miercuri, 8 aprilie 2020

Fondatorul Twitter va dona 1 miliard de dolari pentru eforturile de combatere a pandemiei coronavirusului Covid-19

Jack Dorsey, fondatorul Twitter și al aplicației de plăți Square, a declarat că va dona 1 miliard de dolari pentru eforturile de combatere a pandemiei coronavirusului Covid-19. Potrivit lui Dorsey, donația reprezentă aproximativ 28% din averea sa. El a făcut anunțul pe Twitter, scriind că „nevoile sunt din ce în ce mai urgente”.


Dorsey nu a stabilit exact unde vor fi trimise fondurile pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19. Jack Dorsey are 43 de ani și este directorul executiv al Twitter și Square. Odată ce pandemia Covid-19 va fi „dezarmată”, fondurile rămase se vor orienta către sănătatea și educația fetelor și cercetarea privind venitul de bază universal.

Dorsey a spus că dorește să doneze pentru cauze în care poate vedea un impact în timpul vieții sale. Donațiile se vor face printr-o societate cu răspundere limitată. Este un instrument pe care mulți indivizi îl folosesc pentru donații, dar este adesea criticat pentru lipsa de transparență.

Șeful Twitter nu este singurul miliardar tehnologic care și-a angajat o parte din averea sa pentru eforturile legate de combaterea noului coronavirus. Și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a donat 30 de milioane de dolari, cea mai mare parte din donație fiind dedicată eforturilor de a crea un tratament.

Jeff Bezos de la Amazon a donat 100 de milioane de dolari pentru a ajuta cu produse alimentare pe cei care se luptă cu foamea în această perioadă.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a anunțat în martie că compania va dona echipamente și produse medicale în Italia. țară care a fost puternic lovită de virus.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat la sfârșitul lunii martie că gigantul tehnologic donează peste 800 de milioane de dolari în numerar și publicitate pentru a ajuta la eliminarea noului coronavirus și pentru a diminua impactul asupra întreprinderilor mici. 250 milioane de dolari vor fi oferite în subvenții publicitare pentru vor ajuta Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și peste 100 de agenții guvernamentale din întreaga lume pentru a furniza informații despre virus. De asemenea, Google oferă 20 milioane de dolari în subvenții publicitare organizațiilor comunitare, astfel încât acestea să poată oferi informații despre fonduri de ajutor și alte resurse pentru întreprinderile mici. În plus, instituie un fond de investiții de 200 de milioane de dolari, care va ajuta organizațiile non-profit și instituțiile financiare să ofere întreprinderilor mici acces la capital. Aceasta în afară de 15 milioane de dolari în subvenții în numerar deja furnizate de Google.org, brațul filantropic al companiei. 340 milioane USD vor fi disponibile în credite Google Ads tuturor întreprinderilor mici și mijlocii cu conturi Google active în ultimul an. Creditele pot fi utilizate oricând în acest an. 20 milioane de dolari în credite Google Cloud vor fi oferite pentru instituțiile academice și cercetătorii care doresc să utilizeze resursele de calcul ale Google în cadrul proiectelor legate de COVID-19. Google va oferi și suport financiar și know-how pentru a ajuta la creșterea producției de echipamente personale de protecție și a dispozitivelor medicale. Google a spus că lucrează cu furnizorul și partenerul de lungă durată Magid Glove and Safety pentru a produce 2-3 milioane de măști în următoarele săptămâni, care vor fi donate Fundației CDC.


2 comentarii despre subiectul „Fondatorul Twitter va dona 1 miliard de dolari pentru eforturile de combatere a pandemiei coronavirusului Covid-19”:
Anonim

Omenirea a dovedit ca este unita si altruista in momentele sale grele. Insa cu toate fondurile si mintile luminate si laureate Nobel si miile de companii farmaceutice, omenirea s-a dovedit incapabila pana acum sa gaseasca un vaccin si/sau un tratament pentru coronavirusul acesta. Se pare ca medicina e tot la nivelul anilor 1800, nu prea a evoluat, doar tehnica si tehnologia au evoluat.

Anonim

Cine stie cum se vor cheltui banii astia. Omul vrea sa faca bine, altii vor doar sa se imbogateasca

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile