vineri, 16 octombrie 2020

TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+

Televiziunile TVR 3, TVR Internațional și TVR Moldova se pot viziona în rezoluție High Definition prin intermediul platformei online TVR+.

Doar o mică parte din emisie este oferită în HD pe aceste trei canale, restul programelor fiind deocamdată upscalate. La TVR 3 si TVR Internațional, acronimul "HD" este este afișat în sigle, iar la TVR Moldova nu este prezentat acest termen în logo, deși sigla are aceeași rezoluție ca și celelalte posturi HD ale TVR.

La toate aceste trei televiziuni emise online (TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova), termenul HD este afișat in partea din dreapta jos a playerului video.

Radiodifuzorul public din România nu a emis un comunicat privind trecerea TVR 3, TVR International și TVR Moldova la HD, probabil aceste modificări fiind considerate deocamdată teste tehnice. Pentru niciunul dintre posturile regionale ale TVR de pe platforma TVR+ ( TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timișoara, TVR Iași si TVR Târgu Mureș) nu este afișat acronimul HD in sigla si nici in playerul video, iar rezoluția siglelor afișate în fluxurile video este SD.

Televiziunea publică mai are deja două posturi tv în High Definition (TVR 1 HD si TVR 2 HD), care emit în HD și în grilele operatorilor de televiziune cu plată, nu doar online.

UPDATE 29 noiembrie 2020:TVR Moldova va trece la emisia High Definition, începând din anul 2021. Detalii găsiți AICI.


21 de comentarii despre subiectul „TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+”:
Anonim

Pe cand aceste posturi si pe cablu?

Anonim

Dupa ce vor termina testele si vor lua licenta de cablu de la CNA.

Anonim

Dar aplicatia TVR plus mai exista pe Google Play store sau Apple store?

Anonim

Pe Apple este ( https://apps.apple.com/ro/app/tvr-plus/id799523482 ), pe Android nu mai este. În oricare din cazuri, nu mai sunt necesare aceste aplicații, canalele rulează foarte bine direct in browser-ul web de pe telefoane si tablete.

Anonim

Bravo TVR, pe rand toate canalele lor vor emite in HD, mai raman cele regionale! In 2020 majoritatea canalelor ar trebui sa emita HD si cele SD sa fie desfintate ca si televiziunea analogica. Probabil anul viitor se va lansa si TVR 4K si va fi gen TVR HD. Pentru al doilea anonim: Dupa ce termina testele si obtin licenta vor emite simultan pe cablu si pe satelit (Eutelsat 16 Est) asa cum a fost anul trecut cu TVR 1 HD si TVR 2 HD. Sunt curios la capitolul DVB-T2, momentan doar TVR 1 emite in HD iar TVR 2 a ramas in SD sa vedem daca va inlocui TVR 2 si 3 cu versiunile HD sau tot asa raman. Poate se schimba decizia si canalele SD terestre vor fi inlocuite cu cele HD.

Anonim

Nu are nici o valoare acel indicativ HD atribuit pentru TVR3 câtă vreme studiourile regionale preluat de acesta sunt SD. Să retransmiți HD ceva filmat SD este în cel mai fericit caz un upscaling dezamăgitor.

Anonim

Studiourile regionale produc si in HD, nu contează ca emit doar in SD. TVR poate prelua semnalul HD, nu din transmisia SD.

Anonim

Anul trecut cand a fost trecerea canalelor TVR 1 si 2 la HD la telejurnal, daca bine imi amintesc, un reporter de la o televiziune regionala (probabil TVR Cluj) spunea ca ei filmeaza in HD in special stirile regionale dar sunt nevoiti sa converteasca de la HD la SD ca sa transmita atat pe canalul lor regional cat si pe TVR 3, si era multumit ca se trece la HD. Acuma cu TVR 3 HD sunt sigur ca stirile si productiile regionale vor fi filmate si transmise in HD chiar daca canalele regionale inca emit in SD.

Anonim

TVR Iasi face teste de HD. Au postat deja materiale pe canalul lor de Youtube.

Anonim

TVR Craiova ? TVR Timișoara ? Despre ele ce știți ? Câci toate sunt preluate de TVR 3.

Anonim

Singurul motiv pentru care tvr3 nu a trecult la HD pana acum a fost problema studiourilor regionale (neodernizate la acea data). Daca aceasta problema s-a rezolvat, atunci trecerea la HD este foarte aproape.

Anonim

Vor transmite in HD ce e in HD si restul in SD, pana se modernizează.

Unknown

Tv moldova de la chîsinau de ce nù al băgați?

Anonim

Pe TVR3 se retransmit numai studiourile regionale ale TVR. TV Moldova de la Chișinău nu ține de TVR, ci de autoritățile moldovenești. Există însă TVR Moldova care transmite știri de o calitate foarte bună.

Unknown

Pot fi hd si graguit,ca nu se incarca deloc pe smart tv,iar pe celelalte se incarca f greu..deci mai trebuie lucrat

Anonim

Pentru primul anonim, posibil ubdeva in jurul datei de 3 noiembrie anul acesta, atunci au fost lansate tvr1 si 2 in HD

Anonim

Pentru ultimul anonim. Ar fi foarte bine sa intre pe 3 noiembrie, dar mai intai trebuie sa obtina licenta de emisie si inca nu este o confirmare oficiala, poate ar fi de 1 decembrie sau 1 ianuarie si atunci pot amana din diferite motive. De exemplu TVR 1 HD si TVR 2 HD trebuia sa intre in emisie in noiembrie 2018, tot atunci au spus ca de la 1 ianuarie 2019 va intra in emisie. La 1 ianuarie 2019 era doar vechiul TVR HD. Nu te poti lua dupa ei. Cand obtin licenta prima data se testeaza transmisia prin satelit, cum a fost cu TVR 1 HD si TVR 2 HD in special TVR 2 HD. Dupa ce finalizeaza testele atunci cablisti si operatorii DTH preiau canalele. Cat despre TVR 3 HD si TVR International: La TVR International ce este preluat de pe TVR 1 si TVR 2 sau transmis simultan gen Telejurnal este cu adevarat in HD restul emisiunilor sunt doar upscalate. La TVR 3 HD unele filmari sunt in HD si ma refer la preluari de pe posturile regionale dar majoritatea sunt upscalate.

Unknown

Dar dacă în Romania u suntem interesați de TVR 4 K PT. CA ESTE O TELEVIZIUNE STATALĂ generează costuri suplimentare pentru emisie
Nu este precum RCS RDS care suporta costurile de la compania Media ei își pot permite pentru că au mult buget.

Anonim

Pentru Unknown, mai este pana se va lansa TVR 4K. Personal mi-ar placea sa avem si TVR 4K chiar daca la inceput nu ai ce sa vezi si majoritatea emisiunilor si filmelor ar fi upscalate (cum a fost la inceput cu TVR HD), plus ca cine nu are cablu poate receptiona prin satelit cu decodor 4K (gen AMIKO VIPER4K51 sau AMIKO A5 Combo) si cartela TVR. Cei de la TVR incearca sa treaca toate posturile la formatul HD. Anul trecut a fost TVR 1 si TVR 2, acuma se incearca cu TVR 3, Moldova si International. Anul viitor posturile TVR regionale vor emite in HD (cu trecerea postului TVR 3 in HD posturile regionale vor incerca sa filmeze in majoritatea emisiunilor in HD si atunci si ei vor incepe emisia in HD). Cand toate posturile vor emite in HD atunci se poate discuta de lansarea TVR 4K.

Anonim

TVR 3 HD nu va fi prea curand pe cablu sau satelit. Daca pentru TVR1 sau TVR2 trebuia investit intr-un singur studio, pentru TVR # trebuie investit in toate studiourile regionale de care acesta depinde. Deci cheltuielile sunt mai mari. Va fi candva HD, dar cand va fi e greu de anticipat, poate fi doar de dat cu parearea.

Anonim

Abia fac un an de cand au bagat HD pe doua din cele trei posturi nationale, iar voi visati la 4K ? Treziti-va, suntem in Romania :)

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (80) Digi (606) Focus Sat (271) FREESAT (26) iNES (27) Nextgen (86) Orange (250) Telekom (325) UPC (281) Vodafone (94)