vineri, 20 martie 2020

Filme de arte marțiale și spionaj la Filmcafé

Filme epopeice, vinerea, plus arte marțiale și spionaj în serile de sâmbătă: e ceea ce propune canalul Filmcafé telespectatorilor în luna martie, pentru a face mai agreabilă șederea acasă, impusă de guvernanți pentru stoparea răspândirii coronavirusului, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.


Astfel, filmul Alexander (2004) va fi difuzat vineri, 20 martie, de la ora 18:25 iar Gladiator (2000) e programat vineri, 27 martie, de la ora 18:50 (și în reluare duminică, 29 martie, de la ora 11:25 și marţi, 31 martie, ora 16:25). Filmul lui Oliver Stone Alexandru se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, Alexandru (Colin Farrell) – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă - care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian.

Cu un premiu obținut pentru efectele speciale, filmul Gladiatorul, al lui Ridley Scott se remarcă prin recrearea CGI a Colosseumului din Roma, unde se desfășurau lupte cu gladiatori sub auspicii imperiale. Pornind de la o structură incompletă, britanicii de la compania The Mill au impresionat prin minuțiozitate și acuratețe, realismul celor 35000 de spectatori făcuți să reacționeze la spectacolul din arenă fiind remarcabil.

Seara de sâmbătă, 21 martie, de la ora 20:20 (în reluare luni, 23 martie, de la ora 17:45) aduce o surpriză cinefililor iubitori de jocuri video. Se difuzează filmul Dead or Alive/Mort sau viu (2006), ecranizarea unui celebru joc video de arte marțiale. Protagoniste sunt patru luptătoare invitate să participe la o competiție ilegală de arte marțiale organizată pe o insulă asiatică. Exotica Devon Aoki (Frank Miller's Sin City, 2 Fast 2 Furious) are un rol letal în film.

Spioni de elită/Spy Game (2001), cu Robert Redford și Brad Pitt, va fi difuzat de FilmCafe sâmbătă, pe 28 martie, de la ora 19:25. Spioni de elită, în regia lui Tony Scott, este o poveste fictivă despre relația dintre doi oameni, ce se desfășoară pe fundalul unei transformări prin care a trecut CIA între 1975 și 1991. Povestea începe în China, continuă în Vietnam unde eroii se întâlnesc pentru prima dată, apoi la Berlin unde Muir (Robert Redford) îl antrenează pe Bishop (Brad Pitt), punctul culminant al conflictului fiind atins la Beirut. Sunt detaliați astfel 16 ani de istorie a Americii, cea mai mare parte fiind văzută retrospectiv. Locuri de filmare spectaculoase, un mozaic uriaș de personaje și o paleta întreagă de culori, sentimente, locuri și sunete.


Niciun comentariu despre subiectul „Filme de arte marțiale și spionaj la Filmcafé”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile