marți, 20 octombrie 2020

Campanie de brand Orange: apel la reducerea impactului echipamentelor digitale asupra mediului

Orange lansează astăzi în România o campanie de conștientizare cu privire la impactul echipamentelor digitale asupra mediului. Campania face parte din seria de promisiuni ale Grupului Orange față de mediu. Odată cu noua strategie Engage 2025, Grupul Orange pune în centrul operațiunilor sale grija față de resursele naturale ale planetei si incluziunea digitală, anunță compania printr-un comunicat de presă.

În condițiile în care un procent semnificativ din emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale industriei digitale sunt legate de procesele de producție a echipamentelor, respectiv a telefoanelor, Orange invita clienții sa reflecteze asupra modului în care pot acționa în mod concret pentru a reduce din impactul asupra mediului, prin obiceiurile lor de zi cu zi, prin modul în care se raportează la obiectele, produsele si serviciile pe care le utilizează.

"Cred cu tărie ca fiecare dintre noi poate reduce din impactul pe care îl are tehnologia digitala asupra mediului în obiceiurile de zi cu zi. Campania lansata astăzi în România este un angajament fata de mediu pe care ni-l asumam în continuarea inițiativelor existente în organizație si pe care vom continua sa îl susținem prin acțiuni si programe concrete de gestionare responsabila a consumului de resurse naturale si de furnizare a unor produse si servicii prietenoase cu planeta", a precizat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange România.

Campania este construita în jurul unor programe si inițiative concrete pentru a oferi telefoanelor o noua viață, încurajând returnarea acestora prin programele de Buy-Back, reciclarea sau repararea acestora precum si achiziționarea de telefoane recondiționate. Pe lângă acestea, Orange oferă mai multa vizibilitate si altor inițiative ecologice existente în companie, precum mașinile electrice si bicicletele la care au acces angajații, sau soluții digitale disponibile clienților, precum factura electronica sau eSIM. Pentru a da cât mai multa greutate mesajului de responsabilitate fata de mediu, acesta este asumat printr-o campanie de brand.

Pe lângă invitația de a apela la unul dintre cele patru programe care respecta principiile economiei circulare, Orange propune iubitorilor de mediu sa își testeze cunostintele prin participarea la un concurs cu premii. Toate detaliile se regăsesc pe pagina campaniei www.orange.ro/pentrumaine


Ce fac românii cu telefoanele pe care nu le mai folosesc?

Oportunitatea realizării unei campanii de conștientizare si educare cu privire la modul în care pot fi valorificate telefoanele pe care nu le mai folosim a reieșit si dintr-un scurt sondaj realizat în cursul lunii iunie la nivel național. Astfel, aproape jumătate dintre românii cu vârsta peste 18 ani conectați la Internet sunt mai degrabă înclinați sa depoziteze în casa telefoanele mobile pe care nu le mai folosesc, uitate prin vreun sertar sau dulap. 49,9% dintre cei care au răspuns la chestionar au declarat acest lucru. În mod surprinzător, această tendință este mai crescuta în rândul tinerilor.

Campania se desfășoară simultan în opt tari europene unde Grupul Orange este prezent - Franța, Belgia, Spania, Luxemburg, Moldova, Polonia, România si Slovacia - si este construita în jurul unor programe si inițiative concrete adresate mediului pe care operatorul le implementează. Mai multe despre campanie si despre programele de responsabilitate ale Orange în România se regăsesc pe platforma #PentruMâine.


Niciun comentariu despre subiectul „Campanie de brand Orange: apel la reducerea impactului echipamentelor digitale asupra mediului”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile