vineri, 3 iulie 2020

Procedura Trade (Transfer Drept de Folosință) a domeniilor .ro va fi simplificată

Luând în considerare nevoia de eficientizare a anumitor procese în contextul actual și venind în sprijinul utilizatorilor finali ai domeniilor .RO, ROTLD aduce la cunoștință, respectând prevederile articolelor 5 și 20 din Contractul pentru Înregistrare a numelor de domenii .ro disponibil la www.rotld.ro, că începând cu data de 27.07.2020, procedura Trade (Transfer Drept de Folosință) va fi simplificată după cum urmează:

• Noua procedură de Transfer a dreptului de utilizare/folosință va implica în continuare emiterea cheii de autorizare de către actualul deținător și transmiterea acesteia către viitorul deținător, respectiv utilizarea ei pentru completarea formularului online de transfer cu datele viitorului deținător. Prin urmare, Pașii 1 și 2 ai actualei proceduri de Transfer Drept de Folosință vor rămâne neschimbați;

• Se elimină pasul care presupune completarea, semnarea și transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer), actualul Pas 3 al procedurii. Generarea cheii de Transfer drept de utilizare/folosință din panoul de administrare și transmiterea ei către viitorul deținător va reprezenta acordul actualului deținător de a transfera dreptul de folosință/utilizare a domeniului .ro către viitorul deținător.

• Toate celelalte aspecte și implicații ale acestui proces vor rămâne nemodificate. Factura aferentă serviciului de transfer drept de folosință și a perioadei de mentenanță aleasă de către viitorul deținător va fi emisă pe baza datelor furnizate în formularul de transfer drept de folosință de către viitorul deținător.

În contextul celor menționate, ROTLD subliniază importanța caracterului privat al parolei de acces la panoul de administrare online a numelui de domeniu .ro de la www.rotld.ro, și că prin furnizarea acesteia unui terț, deținătorul își asumă întreaga responsabilitate și riscul să i se transfere dreptul de folosință/utilizare a numelui de domeniu către alt utilizator.

Registrul Național de Domenii .RO (RoTLD, www.rotld.ro) va efectua verificări asupra corectitudinii datelor de contact ale deținătorilor numelor de domenii .RO în conformitate cu Contractul și Regulile de la www.rotld.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Procedura Trade (Transfer Drept de Folosință) a domeniilor .ro va fi simplificată”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile