sâmbătă, 4 ianuarie 2020

A fost lansat logo-ul de certificare 8K al Asociației 8K

8K Association (8KA), asociația din industrie care promovează dezvoltarea și armonizarea întregului ecosistem 8K, a pus la dispoziție un nou program de certificare pentru televizoarele care corespund specificaților 8K.


Asociația include 22 de companii de top care produc electronice de consum, ecrane și alte componente electronice, dar și companii implicate în conținut și/sau distribuție. Printre membrii asociației sunt cinci dintre cei mai importanți producători de ecrane din lume, furnizori care au însumat anul trecut peste 70% din capacitatea globală de producție a ecranelor de televizoare.

Televizoarele cu certificare 8K Association au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele standard 4K și oferă ceea ce asociația definește ca fiind contrast și culori „excepționale” printr-o performanță HDR „impresionantă”. 8K este mai mult decât un logo pe o cutie. Un adevărat televizor 8K trebuie să corespundă diverselor criterii de calitate a imaginii pentru a oferi o experiență superioară de vizionare. Criteriile de testare ale asociației 8K, care includ cerințe obligatorii pentru nivelurile maxime de alb și negru, oferă pentru producători un mijloc standardizat, dar cuprinzător, de a certifica performanța televizoarelor 8K.

Companiile membre ale 8KA vor putea să-și promoveze televizoarele 8K prin logo-ul de certificare al 8K Association, după ce criteriile de performanță ale fiecărui model de televizor vor fi validate de către un controlor independent de certificare.

Asociația 8K se așteaptă ca numeroase companii de top să lanseze în anul 2020 televizoare certificate 8KA și să utilizeze logo-ul 8KA Certified în marketingul pentru aceste televizoare. 8KA mai estimează că adoptarea tehnologiei 8K în privința producției de conținut și distribuție va urma un model similar de creștere cu cel al 4K din ultimii ani.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost lansat logo-ul de certificare 8K al Asociației 8K”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile