miercuri, 10 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 3

Experții Eurosport despre ziua a 3-a de la Australian Open, opinii remise printr-un comunicat către HD Satelit Romania de către Eurosport, printre care:
 - Barbara Schett face avancronica meciurilor româncelor din turul trei de la Australian Open
 - Mats Wilander crede că Novak Djokovic „nu are timp” și „vrea să încheie” duelul său de vorbe cu Nick Kyrgios
 - Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Boris Becker a identificat zonele în care Novak Djokovic și-a îmbunătățit jocul
 - Mats Wilander a analizat evoluția lui Novak Djokovic înaintea turului trei de la Australian Open
 - Mats Wilander spune că Nick Kyrgios trebuie să învingă jucători precum Dominic Thiem dacă dorește să atingă nivelul următor; cei doi joacă vineri în turul trei de la Australian Open.


DATĂ: 10 februarie 2021


CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fost număr 7 mondial

SUBIECT: Schett face avancronica meciurilor româncelor din turul trei de la Australian Open

Sorana Cîrstea (România) vs Markéta Vondroušová (Cehia)
„Știm că Cîrstea este o jucătoare care mereu a avut mult potențial. În cazul ei, problema a fost constanța. Este o jucătoare care poate lovi mingea la fel de puternic ca oricine. Cred că astăzi ne-am dat seama că Petrei Kvitova nu îi plac condițiile călduroase, iar Cîrstea a profitat de situație. Cred că este grozav că a reușit să închidă meciul, fiindcă știm cât de greu este să câștigi meciuri împotriva jucătoarelor de top, ale starurilor. Nu am dubii că Sorana este capabilă să învingă pe oricine într-o zi bună. Astăzi totul a mers în favoarea ei. Este într-o formă mai bună fizică și astăzi nu i-a oferit adversarei timp deloc.

„Orice este posibil în acest turneu pentru Sorana. Joacă cu încă o adversară stângace în meciul următor, așa că va avea un avantaj în a fi jucat deja cu Kvitova, tot o stângace. Va fi obișnuită la retur și este o jucătoare periculoasă. Nu aș fi surprinsă dacă ar reuși să o învingă și pe Vondroušová.”

Simona Halep (România) vs Veronika Kudermetova (Rusia)

„Chiar și când era condusă cu 2-5 în setul decisiv, mă gândeam că Simona trebuie doar să câștige câteva puncte, să facă 3-5 și apoi meciul ar fi fost deschis complet, din nou. Exact asta am văzut. Simona și-a făcut jocul și cred că a fost puțin prea defensivă. S-a văzut în special în jocul de picioare, în spatele liniei de fund, astfel încât Ajla Tomljanović a venit cu multe scurte. A fost important ca Simona să preia inițiativa la final, să intre în teren. Tomljanović a devenit din ce în ce mai rigidă, iar acesta este avantajul în a fi o jucătoare de top care ia decizii mai bune în momentele cheie. La final a putut răsufla ușurată. A fost un meci de mare calitate, foarte dramatic și minunat de urmărit. Cred că este important pentru Simona că a câștigat. Poate să ia multe lucruri pozitive din meci, chiar dacă a fost dificil. Va putea merge la antrenamente și poate lucra la anumite aspecte ale jocului.”

„Cred că va putea să se recupereze bine înaintea meciului din turul trei. Simona Halep este foarte bine pregătită fizic, este o jucătoare incredibilă când se apără, se mișcă extrem de bine dar trebuie să fie agresivă. Mi-ar plăcea să o văd pășind mai mult în interiorul terenului, nu doar jucând din fundul terenului. Mi s-a părut că serviciul său secund a fost puțin susceptibil astăzi, așa că trebuie să-și îmbunătățească procentajul la primul serviciu. În turul trei totul depinde de ea, nu ar trebui să-și facă multe griji vizavi de adversara ei.”



CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander crede că Novak Djokovic „nu are timp” și „vrea să încheie” duelul său de vorbe cu Nick Kyrgios

„Cred că Novak încearcă să pună punct duelului, pentru că nu cred că îi place să fie implicat în așa ceva. Încearcă să câștige al 9-lea său Australian Open, este în urmărire pentru a deveni cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Nu are timp de așa ceva și nu dorește să-și risipească energia.”

„De cealaltă parte, cred că-l vedem pe Nick Kyrgios bucurându-se de această poveste. Cred că rețelele sociale au devenit foarte importante în așa ceva, iar cei doi fac parte din generații diferite. Pare că lui Nick îi place, iar Novak vrea să încheie discuțiile.”



CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Becker a identificat zonele în care Novak Djokovic și-a îmbunătățit jocul

„Novak a fost pus la grea încercare de Tiafoe, pentru prima oară aici. Avut câteva meciuri grele la ATP Cup, însă primul tur de aici a fost relativ ușor și rapid, așa că poate că era timpul să aibă parte de un meci mai dificil. A fost o zi foarte caldă astăzi, așa că sunt sigur că a consumat multă energie pe teren, dar este un jucător puternic fizic și sunt sigur că va fi bine.”

„Antrenorul lui Novak în Australia este Goran Ivanisevic, unul dintre cei mai buni jucători la serviciu din istorie. Am văzut deja din primul tur că și-a schimbat poziția la serviciu. Stă puțin mai în lateral, pentru a avea un unghi mai bun, deci este ceva ce mereu încearcă să-și îmbunătățească. Pe fundul terenului este perfect, la fel ca la retur, însă serviciul nu era unul dintre cele mai bune, așa că pe acela vrea să și-l îmbunătățească.”



CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a analizat evoluția lui Novak Djokovic înaintea turului trei de la Australian Open

„Felul în care a fost pus la încercare astăzi Djokovic este bun pentru turneu, fiindcă dă naștere ideii că poți juca de la egal la egal cu el. Pentru Novak, însă, un meci greu la început poate fi un test bun, în special din moment ce nu a jucat mult. Cred că ar fi preferat totuși să treacă mai departe cât mai ușor și repede, pentru a nu risipi energie. A devenit ușor frustrat de ocaziile ratate în seturile doi și trei, dar se pare că învață să-și țină emoțiile în frâu și să se concentreze pe ce are de făcut, fără să-i ofere oportunități adversarului.”

„Francis Tiafoe este un jucător foarte emotiv și dacă nu îi oferi oportunități, acest lucru îl anulează emoțional. Novak joacă mai bine în punctele importante, face mai puține greșeli și tu ai sarcina să-l învingi. Este greu să închizi punctele cu Novak. Mi-a plăcut cum Francis a venit la fileu, însă acele elemente cheie fac diferența.”




CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander spune că Nick Kyrgios trebuie să învingă jucători precum Dominic Thiem dacă dorește să atingă nivelul următor; cei doi joacă vineri în turul trei de la Australian Open

„Este o situație tipică pentru Nick Kyrgios. Are suficiente ore repetate pe terenul de antrenament pentru a-i putea pune probleme lui Dominic Thiem, după meciul pe care l-a avut astăzi împotriva lui Humbert? Am văzut în trecut că este greu să revină. Am văzut-o aproape în fiecare an la Australian Open. Nick face unul sau două meciuri mari, dar apoi joacă împotriva cuiva mai bun și rămâne fără gaz. Pe hârtie este o situație favorabilă pentru el: un teren rapid pe care Nick poate servi extraordinar. Este un meci dificil și Kyrgios va trebui să producă mulți ași pentru a avea o șansă de victorie, aș crede.”

„Cred că pentru a ajunge la nivelul următor trebuie să câștige astfel de meciuri. A jucat contra lui Dimitrov acum câțiva ani într-un meci mare, dar nu l-a câștigat. Despre asta e vorba. Trebuie să-și demonstreze că poate câștiga un meci ca acesta cu Humbert și că poate elimina apoi unul dintre cei mai buni jucători din lume în turul următor. Asta nu a făcut până acum. Știm că poate câștiga meciuri de cinci seturi, dar poate să câștige în următorul tur împotriva unui jucător de talie mondială? Asta este întrebarea.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 3”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile