vineri, 15 ianuarie 2021

Platforma de jocuri Stadia, pe televizoare LG cu webOS 6.0 și 5.0

LG Electronics a anunțat un parteneriat cu Google pentru a lansa platforma de jocuri Stadia pe unele dintre televizoarele smart LG cu webOS. LG va fi primul producător de televizoare care acceptă în mod nativ Stadia prin webOS.

Aplicația Stadia de pe televizoarele LG va permite clienților să joace instantaneu jocuri de succes oferite prin platforma, precum Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla și Watch Dogs: Legion. Utilizatorii vor avea nevoie doar de un controler Stadia. Pe PC, în browser web Google Chrome (versiunea 77 sau o versiune ulterioară), Stadia funcționează si cu alte periferice, cum ar fi un controler PS4 sau de XBOX, tastatura si mouse. Nu s-a anunțat deocamdată daca astfel de periferice vor putea fi utilizate în aplicația Stadia de pe televizoarele LG, dra e foarte probabil că pentru a juca jocuri din Stadia pe televizor va fi necesar controlerul Stadia.

Nu sunt necesare descărcări, instalări și actualizări de jocuri si nici alt hardware suplimentar, cu excepția controlerului deja menționat si unui televizor LG compatibil. Se va oferi suport pentru jocuri până la 4K HDR cu 60 cadre pe secundă si cu sunet surround 5.1.

LG intenționează să lanseze noul serviciu în a doua jumătate a anului 2021, pe televizoarele smart LG comptabile, ca aplicație ce se poate instala din LG Content Store, în toate țările în care platforma Stadia este disponibilă (Stadia este disponibilă inclusiv în România). La lansare, aplicația va funcționa numai pe televizoarele LG care rulează software-ul WebOS 6.0 al companiei, deși compania spune că Stadia se va lansa și pe televizoarele cu WebOS 5.0 „mai târziu în acest an”.

Stadia oferă deja peste 130 de jocuri, iar altele sunt adăugate periodic. Jocurile pot fi achiziționate individual sau jucătorii pot juca un număr de jocuri pe baza unui abonament la Stadia Pro (în România, abonamentul este gratuit o luna, apoi costă 45 lei lunar, cu posibilitate de anulare in orice moment.

Stadia schimbă modul în care oamenii joacă jocurile preferate. Am decis sa oferim suport pe televizoarele LG pentru platforma Stadia, deoarece jocurile sunt o caracteristică din ce în ce mai importantă pentru proprietarii de televizoare LG”, a spus Lee Sang-woo, vicepreședinte senior la LG Electronics Home Entertainment Company.

UPDATE 10 decembrie 2021: LG Electronics a anunțat disponibilitatea în 22 de țări (inclusiv în România) a serviciului de jocuri în cloud Stadia de la Google pe televizoarele sale smart care rulează webOS 5.0 și webOS 6.0.

Magazinul Stadia oferă peste 200 de jocuri populare, cum ar fi Cyberpunk 2077, Resident Evil Village, Assassin's Creed: Valhalla, Hitman 3, Baldur's Gate 3, precum și acces la o listă tot mai mare de jocuri și demo-uri gratuite, toate redate doar cu un controler compatibil. Nu este necesară descărcarea jocurilor.

Un abonament la Stadia Pro oferă o bibliotecă în creștere de peste 30 de jocuri de revendicat și jucat, cu titluri noi adăugate în fiecare lună și reduceri exclusive la jocuri și conținut suplimentar.

UPDATE 20 septembrie 2022: Google a a anunțat că platforma de jocuri în streaming Stadia va fi închisă din data de 18 ianuarie 2023. Mai multe detalii găsiți AICI.


2 comentarii despre subiectul „Platforma de jocuri Stadia, pe televizoare LG cu webOS 6.0 și 5.0”:
Anonim

super tare , cam astai viitorul in jocuri pe tv etc , fara instalare a placilor video hardicurilor etc , ce mai foarte cool.

Ilbiscione

Sunt curios dacă un nanocell din 2018 poate duce Stadia. Bravo LG.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile