duminică, 8 noiembrie 2020

Neftlix a lansat o televiziune în teste, în Franța

Netflix testează un canal tv liniar: platforma de streaming a lansat televiziunea Netflix Direct pe 5 noiembrie, disponibilă momentan pentru unii abonați din Franța, dar având planuri de extindere în întreaga țară, începând din luna decembrie. Televiziunea Netflix Direct poate fi accesată doar prin intermediul site-ului Netflix, utilizând un browser web.

Canalul transmite conținut din biblioteca existentă a Netflix, inclusiv seriale TV precum Family Business și Plan Coeur, difuzând diverse producții la momente specifice și prezentând grila de programe pentru cinci zile în avans. Grila este realizată pe baza listei celor mai urmărite producții Netflix în Franța.

Chiar daca un post de televiziune este contrar filosofiei de afaceri a Netflix, compania a explicat că raționamentul din spatele lansării unei televiziuni lineare în Franța este acela că „mulți telespectatori apreciază ideea unei televiziuni, pentru a nu mai fi nevoiți să aleagă ce să vizioneze. Consumul tradițional de televiziune este foarte popular, multor telespectatori le place ideea de programe tv. Poate că nu aveți chef să decideți, ori sunteți nou pe Netflix sau pur și simplu doriți să fiți surprinși de ceva diferit".

Este de amintit și faptul că, recent, Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia (RTÜK) a acordat companiilor Netflix și Amazon Prime Video licențe audiovizuale (pentru a le utiliza în această țară) valabile timp de 10 ani.


Niciun comentariu despre subiectul „Neftlix a lansat o televiziune în teste, în Franța”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile