luni, 5 octombrie 2020

Eurosport: Roland-Garros - rezumatul celei de-a opta zi

 Eurosport a remis către hdsatelit.com rezumatul celei de-a opta zi de la Roland-Garros:

- Yannick Noah despre Jannik Sinner și despre reacția elegantă a Simonei Halep după înfrângerea sa cu Iga Swiatek;

- Tim Henman analizează performanțele lui Iga Swiatek și Jannik Sinner - după victoriile memorabile de la Roland-Garros;

- Alex Corretja analizează performanța lui Iga Swiatek după victoria de la Roland-Garros.


DATĂ: 4 octombrie 2020

EXPERT: Tim Henman, expert Eurosport și de patru ori semifinalist de Grand Slam

SUBIECT: Tim Henman analizează performanțele lui Iga Swiatek și Jannik Sinner după victoriile lor memorabile de la Roland-Garros

Despre Iga Swiatek

Fiecare aspect al jocului lui Iga Swiatek a fost absolut incredibil. A fost atât de agresivă din spatele terenului, a căutat mereu să dicteze jocul și uneori când joci așa e ușor ca greșelile neforțate să se multiplice. Planul ei de joc a fost însă extrem de clar de la bun început. Mental a părut că este convinsă că poate juca bine și că poate produce o mare surpriză, eliminând-o pe favorita numărul 1.

Forehand-ul ei a fost agresiv, a fost proactivă și a avansat în teren. Simțeai că deși Halep era cap de serie numărul 1, meciul este în mâinile lui Swiatek și că ea a dicta jocul. Când venea la fileu a arătat o tehnică și lovituri extraordinare. Această performanță îi va oferi multă încredere, fiindcă toate aspectele jocului ei au funcționat foarte bine.

Nu cred că Simonei îi lipsește forța împotriva unor astfel de adversare. Am vorbit mult despre condițiile de joc în acest turneu. Este frig, terenul este greu, se joacă cu mingi noi care par că nu sunt prea rapide, așa că probabil condițiile nu sunt ideale pentru ea. Am văzut-o însă jucând un tenis grozav de-a lungul anilor, așa că are arme pe care le poate folosi.

Cred că realitatea este că dacă privim retrospectiv meciul, Simona a pierdut în fața unei jucătoare mai bune. Swiatek a jucat fantastic. Cred cu tărie că cu jocul său și cu încrederea pe care o are, poate avansa și mai mult în turneu.

Despre Jannik Sinner

Sinner a arătat o maturitate ieșită din comun. Cred că dacă vorbim despre următoarea generație de jucători, Sinner inspiră o competiție sănătoasă. 

Pentru mine, Sinner a fost unul dintre cei mai remarcabili jucători din turneu. A fost solid astăzi. Chiar și când a pierdut setul al treilea, nu s-a panicat și a fost suficient de matur pentru a încheia meciul în patru seturi. Dat fiind că acesta este debutul său la Roland-Garros, a fost impresionant.


DATĂ: 4 octombrie 2020

TALENT: Yannick Noah, campionul Roland-Garros 1983

SUBIECT: Yannick Noah despre Jannik Sinner și despre reacția elegantă a Simonei Halep după înfrângerea sa cu Iga Swiatek

Noah despre Jannik Sinner

Jannik este un jucător grozav. Sunt foarte impresionat de mulți dintre jucătorii aceștia tineri. Sunt atât de maturi și par atât de relaxați când sunt sub presiune. L-am văzut pe Jannick jucând de câteva ori și am simțit că este foarte stăpân pe sine. Astăzi nu a fost vorba doar despre lovituri sau talent. A părut cu adevărat puternic.

Noah despre reacția Simonei Halep

Simona a fost atât de elegantă în reacție. Nu a căutat scuze. Este o campioană și o respect cu adevărat. A pierdut în fața unei jucătoare care a jucat probabil unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale. Mi-a plăcut mult cum a reacționat la înfrângere.

DATĂ: 4 octombrie 2020

EXPERT: Alex Corretja, expert Eurosport și de două ori finalist Roland-Garros

SUBIECT: Alex Corretja analizează performanța lui Iga Swiatek după victoria sa memorabilă de la Roland-Garros

Despre Iga Swiatek

Am fost foarte impresionat de felul în care Iga s-a mișcat și de faptul că și-a ascuns forehand-ul foarte bine. Lovea în toate direcțiile. Părea că zboară pe teren, atât de relaxată era. A fost foarte încrezătoare, ceea ce era extrem de dificil, dat fiind că la întâlnirea precedentă dintre ele, câștigase doar un game. De data asta a pierdut numai trei game-uri tot meciul. Asta înseamnă că tenisul ei se îmbunătățește și că joacă mai bine de fiecare dată. M-am bucurat de jocul ei și trebuie să spun că sunt foarte surprins de rezultat.

Niciodată nu simt că sunt dezamăgit de Simona. Chiar și când nu joacă la nivelul ei cel mai bun, mereu încearcă. De obicei te gândești că va găsi o soluție, însă de data asta meciul a părut în controlul lui Swiatek. Este dificil să găsești soluții când nu ai mai avut un adversar care să dicteze jocul până atunci. Încă de la primul game, Iga a jucat mai agresiv, controla mingea mai bine și părea și că lovește mai puternic decât Simona.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Roland-Garros - rezumatul celei de-a opta zi”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile