joi, 13 februarie 2020

ARD și Arte vor înceta transmisia în rezoluție SD prin sateliții SES Astra de la 19,2° Est

Din ianuarie 2021, radio-difuzorul public german ARD va înceta distribuirea canalelor sale de televiziune în rezoluție SD prin sateliții SES Astra de la 19,2° Est. Canalele Das Erste, tagesschau24, ONE și ARD-alpha vor fi recepționate doar în rezoluție HD. Conform ARD, renunțarea la transmisia în rezoluție SD va reduce considerabil cheltuielile. În plus, Comisia pentru determinarea necesităților financiare ale radiodifuzorilor (KEF) a anunțat deja că nu va mai oferi fonduri pentru emisia în SD prin satelit a televiziunilor publice.

ARD ar fi trebuit să redistribuie fonduri prevazute în buget pentru alte cheltuieli, dacă ar fi decis să continue transmisia prin satelit și în rezoluție SD. Nu este stabilit deocamdată dacă și televiziunile regionale ale ARD și canalele ZDF vor înceta distribuția în SD. Decizia de încetare a transmisiei prin satelit în rezoluție SD afectează doar difuzarea prin satelit, nu vor există modificări în alte infrastructuri de distribuție.

Aproape 80% din gospodăriile cu recepție satelit din Germania au deja televizoare HD și, prin urmare, au acces și la canalele publice de televiziune, întrucât aceste televiziuni sunt necriptate. Cu toate acestea, situația este diferită pentru televiziunile comerciale, deoarece versiunile HD ale canalelor comerciale sunt criptate și pot fi recepționate doar pe baza de abonament.

Mai puțin de 16% din cei care locuiesc în gospodării dotate cu antene de satelit au decis să plătească pentru recepția canalelor de televiziune HD care sunt finanțate și prin publicitate. Prin urmare, oprirea transmisiilor SD de către radio-difuzorii comerciali nu pare momentan realizabilă din punct de vedere financiar. În caz contrar, ar exista riscul diminuării audiențelor, rămânând doar telespectatorii abonați la transmisia în HD, și, prin urmare, ar exista o scădere dramatică a veniturilor din publicitate.

Mediengruppe RTL Deutschland și-a extins recent contractul cu operatorul SES pentru distribuția necriptată prin satelit în SD, până în anul 2024, a canalelor sale necriptate de televiziune. La scurt timp, ProSiebenSat.1 a anunțat de asemenea că a semnat un contract pe termen lung cu SES pentru continuarea distribuție necriptate în rezoluție SD.

Cât de dificilă este convingerea telespectatorilor să plătească pentru versiunile HD ale canalelor comerciale a fost deja demonstrat prin retragerea Diveo (M7 Group) si Freenet TV Sat (Media Broadcast). Ambii furnizori au oferit în grile RTL, Sat.1, ProSieben și alte canale comerciale în rezoluție HD pentru locuințele cu antene satelit din Germania. Situația este acum la fel cum era înainte ca platformele menționate să intre pe piață, filiala SES HD+ fiind din nou singura platformă care oferă canalele comerciale de televiziune în rezoluție HD prin satelit.

De asemenea, și televiziunea Arte va opri din luna ianuarie a anului viitor difuzarea prin satelit a programelor sale în rezoluție SD prin SES Astra (19,2 ° Est).

Arte a acordat mereu o importanță deosebită furnizării unei calități excelente a imaginii și sunetului. Trecerea la transmisia de calitate HD a fost un proiect-pilot al radio difuzorului încă din anul 2007. ARTE a fost prima televiziune publică care și-a difuzat programele în HD în Germania și Franța, din anul 2008. Totuși, canalul este încă difuzat în Germania în rezoluție SD.

Kemal Görgülü, noul șef al Departamentului pentru tehnologie de la Arte, a explicat: "După cum ați aflat, ARD a decis să oprească distribuția SD la sfârșitul anului. ARTE, Phoenix, Tagesschau24 și One utilizează același transponder de satelit. Aceste televiziuni vor părăsi frecvența utilizată (nr: satelit Astra 1M, frecvența 10743, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK). ARTE nu poate rămâne singură pe transponder și, prin urmare, va opri distribuția în SD. Am oprit deja transmisia în SD și în Franța, din octombrie 2016. Cu siguranță nu mai vedem niciun viitor în distribuția în rezoluție SD a programelor noastre".


4 comentarii despre subiectul „ARD și Arte vor înceta transmisia în rezoluție SD prin sateliții SES Astra de la 19,2° Est”:
Anonim

Pana in ianuarie anul viitor nu este o veșnicie.

Anonim

Este timpul ca majoritatea televiziunilor sa treaca in format HD si sa renunte definitiv la SD. Nu mai aduc in discutie renuntarea la canalele analogice de pe cablu. Cel putin televiziunile cu dubluri SD si HD ar putea renunta la transmisia SD, indiferent ca emit pe cablu sau satelit. Ar avea avantaje financiare si ar putea sa investeasca pentru tehnologie 4K.

Anonim

Iar noi avem inca televiziuni "cu pretentii" care emit exclusiv SD.

Anonim

Corect ultimul anonim. La noi televizunile au pretentii. Programele lasa de dorit. Majoritatea sunt cu in regim cu plata cum ar fi PRO TV si Antenele, acestea ar putea renunta definitiv la SD, si aibe un canal experimental 4K. Canalele SD cu plata, la cati bani primesc pot sa treaca usor la HD. Un alt exmeplu cei de la TVR putea sa aibe TVR 1 si 2 in format 4K, si restul in HD. Abia anul trecut au trecut la HD si TVR 3 si cele regionale inca emit in SD. Daca nu vrei sa te complici cu abonament lunar la cablu si vrei sa le prinzi la liber atunci vei avea batai de cap. Pe terestru DVB-T2 sunt numai TVR-urile si atat, daca ai noroc sa locuiesti la granita prinzi posturile vecine. Pe satelit, canalele romanesti la liber sunt pe mai multi sateliti deci iti trebuie motor la antena de satelit. La un receptor nu este problema, numai daca ai 2 sau mai multe. Concluzia ca unele tari pot iar la noi nu se vrea sa se faca nimic. Personal consider ca internetul este viitorul. Daca tot il platesti macar ai ce alege.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile