luni, 2 martie 2020

Parteneriat Orange - SES pentru utilizarea sistemului O3b mPOWER, care oferă conectivitate prin satelit

Orange, unul dintre liderii globali de servicii de telecomunicații, prezent în 18 țări africane, va fi primul operator care va utiliza sistemul de ultimă generație O3b mPOWER al SES, care oferă comunicații prin sateliți de orbită medie (Medium Earth Orbit - MEO). Obiectivul utilizării acestei soluții este impulsionarea creșterii serviciilor atât către clienții persoane fizice, cât și a celor de afaceri, iar prima țară în care va fi implementat de către Orange este Republica Centrafricană, anunță compania SES printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

O3b mPOWER este singurul sistem de transmisie de date în bandă largă pe orbită ne-geostaționară la nivel mondial. Poziționat la doar 8.000 km de Pământ, sistemul va alimenta soluțiile cu trafic de date mare și latență mică, care vor fi integrate în rețelele terestre existente. În momentul în care va deveni operațional, în 2022, O3b mPOWER va putea transporta cantități de date de ordinul terabiților pentru a înlesni transformările digitale și adoptarea tehnologiilor cloud pe tot cuprinsul globului.

O3b mPOWER este o constelație foarte flexibilă de sateliți MEO de mare capacitate, putere ridicată și latență redusă. Fiecare satelit cuprinde 5000 de fascicule ce pot fi orientate și modificate în timp real, în funcție de cerințele clienților. Orange este un client care a utilizat încă din 2017 actuala generație de service administrate O3b MEO de la SES. Orange este un partener strategic al SES, cu o prezență extinsă în Africa și Orientul Mijlociu și terminale pentru satelit în mai multe țări de pe continent. Cu O3b mPOWER, Orange își va crește semnificativ capabilitățile MEO de latență redusă, pentru a susține creșterea cererii de lățime de bandă, generată de evoluția bazei de clienți, noile utilizări digitale și servicii financiare. Această soluție va permite Orange să ofere servicii în bandă largă și conectivitate rapidă, odată cu extinderea geografică a acoperirii. Subsidiara Orange din Republica Centrafricană va utiliza sateliții SES GEO (geostaționari) și MEO (ne-geostaționari) pentru a conecta și agrega trafic 2G/3G de la stații izolate din țară în rețeaua centrală din capitala Bangui.

Sunteți încântați să fim parteneri și să utilizăm această soluție inovativă a SES, care ne va permite să oferim conectivitate de înaltă calitate în zone izolate ale Republicii Centrafricane. Parteneriatul de lungă durată se înscrie obiectivului nostru de a construi rețele inteligente și deschise care să reducă decalajul digital din Africa și să crească viteza și acoperirea geografică a rețelei noastre.”, a declarat Jean-Luc Vuillemin, Executive Vice President Orange International Networks Infrastructures and Services.

Acest nou acord reprezintă o bornă importantă pentru ambele companii, dar și pentru întreaga industrie. Cu sistemul inovator O3b mPOWER, Orange și SES revoluționează industria de telecomunicații și modul în care rețelele pot fi extinse și îmbunătățite. Având abilitatea de acoperi o gamă largă de cereri ale industriei telco, inclusiv backhaul celular și conectivitate cloud de înaltă performanță, O3b mPOWER, alături de infrastructura terestră, oferă soluția conectării zonelor izolate, în modul cel mai eficient economic”, a declarat JP Hemingway, CEO of SES Networks.

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider in solutiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de satelitți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut. Rețeaua video a SES transmite peste 8.300 de canale și acoperă peste 355 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.


Un comentariu despre subiectul „Parteneriat Orange - SES pentru utilizarea sistemului O3b mPOWER, care oferă conectivitate prin satelit”:
Flutur

ar fi bine să extindă și în românia că așa pot și în diaspora să montam parabolic pentru net că în italia sunt persoane care plătesc in medie 30euro primul an si6 ajung să plătească 50 euro lunar.bravo orange

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile