joi, 9 aprilie 2020

Tv Enciclopedia, Mooz Urban, Mooz Retro, Mooz Love și Tv Kult au obținut licențe de emisie

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului National al Audiovizualului a fost discutată solicitarea societății comerciale Mooz TV SRL din București pentru licențe audiovizuale pentru televiziunile Mooz Urban, Mooz Retro, Mooz Love, Tv Enciclopedia și Tv Kult.

Tv Enciclopedia și Tv Kult vor fi canale de documentare disponibile în format SD și HD (fără înscriere în denumire) la nivel național. Producția proprie va fi în procent de 20%, iar producțiile vizuale de la alți producători vor fi în procent de 80% pe ambele canale. Procentul rezervat operelor audiovizuale romanesti va fi de 30%, iar al celor europene de 60%.  În grile vor fi programe de informare în procent de 5%, educative 10% și culturale 60%. Modalitatea de difuzare pentru ambele canale va fi prin rețele electronice (tv prin protocol IP, cablu digital la Telekom). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Mooz Urban, Mooz Retro, Mooz Love vor fi canale tematice muzicale, cu emisie SD/HD pentru transmisie la nivel național.

Mooz Urban, Mooz Retro și Mooz Love vor fi canale de muzică disponibile în format SD și HD (fără înscriere în denumire) la nivel național. Modalitatea de difuzare pentru cele trei canale va fi prin rețele electronice (tv prin protocol IP, cablu digital la Telekom). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi. Producția proprie va fi în procent de 20%, iar producțiile vizuale de la alți producători vor fi în procent de 80%. Procentul rezervat operelor audiovizuale romanești va fi de 30%, iar al celor europene de 60%. În grile vor fi programe de informare în procent de 10%, educative 5% și culturale 60%.

Investiția inițială este de 190.00 euro pentru primul an. Investiția anuală în programe va fi de peste 255.000 euro. Bugetul anual de cheltuieli operaționale va fi de 210.000 euro.

Acționariatul societății, potrivit bazei de date și a certificatului constatator din data de 12 februarie 2020, este format din Popa Cristinel Pompiliu (deține 70%) și Samoilă Zamfirescu Ionuț-Daniel (deține 30%)

În aceeași ședința a CNA a fost discutată și prelungirea valabilității licențelor audiovizuale ale Mooz Ro Tv și Mooz Hits Tv (au expirat pe 29 martie 2020), modificarea licențelor audiovizuale ale Mooz Ro Tv și Mooz Hits Tv (modalitate și format de difuzare, denumire și structură servicii de programe).

Astfel, licența Mooz Ro Tv, televiziune tematică de muzică românească, se modifică din difuzare prin satelit în difuzare prin rețele de comunicatii electronice ( tv prin protocol IP și cablu digital, la Telekom). Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD, fără înscrierea în denumirea serviciului de programe. Se modifica denumirea din Mooz Ro Tv în Mooz Ro. Procentul de producție proprie se modifică de la 10% la 20%, iar cel al producțiilor vizuale de la alți producători de la 90% la 80%.  Procentul de programe de informare crește de la 5% la 10%, iar al celor culturale de la 0% la 20%.


Licența Mooz Hits Tv, televiziune tematică de muzică românească și internațională, se modifică din difuzare prin satelit în difuzare prin rețele de comunicatii electronice ( tv prin protocol IP și cablu digital, la Telekom). Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD, fără înscrierea în denumirea serviciului de programe. Se modifica denumirea din Mooz Hits Tv în Mooz Hits. Procentul de producție proprie se modifică de la 10% la 20%, iar cel al producțiilor vizuale de la alți producători de la 90% la 80%. Procentul de programe rezervat operelor românești crește de la 5% la 30%, iar celor europene de la 45% la 60%. Procentul de programe de informare crește de la 5% la 10%, iar al celor culturale de la 0% la 20%.

Consiliului National al Audiovizualului a analizat de asemenea solicitarea de modificare a licenței audiovizuale (format de difuzare, denumire și structură serviciu de programe) a televiziunii muzicale Mooz Dance Tv.

Licența Mooz Dance Tv, televiziune tematică de muzică românească și internațională, își modifică formatul de difuzare din SD în SD și HD, fără înscrierea în denumirea serviciului de programe. Se modifica denumirea din Mooz Dance Tv în Mooz Dance. Procentul de producție proprie se modifică de la 10% la 20%, iar cel al producțiilor vizuale de la alți producători de la 90% la 80%. Procentul de programe rezervat operelor românești crește de la 5% la 30%, iar celor europene de la 45% la 60%.

"Am prelungit licențele existente deja pentru câteva stații și, în segmentul de muzică, am mai adus câteva canale tematice: numele lor spune totul. În același timp, ne asumăm că vom crea mai multe programe proprii pentru fiecare dintre aceste canale. De asemenea, venim cu două canale foarte importante pentru noi: Tv Enciclopedia și Kult Tv sunt televiziuni de cultură. Tv Enciclopedia este destinat unui public mai adult, de peste 30 de ani, iar Tv Kult este destinat în mare parte generației mai tinere. Vor fi și producții proprii într-un mare procent, dar intenționăm sa achiziționăm și programe internaționale. Împreună cu pachetul de canale muzicale Mooz, cele doua canale culturale vor avea un aport important pentru piața de media de la noi și credem ca sunt ceva special, ceva deosebit", a explicat Samoilă Zamfirescu Ionuț-Daniel.

"Programele culturale de pe canelele de muzică sunt legate de muzică și de cultura muzicală. De exemplu, vor fi emisiuni care prezintă viata unor artiști, informații despre ei, modul cum au cunoscut succesul și așa mai departe. De asemenea, am început producția de emisiuni care au legătură cu sportivi, pentru că, din studiile noastre, segmentul care urmărește posturile noastre, este foarte interesat și de sport. De aceea, genul acesta de cultura - poate cultură poate părea unora prea pretențios - dar încercam într-o forma apropiata publicului nostru sa aducem și astfel de programe. Un exemplu de emisiune culturală poate fi și recenzia unui film sau a unor cărți. Avem deja înțelegeri cu diverse edituri românești care ne vor ajuta să producem programe despre ultimele cărți pe care le pun pe piață pentru segmentul nostru de public", a mai spus Samoilă Zamfirescu Ionuț-Daniel.

"Telekom România este interesat de aceste canale. Intrăm pe tv prin protocol IP cu aceste 5 canale, așa sperăm. Cu excepția lui Mooz Dance, care este distribuit în orice rețea din România, celelalte canale sunt distribuite exclusiv la Telekom România", a mai explicat Samoilă Zamfirescu Ionuț-Daniel.

Toate solicitările au fost aprobate de către membrii CNA prezenți fizic în sala de ședințe, împreună cu cei care au participat online.


10 comentarii despre subiectul „Tv Enciclopedia, Mooz Urban, Mooz Retro, Mooz Love și Tv Kult au obținut licențe de emisie”:
Anonim

asteptam aceste posturitv si la digi

Anonim

Astepti mult si bine,sunt exclusiv pe TELEKOM,

Serban Iordache

N-ai de ce sa le aștepți. Avem 6 posturi de muzică pe Digi. Crezi că ăștia au altă muzică?!

Anonim

Exact, vor avea altă muzica.

Anonim

Șerbane, Tv Enciclopedia și Tv Kult nu sunt canale de muzica, citește mai atent...

radu.ionut.boss

Anonim 2 la tine toate trebuie sa fie exclusiviste Telekom alti in afara de astia nu mai exista, spre exemplu Vodafone TV (EX UPC), Digi TV, Focus Sat, Orange TV, astia nu mai exista du pa tine ca esti malfalda si le sti pe toate.

Anonim

Vă rog oameni buni inventați ceva ,un post să prindă și bătrânii din zonele uitate de lume din partea Buzăului spre Cănești (cum era pe vremuri cu antena de aluminiu) Am fost prin multe părți și nu au acces la nici un fel de știre vai și amar ,haideți să facem ceva sau să dăm o idee cum ar putea prinde și ei un post tv

Anonim

Merge și acum, doar că le trebuie la bătrânii aceea televizor cu tuner DVBT2 sau receptor DVBT2.

Unknown

Când apar aceste posturi în grila Telekom și Orange
? Dar celelalte două posturi de documentare?

Anonim

Prima data trebuie sa se lanseze, nu au cum sa intre daca nu au fost lansate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile