joi, 2 aprilie 2020

Tehnologia tv prin protocol IP domină piața televiziunii cu plată din Republica Moldova

Potrivit datelor statistice privind evoluția pieței serviciilor de televiziune cu plată (prin rețele de cablu și rețele tv prin protocol IP), agregate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), în anul 2019, numărul abonaților la serviciile tv prin protocol IP a crescut, comparativ cu anul 2018, cu 13,4% și a însumat 180,5 mii abonați, iar volumul veniturilor provenite din vânzarea acestor servicii a crescut cu 12,8% și au cumulat aproximativ 89,3 milioane lei.

Totodată, numărul total al abonaților la serviciile TV cu plată înregistrat o creștere de 1,7 %, totalizând 335,4 mii, iar volumul total al veniturilor pe această piață a sporit cu 20%, însumând 298,6 milioane lei. Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor TV cu plată, raportate la 100 de locuitori, a crescut cu 0,4 puncte procentuale și a ajuns la 12,5%, iar venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile TV cu plată a scăzut cu 6,5%, la 39,1 lei.

Analiza detaliată a datelor prezentate de către 104 furnizori activi pe piața serviciilor cu plată arată că ponderea abonaților conectați prin tehnologia tv prin protocol IP a fost de 53,8%, iar a celor conectați prin cablu coaxial – de 46,2%. Aceleași date arată că 61,8% din totalul de abonați au recepționat semnalul TV în format digital, iar 38,2% în format analogic.

În perioada de referință, cei mai mari furnizori de pe piața serviciilor TV contra plată au deținut, în funcție de cifra de afaceri, următoarele cote de piață: SA ”Moldtelecom” – 38,2%, SRL ”Sun Communications” – 15,8% și SRL ”TV BOX” – 16,4%. Cota cumulativă de piață a celorlalți 101 furnizori a fost de 29,6%.


2 comentarii despre subiectul „Tehnologia tv prin protocol IP domină piața televiziunii cu plată din Republica Moldova”:
Anonim

Cum sã privesc iptv canale pe smart tv-ul meu

Anonim

Dacă ești din Republica Moldova, te abonezi la un operator Iptv din Republica Moldova. In Romania exista INES IPTV, parca și Focus Sat Tv are aplicație cu canale prin internet.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile