joi, 3 septembrie 2020

Eurosport: US OPEN - Ziua 3 (2 septembrie 2020)

Ieri, numărul 1 mondial, Novak Djokovic, a fost invitatul special în Cubul Eurosport, după victoria sa în fața lui Kyle Edmund. Djokovic a analizat meciul câștigat, a discutat despre ce simte jucând în fața unui stadion gol și despre modurile în care gestionează presiunea care vine odată cu statutul de număr 1 mondial, anunță Eurosport printr-un comunicat remis către hdsatelit.com. De asemenea, mai jos se află și câteva declarații ale lui Justine Henin și Mats Wilander.

DATĂ: 2 septembrie 2020
TALENT: Novak Djokovic, numărul 1 mondial
SUBIECT: Novak Djokovic este intervievat în Cubul Eurosport după Victoria în fața lui Kyle Edmund din turul 2 de la US Open

Despre victoria de astăzi
A fost un meci dificil astăzi împotriva lui Kyle Edmund. Kyle a făcut un prim set fantastic, fără prea multe greșeli neforțate. Backhandul său este mai slab, de regulă, dar i-a funcționat bine în primul set. A fost foarte solid. Folosea orice minge scurtă pentru a ataca și i-a ieșit – în tie-break a câștigat pe merit.

Apoi, am rămas puternic mental, încrezător că îi pot citi serviciul mai bine. Am simțit că fizic el va ceda puțin și atunci am decis să trebuie să preiau inițiativa. Am fost constant în al doilea, al treilea și al patrulea set. Mai ales în ultimele două, când serviciul mi-a funcționat bine. Mă bucur că am avut parte de acest test.

Despre faptul că a jucat într-o arenă goală
Este neobișnuit faptul că avem arene goale, doar că ai colegi și rivali urmărindu-te din boxele lor. Este o atmosferă unică, trebuie să recunosc. Am încercat să aduc eu energia pe teren. Mi-e dor de public, tuturor ne e. Măcar țipetele mele creează ceva atmosferă.

Despre presiune
Nu simt o presiune adițională față de ce simt mereu. Ca jucător de top, lume se așteaptă să câștigi fiecare meci, în special pe o asemenea scenă. Am învățat de-a lungul anilor cum să gestionez presiunea. Îmi aduc aminte de un citat grozav al lui Billie-Jean King de la intrarea în Arthur Ashe Stadium – „Presiunea este un privilegiu”.

Susțin acest citat și această stare mentală. Cred că experiența mea mă ajută. În 99% din meciuri, adversarii nu au ce pierde împotriva mea, așa că vor juca la nivel maxim. Acest lucru este benefic pentru mine, cred, fiindcă îmi pot etala și eu cel mai bun și intens joc încă de la început.
DATĂ: 2 septembrie 2020
EXPERT: Justine Henin, expert Eurosport și câștigătoare de șapte ori de Grand Slam

Despre Serena Williams înaintea meciului său din turul 2 cu Margarita Gasparyan de la US Open

Am urmărit-o în ultimele săptămâni. Nu vedem cea mai bună versiune a Serenei Williams, pentru că a trecut prin multe dificultăți, fizic, împotriva unor jucătoare de top. Nu știm la ce nivel este din punct de vedere fizic. Va fi interesant de urmărit cum reacționează în această situație.

Nu cred că este un avantaj că a jucat multe seturi înainte de acest turneu. Nu cred că este ideal, dar vorbim despre Serena. Motivația ei este foarte mare și ne dorim să o vedem în formă. Dacă vrea să câștige acest Grand Slam, va trebui să joace la un nivel mai bun. Trebuie să joace bine în momentele cheie.

Cu siguranță va avea parte de presiune mai mică în arenă, fără spectatori. În același timp, are nevoie de anumite condiții pentru a-și crește nivelul și pentru a găsi energie. Serena are nevoie de atmosferă pentru a juca tenis de înaltă calitate. Am văzut totuși că publicul i-a oferit și momente emoționante. Nu știu dacă lipsa publicului o ajută sau nu.

Despre revenirea în tenis a lui Kim Clijsters și înfrângerea ei cu Ekaterina Alexandrova din turul 1

Este un șoc și o surpriză să o vedem pe Kim Clijsters revenind. Cred că este minunat. Când am văzut anunțul ei acum câteva luni, am simțit că e ceva ireal. Șapte ani mai târziu, după trei copii... 

Este o provocare mare și cred că mesajul transmis este minunat. A simțit chemarea și dorința și i-a răspuns. Este admirabil, dar o provocare enormă. Cred că a considerat că locul ei este în circuitul feminin, cât timp este încă și Serena aici. Pe de altă parte, să nu joci timp de șapte ani este mult, dar ne-a arătat lucruri grozave în ultimele săptămâni. Dacă rezistă fizic, ar putea avea un rol de jucat în lumea asta imprevizibilă a tenisului feminin. De ce nu?

Există această provocare ca mamă, cum a spus și Azarenka: „Este primul turneu pe care îl câștig ca mamă.” Serena caută asta la rândul ei – sentimente trăite în noul rol de mamă. Probabil este ceva excepțional. Andy Murray a spus și el că și-ar dori ca fiul lui să-l vadă jucând. Fie că ești mamă sau tată, există această dorință de a-ți împărtăși experiențele cu familia. Este un trend nou, o mișcare nouă cu un mesaj splendid.DATĂ: 2 septembrie 2020
EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport, de șapte ori câștigător de Grand Slam 

Despre meciul din turul 3 dintre Novak Djokovic și Jan-Lennard Struff

Novak Djokovic probabil că va fi mulțumit că a pierdut acel prim set în fața lui Kyle Edmund, fiindcă l-a forțat să câștige primele game-uri din setul secund, pentru a nu fi pus într-o situație grea. Aș spune că pierderea primului set l-a ajutat, în special când urmează să joci cu Jan-Lennard Struff, care servește „bombe” mereu și caută să profite de oportunități. Struff va fi pregătit pentru asta.

În același timp, Djokovic se simte bine în „lumea lui”, fără fani, putând să facă ce dorește. Meciul rămâne în mâinile sale. Dacă-și pierde concentrarea, Struff ar putea să-i pună probleme, dar nu văd asta întâmplându-se. Novak este de nebătut în clipa asta.

Despre Alejandro Davidovich Fokina și victoria sa în fața lui Hubert Hurkacz din turul 2 de la US Open

Alejandro Davidovich Fokina a avut o victorie grozavă astăzi, cu Hubert Hurkacz. Ar putea să fie un turneu în care acesta să explodeze. L-am văzut jucând în ultimii ani, știu că toate lumea îl vede ca un jucător talentat și arogant – într-un sens bun. Simt că mulți jucători tineri sunt așa, precum Nick Kyrgios. Acești jucători îl urmăresc pe Nick de câțiva ani încoace și învață de la el. Va trebui să ne obișnuim cu astfel de atitudini.

Fokina este foarte talentat și extrem de periculos. Cred că fanii tenisului spaniol așteaptă de ceva vreme un astfel de jucător care să continue tradiția țării, iar acesta ar putea fi acel jucător.

Preview: Filip Krajinovic (Serbia) vs David Goffin (Belgia)

Acesta este un test mult mai mare pentru Filip Krajinovic. Cred că are o șansă bună, însă, să-l învingă pe David Goffin. Cei doi au același stil de joc, fără să aibă o armă principală, dar fiind jucători compleți. Cred că este cel mai interesant de văzut meci din turul al treilea – joacă grozav și au stiluri similare.

Pentru Krajinovic este o confruntare bună. Dacă ajungi să joci cu un favorit dintre primii opt, Goffin este unul dintre cei cu care ai vrea să joci. Totuși, belgianul a fost între primii patru sau cinci din lume, așa că o să fie favorit. Este, însă, o șansă foarte bună pentru Krajinovic.

Preview: Alexander Zverev (Germania) vs Adrian Mannarino (Franța)

Cred că experiența s-a văzut în cazul lui Alex Zverev în turul secund. În sfârșit joacă împotriva unor jucători mai tineri decât el și are mai multă experiență. El mereu era cel mai tânăr dintre jucătorii care s-au remarcat, dar nu mai e așa. Juca mereu cu cei mai buni jucători din lume fără experiență, dar acum este unul dintre ei și joacă împotriva unora mai tineri decât el.

Nu am văzut nicio panică din partea sa în setul al treilea, după ce l-a pierdut pe cel secund. Și-a folosit experiența acumulată în circuit.

Cred că meciul cu Adrian Mannarino este unul bun pentru Zverev, poate pentru că este stângaci. Nu văd cum i-ar putea pune Mannarino probleme. Este un duel perfect pentru Zverev, care poate avansa fără să fie luat în seamă. Cred că lipsa publicului îl ajută. Alex va fi foarte dificil de bătut, pentru că are un serviciu uriaș și trebuie să fii un jucător foarte bun pentru a-l învinge. Nu cred că va pierde în fața cuiva care nu joacă la nivelul de vârf.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: US OPEN - Ziua 3 (2 septembrie 2020)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile