joi, 13 februarie 2020

Trei filme din seria de spionaj cu Jason Bourne, în februarie la Filmcafé

Cine spune că un spion trebuie să aibă succes la femei frumoase şi să conducă maşini Aston Martin? Matt Damon a reinventat stereotipul agentului secret cu thriller-ul din 2002 despre un spion numit Jason Bourne (cel puţin acesta pare să fie numele său), descoperit în stare de inconştienţă în apele Mediteranei. Deşi nu îşi aduce aminte cine este şi cum a ajuns acolo, Bourne are nişte calităţi excepţionale de asasin. Spre deosebire de cinicul 007, Bourne îşi contemplă activitatea, are remuşcări şi fuge de guvernul pentru care a lucrat cândva pentru a duce o viaţă paşnică. Ideea a mers într-atât de bine încât a fost preluată chiar de către seria Bond, în Casino Royale din 2006. Filmcafé difuzează în februarie primele trei filme din serie, pentru o lună plină de suspans, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Astfel, Identitatea lui Bourne/The Bourne Identity (2002) rulează sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19:40. Filmul de spionaj - un gen foarte îndrăgit și durabil - cunoaște o abordare nouă odată cu producția Identitatea lui Bourne (The Bourne Identity). Regizorul Doug Liman realizează o adaptare de mare finețe a romanului lui Robert Ludlum publicat în 1980 și îl aduce în prim plan pe Matt Damon care întruchipează un nou tip de spion.

Supremația lui Bourne/The Bourne Supremacy (2004) e programat sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19:55. A doua carte cu acest personaj a lui Robert Ludlum a fost publicată în 1986 și ecranizată două decenii mai târziu. Din povestea lui Ludlum s-a păstrat faptul că personajul este amnezic și că se autosurprinde având anumite abilități deosebite – știe limbi străine și are niște reflexe de atac și apărare uimitoare. Bourne se trezește încet la realitate iar trecutul său îi revine în scurte flash-uri care mai de care mai violente.

Ultimatumul lui Bourne/The Bourne Ultimatum (2007) se poate urmări sâmbătă, 29 februarie, de la ora 19.45. Al treilea film din seria Bourne a câştigat trei Oscaruri (tehnice) şi a avut încasări de patru ori mai mari decât bugetul, devenind unul dintre cele mai profitabile filme ale anului 2007. Îl revedem pe Matt Damon în rolul agentului amnezic care trebuie din nou să pună laolaltă amintiri disparate pentru a-şi redescoperi identitatea, răzbunându-se în acelaşi timp pe cei care l-au transformat într-un asasin.


Niciun comentariu despre subiectul „Trei filme din seria de spionaj cu Jason Bourne, în februarie la Filmcafé”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile