemănător este peisajul din aceste locuri cu peisajul din vestul Irlandei. Așa că atunci când mi-a venit ideea unui western irlandez, am știut că putem filma în Irlanda și să pară că suntem în Vestul Sălbatic din Nordul Americii. Mi-au plăcut întotdeauna westernurile și, în mod evident, mulți oameni sunt expuși la acest gen cinematografic, încă de mici”, a povestit regizorul Daithi Keane.
Rolurile principale le-au revenit lui Owen McDonnell, Dara Devaney, Sean T. O. Meallaigh. ”Am discutat cu Dathai Keane și am simțit că o să am multă libertate în ceea ce privește acest personaj, Seamus Connolly”, spune Dara Devaney.

”Dathai m-a urmărit și s-a gândit la mine pentru rolul lui Tom, fratele mai mare și mai responsabil, dar cu secrete adânci și întunecate. M-a entuziasmat tare mult scenariul”, a povestit și Owen McDonnell.

Și Sean T. O. Meallaigh a avut cuvinte de laudă despre acest proiect: ”Am mai lucrat cu Dathai și mi-a plăcut tare mult. M-am întâlnit cu el la un festival și mi-a povestit despre acest scenariu, care încă nu era gata, dar mi-a promis că îmi va trimite versiunea finală. Apoi am uitat de asta, iar la începutul lui 2014 l-am auzit iar pe Dathai vorbind despre acest serial. Am citit scenariul și mi s-a părut absolut uluitor.”

Primul episod din ”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”) este sâmbătă, 8 iunie, de la ora 22:00, la FilmBox.


Niciun comentariu despre subiectul „”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”), un serial western multi-premiat, începe la FilmBox pe 8 iunie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile