marți, 19 ianuarie 2021

Lista stațiilor TV în vederea aplicării principiului must carry pe anul 2021

În ședința CNA de astăzi a fost adusă la cunoștință lista stațiilor TV în vederea aplicării principiului must carry pe anul 2021 pentru respectarea prevederilor articolului 82 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările si completările ulterioare. În listă au intrat televiziunile Party Mix, Mooz Dance, Tradițional TV, Aleph News, Metropola TV, 24 Mix Teleshop, A7 TV,  Emi TV și Cinetube, dar au ieșit Prima Tv si LinkPress Tv, comparativ cu lista pentru anul trecut.

Motivul pentru care Prima Tv a ieșit din lista must-carry: reprezentanții acestei televiziuni au solicitat în luna decembrie această retragere din listă, deoarece postul tv va fi preluat în grilele operatorilor contra cost, conform membrilor CNA. De remarcat că unele posturi tv nu au intrat in măsurătorile de audiență de la începutul anului, ci ulterior. Două posturi tv au audiența specificată ca fiind zero. Lista va fi publicată oficial astăzi, conform membrilor CNA.

I. În lista sunt incluse si serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România: 

1. TVR 1 / TVR 1 HD 

2. TVR 2 / TVR 2 HD 

3. TVR 3.

4. STUDIOUL TERITORIAL CLUJ (Județele CLUJ, BISTRIŢA-NĂSĂUD, SĂLAJ, BIHOR, SIBIU, MARAMUREŞ, SATU-MARE)

5. STUDIOUL TERITORIAL CRAIOVA (Județele DOLJ, OLT, VÂLCEA, NIEHEDINŢI, GORJ, TELEORMAN, ARGEŞ)

6. STUTDIOUL TERITORIAL IAŞI (Județele IAŞI, VASLUI, NEAMŢ, VRANCEA, GALAŢI, BOTOŞANI, SUCEAVA, BACĂU)

7. STUDIOUL TERITORIAL TĂRGU MUREŞ (Județele MUREŞ, ALBA, BRAŞOV, HARGHITA, COVASNA)

8. STUDIOUL TERITORIAL TIMIŞOARA (Județele TIMIŞ, ARAD, HUNEDOARA, CARAŞ-SEVERLN) 

II. De asemenea, în listă sunt incluse servicii de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte: 

- TV 5 

- Moldova 1 - amânat până la rezolvarea de către Compania -Teleradio-Moldova a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1 pe teritoriul României 


III. Lista include și servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare ale radiodifuzorilor privai - in ordinea indicelui anual de audiență. pentru anul 2020: 


1. ROMANIA TV
2. NAŢIONAL TV
3. DIGI 24
4. B1 TV
5. REALITATEA PLUS
6. FAVORIT TV
7. TRINITAS TV
8. KISS TV
9. NAŢIONAL 24 PLUS
10. TARAF TV
11. U TELEVIZIUNE INTERACTIVA
12. MUSIC CHANNEL
13. ALEPH NEWS
14. SPERANŢA TV
15. MAGIC TV
16. H!T MUSIC CHANNEL
17. NAȘUL TV
18. A 7 TV
19. BUCUREŞTI TV
20. PARTY MIX
21. TV Sud Est
22. ALFA OMEGA TV
23. ORIZONT TV
24. TRADITIONAL TV
25. CREDO TV
26. TRAVEL MIX
27. CINETHRONIX
28. TELESTAR 1
29. MEDIKA TV
30. ROCK TV
31. MOOZ DANCE
32. INEDIT TV
33. NCN
34. CANAL 33
35. KAPITAL TV
36. EMI TV
37. METROPOLA TV
38. IDA TV
39. 24 MIX TELESHOP 
40. CINETUBE

Serviciile de programe NCN, BUCUREŞTI TV, PARTY MIX, TRAVEL MIX, 24 MLX TELESHOP, CINETUBE și CANAL 33, incluse în lista must carry pentru anul 2020, pot fi înscrise în ofertele de programe retransmise fără a solicita acorduri de retransmisie titularilor licențelor audiovizuale.

Alte posturi tv incluse in lista se regăsesc in lista care va fi afișată pe website-ul CNA.


20 de comentarii despre subiectul „ Lista stațiilor TV în vederea aplicării principiului must carry pe anul 2021”:
Anonim

Habar nu am cum ajung unele posturi de care nu am auzit in viata mea, sa fie in lista must carry!!!!

Anonim

Simplu, se face cerere si sa fie fara taxa pentru retransmisie.

Anonim

A cam venit vremea sa li e puna si niste conditii de natura tehnica. Cum ar fi de exemplu, sa transnmita cel putin HD, sau sa transmita emisiuni de interes national, nu local.

Anonim

@Anonim eu daca as fi in conducerea CNA as impune urmatoarea conditie tehnica: O televiziune poate sa obtina licenta de emisie pe orice platforma (cablu, satelit, terestru) daca rezolutia video este de minim 1280x720, altfel nu as acorda licenta. Si nu as accepta dublura SD si HD as accepta doar Dublura HD si 4K pentru cine isi permite financiar.

Sorin Andy

Dacă ai fi la conducerea CNA, ar trebui să respecți Legea Audiovizualului. Această lege nu prevede condițiile stipulate de tine.

Anonim

Cum spunea cineva avem telecomanda si avem internetul deci avem ce alege nu suntem obligati sa ne uitam la ei. Dar si sa obtii licenta de emisie in format SD in 2021 nu mi se pare normal indiferent ce continut vrei sa promovezi.

Anonim

@Sorin Andy Dar si sa emita in format SD in 2021 nu mi se pare OK. Ar trebui impuse anumite conditii.

Sorin Andy

Ce tot insiști cu HD? Am mai explicat astăzi într-un comentariu de la alta știre că mai mult de jumătate din canale la nivel mondial sunt SD. Poti verifica pe KingofSat, alegând orice satelit din listă, si vei observa ca domina televiziunile SD, chiar si pe sateliții utilizați in special de cele mai dezvoltate state occidentale:

https://ro.kingofsat.net/satellites.php

Deci nu are nicio treabă că suntem în anul 2021, la tv standardul SD e încă predominant, in orice țară din lume.

Și nu vad ce legătură are cu lista must Carry discuția despre HD. Prevede undeva legea sa fie canale HD cele din must-carry? Și eu as vrea sa fie HD, dar fără condiții expres stipulate de lege, nu se poate sa impui așa ceva. Sa nu divagăm subiectul, că nu despre rezoluții de imagine se discută aici.

Anonim

Sunt curios câți cabliști vor plăti pentru Prima Tv. Probabil șansă e că vor oferi Prima Tv la pachet cu restul canalelor Look, altfel nu cred că plăteau mulți separat pentru Prima Tv.

Anonim

Da, e surpriza pentru multi, inclusiv pentru mine, că Prima Tv a ieșit din lista must carry. Probabil vor plăti toți.

Anonim

Au intrat cam multe televiziuni in listă anul acesta. Parcă sunt mai multe decât anul trecut, așa e?

Anonim

Da. Sunt mai multe. Anul trecut au fost 33.

Anonim

Cele mai multe posturi din lista must & carry sunt de umplutură, fiind omise de cei mai multi telespectatori. Din păcate, aceasta este evoluția, apare o polarizare între cele obligatorii (slabe calitativ) și cele puternice, care se plătesc. Totul e normal până la un punct... punctul în care suntem obligati sa acceptăm niște canale (de calitate SD, sau chiar VHS) doar pentru că ar fi pe o așa-zisă listă must & carry.

Anonim

Normal ca pentru uni e o surpriza ca Prima tv HD a esit din lista .Trebuie sa traiesti in televiziune foarte multi ani ca sa intelegi fenomenul!!

Anonim

Prima TV cand a fost cumparata de Clever Media Network care detin posturile LOOK a intrat in Pay-per-view. Exact ca si PRO TV, KANAL D si ANTENELE. De aceea a incetat transmisia la liber pe satelitul Intelsat 60 Est. Ironic ca in alte tari canale Private cu audienta mare emit la liber terestru sau pe satelit si la noi toate sunt cu plata.

Anonim


Aplicarea principiului must carry este uneori deranjanta, ca sa nu spun chiar abuziva. Exista programe bagate pe gat cu forta, chiar daca nu au fost cerute de nimeni, dar si programe cerute care nu sunt bagate doar pentru vina ca nu sunt must carry. Adevarul e ca legea obliga, iar unde-i lege nu-i tocmeala.

Anonim

Sunt curios ce se va intampla cu grila de programe cand vor fi prea multe programe must carry. Vor fi eliminate celelalte ca sa ne uitam doar la must carry ? Nu exista limite ? Ceva in genul de a nu depasi 10% din capacitatea latimii de banda ? Din punctul meu de vedere, cu exceptia posturilor nationale (TVR) ale unei tari, nici un program nu trebuie introdus intr-o astfel de lista. Ocuparea grilei cablistilor sa se faca numai sub forma de cerere a pietii, in conditii de concurenta libera.

Anonim

În principiu e bine să avem un număr cât mai mare de posturi tv. Totuși, ca o părere personală, creșterea numărului de posturi must-carry va avea ca rezultat o diluare a calității. Și atunci ce folos ?

Anonim

Ar trebui să se mai ridice ștacheta, suntem totuși în 2021. Dacă un post TV nu este Must-Carry, și nici HD, ar trebui sa nu mai fie introdus în grile le de cablu. Părere personală, desigur.

Anonim

Platim aiurea posturile analogice .. emisie de proasta calitate asta pe langa reluari de emisiuni si multe altele .. sunt canele de stiri toate cu aceleasi subiecte , filme mereu aceleasi etc. Se poate rezolva ceva ?..

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile