miercuri, 9 decembrie 2020

YouTube a activat HDR pentru streaming-ul live

Platforma video deținută de Google, YouTube, a activat HDR pentru streaming-ul live. Tehnologia High Dynamic Range (gama dinamică ridicată) a fost disponibilă creatorilor de pe Youtube începând din anul 2016, dar aceasta s-a limitat la conținut care nu era live.

YouTube va permite oricărui creator care utilizează un codificator acceptat să transmită în HDR. Printre codificatoarele acceptate sunt incluse Lightspeed Live Stream de la Telestream, Cobalt și Mirillis Action începând cu versiunea 4.12.2. Mai multe detalii tehnice găsiți AICI.

Între timp, utilizatorii vor putea vizualiza fluxuri video HDR live prin intermediul aplicației YouTube pe televizoarele HDR, prin transmiterea pe dispozitive Chromecast Ultra, pe dispozitive mobile bazate pe Android cu afișaj HDR și pe computerele Windows și Mac cu suport grafic HDR. Deosebit de absente din listă sunt dispozitivele iOS, cum ar fi ultima generație de iPhone.

YouTube a spus că fluxurile live HDR vor „debloca cea mai spectaculoasă calitate a imaginii pentru conținutul live” și că „am fost atât de inspirați de modul în care creatorii au adăugat o nouă dimensiune videoclipurilor lor cu HDR, încât așteptăm cu nerăbdare să vedem ce înseamnă această tehnologie pentru fluxurile în direct”.

Un aspect al platformei care va beneficia în mod semnificativ de acest lucru este YouTube Gaming, în special pentru ultima generație de console de jocuri, pentru care tehnologia HDR este una dintre caracteristicile cheie.


Niciun comentariu despre subiectul „YouTube a activat HDR pentru streaming-ul live”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile