vineri, 18 septembrie 2020

„Ciao, România!”, din 21 septembrie la TV Paprika

- Fiul celebrului Antonio Passarelli gătește bucate românești cu o notă personală, în „Ciao, România!”, din 21 septembrie la TV Paprika

- „Ați mai văzut la televizor un italian să gătească preparate tradiționale românești?”, întreabă retoric tânărul chef Michael Passarelli.

Antonio Passarelli, unul dintre cei mai renumiți chefi străini care activează în România, preda ştafeta fiului său, tânărul chef Michael Passarelli, în „Ciao, România!” – nouă producție locală TV Paprika. În primul show propriu, Michael Passarelli își bazează arta culinară pe principiul modern „fine dining” ca prezentare, păstrând gusturile tradiționale românești. Show- ul culinar debutează luni, 21 septembrie, la ora 20:45, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

De-a lungul celor 16 episoade a câte 30 de minute fiecare, vom vedea cum face un italian ciolanul cu fasole, ciorba cu cârnați bogată în legume, laptele de pasăre - desertul preferat al tânărului chef - papanașii, uscățelele, dar și multe altele precum tartarul din păstrăv afumat cu avocado.

Întrebat cum a reușit să împace în emisiune ideea de „fine dining” cu cea de mâncare tradițională, Michael Passarelli spune că „Exact acesta a fost și challenge-ul meu! Am căutat să introduc particularitățile bucătăriei `fine dining` în toate preparatele. La rețele tradiționale, pe care am încercat să le păstrez ca atare, am introdus tehnici de preparare diferite de cele tradiționale dar și `plating` ce nu se obișnuiește să se facă la acest tip de bucătărie”. 

După succesul emisiunii „Antonio și Michael în bucătărie”, dar și după șase ani petrecuți în școli cu profil gastronomic și restaurante din Belgia, Italia, Olanda și Elveția, Michael Passarelli va prezenta - așadar - cum vede el bucatele și gusturile tradiționale românești.

Bucătăria românească în percepția mea este o bucătărie conservatoare în care simți cu adevărat tradiția ce nu s-a pierdut și nici nu pare să se piardă cu una cu două”, spune chef-ul. 

Antonio Passarelli, care i-a prezentat fiului bucătăria românească în urmă cu 10 ani - când Michael a locuit în Timișoara - va avea mai multe intervenții în emisiune. El va aduce - via Skype - invitați colegi de breaslă, dar și persoane care activează în sectorul HORECA, plus locații spectaculoase în bucătăria TV Paprika.

De la tata am învățat să iubesc bucătăria. Pasiunea pe care o are pentru gătit este una copleșitoare, iar eu am învățat-o încă din primii ani de activitate. De asemenea, el este foarte ordonat în activitate și asta m-a ajutat, eu fiind un tip destul de grăbit de felul meu”, mărturisește Michael Passarelli. 

Întrebat care sunt cele mai interesante trei lucruri pe care le-a învățat în școlile cu profil gastronomic și restaurantele din Belgia, Italia, Olanda și Elveția în care a lucrat, Michael Passarelli spune că „în topul listei se află tehnicile de preparare ale bucătăriei moleculare, gătirea la temperatura joasă și alte tehnici pe care le folosesc în cofetărie, ce m-au ajutat să fiu un bucătar complet”. 

Filmările pentru emisiunea „Ciao, România !” au avut loc în studioul TV Paprika din Budapesta. 

Antonio Passarelli este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din țară, cunoscut pentru numeroasele apariții televizate. Jovialul chef italian are o experiență de peste 40 de ani în bucătăriile profesioniste din Europa. 

După ani de călătorii, studii și experiență în școlile de profil și bucătăriile din Europa, tânărul Passarelli îi calcă pe urme și ne prezintă în noul show gastronomic „Ciao, România!” perspectiva lui asupra gătitului de mâncăruri tradiționale românești.


Niciun comentariu despre subiectul „„Ciao, România!”, din 21 septembrie la TV Paprika”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile