joi, 16 aprilie 2020

De Paște, Kanal D înlocuiește Starea de urgență cu “Starea de speranță”

Simona Patruleasa si Mihai Ghita vor fi alaturi de romanii de pretutindeni si vor transmite mesajul emotionant de solidaritate, impreuna cu invitatii lor. De Paste, se instituie “Stare de speranta”, la Kanal D. Mihai Ghita si Simona Patruleasa vor prezenta, in direct, sambata, de la ora 23:00, o editie speciala dedicata aceastei sarbatori incarcate de spiritualitate, intr-un moment in este nevoie mai mult ca niciodata de o legatura puternica intre romanii de pretutindeni. Ne petrecem Pastele in izolare, ca o dovada de iubire si responsabilitate pentru ceilalti, dar asta nu ne impiedica sa fim cu sufletul alaturi de familii, de prieteni, de compatriotii nostri.

“Va fi o sarbatoare sfanta, plina de emotie, momente cu adevarat speciale, in care vom gasi acele punti catre ceilalti, bucuria de a transmite tuturor, prin intermediul invitatilor nostri, prin povestile, relatarile lor, cele mai frumoase si luminoase ganduri”, spune Simona Patruleasa.

“Prin aceasta editie speciala de Paste, , vom fi conectati cu romanii de pretutindeni. Chiar daca nu vom lua lumina din biserici, vom descoperi ca lumina este in noi si ca ea poate fi data mai departe prin puterea gandurilor noastre indreptate catre celalalt. Vom face punte intre oameni, vom sta de vorba cu romani din tara si de peste granite, vom vorbi cu medici din linia intai, care se lupta pentru noi, cu romani care au ramas blocati in Italia sau Spania, cu familiile lor ramase aici, in Romania. Vom afla povestile lor si ne vom bucura de lumina Invierii, chiar daca suntem la distanta unii de ceilalti”, afirma Mihai Ghita.

“Stare de speranta”, editia speciala de Paste, prezentata de Simona Patruleasa si Mihai Ghita, le va aduce romanilor povestile compatriotilor lor de pretutindeni, intr-o perioada de cumpana, dar, mai presus de orice, mesajul de solidaritate si de iubire pentru semenii nostri, sambata, 18 aprilie, la Kanal D, de la 23:00.

Tradiții bucovinene și liniștea casei gătite de sărbătoare


Sâmbăta aceasta, „ROventura”, emisiune difuzata la Kanal D, începând cu ora 15.00 va invita într-o călătorie fascinanta a traditiilor pascale pastrate cu sfintenie, din strabuni, în zona Bucovinei!

Secretul incondeierii oualor, prepararea cozonacilor și a bucatelor traditionale sunt doar câteva din surprizele pregătite de cei doi prezentatori, Andreea Stravoiu și George Mihai.

Sfintele Paști au un farmec aparte în Bucovina, acolo unde peisajele pitorești aproape că-ți taie respirația, gazdele sunt mereu bucuroase de oaspeți iar obiceiurile și bucatele tradiționale, cu care te întâmpină, fac din orice vizită una de neuitat.

În pragul sarbatorii Invierii Domnului cei doi roventurieri s-au oprit în Țara Dornelor, in Poiana Negri, ținutul apelor minerale dar și al cararilor de munte serpuind misterioase prin pitorescul parc Calimani. Cei doi prezentatori au avut parte de o inedita călătorie cu snowmobilul în inima rezervatiei naturale spre schitul 12 Apostoli, situat la 1600 metri altitudine. Credința, smerenie și simplitate sunt randuielile după care calugarii isi ghideaza viața și pe care le transmit fiecarui creștin care le calca pragul.

Andreea și George au continuat aventura pe drumul oualor, presarat cu muzee și sărbători dedicate acestui mestesug, dorind sa fure câteva din secretele acestei tradiții păstrată cu sfintenie de bucovinence ale caror straie viu colorate le trădează totodată și sufletul cald și spiritul vesel.

Arta incondeierii oualor este egalata de maiestria prepararii bucatelor ce vor fi puse pe masa după după sfintirea lor, o traditiei la care ia partea întreaga obste. Ouăle roșii, cozonacul pufos, drobul și
poalele-n brâu sunt acum gata să stea pe masa de zi mare, din vestita poiană a dornenilor. Toate sunt concretizarea, în gust, a emoției și-a bucuriei cu care creștinii aceștia s-au pregătit pentru invierea Domnului.

Alături de Andreea Stravoiu și George Mihai va invitam sa va bucurati de o incursiune fantastica in traditiile bucovinene si sa va bucurati de liniștea casei gătite de sărbătoare, de lumina sfântă și de mesele pline de savoare, sâmbăta, începând cu ora 15.00, la Kanal D, intr-o noua editie „ROventura”.

Minuni de Paște, duminica, la “Asta-i România!”


O familie greu incercata de soarta se muta in casa noua, in urma campaniei MagicROOFS, sustinuta de Kanal D

In prima zi de Paste, duminica, de la 14:30, prin intermediul emisiunii „Asta-i Romania”, difuzata la Kanal D, telespectatorii vor fi martorii unei impresionante lectii de viata, cu oameni extraordinari. "Asta-i Romania!" va prezinta povestea cu final fericit a unor copile sarmane, ramase in grija tatalui, dupa ce mama lor a fost rapusa de boală.

Voluntarii proiectului MagicROOFS si toti cei care au donat au facut posibila ridicarea casei in care tatal si cele trei fiice vor putea sa inceapa o viata noua, chiar de Paste. Vestea ca vor avea un camin al lor le-a emotionat pe cele trei copile, care au izbucnit in lacrimi de fericire.

​Momentele emotionante traite de familia atat de incercata, imaginile, in premiera, cu casa, precum si povestea voluntarilor care au facut aceasta minune posibila vor putea fi urmarite intr-o editie speciala de Paste „Asta-i Romania!”, duminica, de la ora 14:30, la Kanal D.


Niciun comentariu despre subiectul „De Paște, Kanal D înlocuiește Starea de urgență cu “Starea de speranță””:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile