duminică, 3 mai 2020

DisplayPort Alt Mode 2.0: rezoluții 8K și 16K HDR prin USB 4 Type-C

DisplayPort Alt Mode versiunea 2.0 activează cele mai noi funcții ale DisplayPort prin conectori USB de tip C, inclusiv rezoluții mai mari de 8K și rate de refresh mai bune, alături de transferul de date prin USB.

Asociația Video Standards Standards Association (VESA) a anunțat lansarea versiunii 2.0 a standardului DisplayPort Alternate Mode (“Alt Mode”). DisplayPort Alt Mode 2.0 oferă o interoperabilitate perfectă cu noua specificație USB4 publicată de Forumul Implementatorilor USB (USB-IF) și permite pe deplin toate funcțiile din ultima versiune a standardului DisplayPort (versiunea 2.0), prin conectorul USB Type-C (USB-C).

Cu modul DisplayPort Alt, conectorul USB-C poate transmite până la 80 Gigabiți pe secundă (Gbps) de date video, DisplayPort utilizând toate cele patru benzi de mare viteză din cablu (sau până la 40 Gbps cu furnizarea simultană de date USB SuperSpeed). VESA anticipează că primele produse care încorporează DisplayPort Alt Mode 2.0 se vor lansa pe piață din anul 2021.

DisplayPort 2.0, care a fost lansat în iunie 2019, asigură o creștere de trei ori a performanțelor de lățime de bandă a datelor, comparativ cu versiunea anterioară a DisplayPort, precum și noi funcții pentru a aborda cerințele viitoare de performanță ale ecranelor. Acestea includ rezoluții peste 8K, rate de refresh mai mari și suport HDR la rezoluții mai mari, suport îmbunătățit pentru mai multe configurații de afișare, precum și experiență îmbunătățită (inclusiv suport pentru rezoluții 4K sau mai mari) pentru afișare augmentată / virtuală (AR / VR).

DisplayPort 2.0 oferă o capacitate utilă maximă de 77,37 Gbps pe patru benzi (până la 19,34 Gbps pe bandă). Această capacitate permite configurații de afișare cu performanțe foarte mari, cum ar fi pe un ecran 8K (7680 × 4320 pixeli) cu o rată de refresh de 60 Hz la 30 bpp 4:4:4 HDR necomprimat sau pe un ecran 16K (15360 × 8460 pixeli) cu o rată de refresh de 60 Hz la 30 bpp 4:4:4 HDR, cu compresie.

Odată cu lansarea DisplayPort Alt Mode 2.0, toate aceste funcții video de înaltă performanță vor fi disponibile pentru ecosistemul USB. De menționat că DisplayPort este, de asemenea, tunelat prin interfața Thunderbolt,


Despre VESA

Asociația Video Electronics Standards Association (VESA) este o organizație de standarde, non-profit și internațională, reprezentând o rețea globală de peste 300 de producători de hardware, software, computere, ecrane și componente angajate în dezvoltarea și promovarea industriei electronice. Timp de 30 de ani, VESA a creat și a susținut soluții simple, universale și încrucișate pentru industria video și electronică de astăzi.


Niciun comentariu despre subiectul „DisplayPort Alt Mode 2.0: rezoluții 8K și 16K HDR prin USB 4 Type-C”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile