luni, 1 februarie 2021

A fost lansată prima rachetă comercială alimentată cu biocombustibil

Pe 31 ianuarie 2021, racheta Stardust 1.0 a fost lansată de la o fostă bază militară americană. Este prima lansare a unei rachete comerciale alimentată cu biocombustibil. Acesta nu este toxic pentru mediu, spre deosebire de combustibilii de rachetă folosiți în mod tradițional.

Racheta Stardust 1.0 are o înălțime de 6 metri și o masă de aproximativ 250 kg la lansare. Racheta poate transporta o greutate utilă maximă de 8 kg, iar în timpul primei sale lansări a transportat trei mici sarcini utile.

Aceste rachete vor ajuta la lansarea sateliților mici în spațiu într-un mod relativ mai ieftin decât îl oferă utilizarea rachetelor cu combustibil tradițional. De lansări vor putea beneficia nu doar cercetătorii, ci și studenții.

Din ce este realizat biocombustibilul folosit pentru lansarea de duminică nu este încă prea clar. Dar probabil este un amestec de substanțe care pot fi obținute de la orice fermă și care nu este toxic.

De obicei, biocombustibilii sunt obținuți din biomasă, care poate fi transformată direct în combustibili lichizi. Cele mai cunoscute două tipuri de biocombustibili folosiți astăzi sunt etanolul și biodieselul. Ambele reprezintă prima generație de tehnologie a biocombustibililor. Etanolul, de exemplu, este regenerabil și este fabricat din diferite tipuri de materiale vegetale. Biodieselul, pe de altă parte, este produs prin combinarea alcoolului cu uleiuri vegetale noi sau folosite, grăsimi animale sau grăsime de gătit reciclată.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost lansată prima rachetă comercială alimentată cu biocombustibil”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile