marți, 30 martie 2021

Au câștigat 76 milioane de dolari din vânzarea de cheat-uri pentru jocuri online. 10 persoane au fost arestate.

O colaborare între poliția chineză și gigantul conglomerat chinez Tencent a cauzat destructurarea a ceea ce poliția a catalogat ca fiind "cea mai mare operațiune de furnizare cheat-uri pentru jocurile video", mai ales datorită sumelor mari de bani obținute din vânzarea de cheat-uri, dar și a jocurilor online afectate.

Organizația a programat și a vândut la nivel internațional cheat-uri pentru jocuri video populare, inclusiv Overwatch și Call of Duty Mobile. Veniturile de aproximativ 76 de milioane de dolari au fost realizate de organizație prin vânzarea de abonamente la cheaturi. Prețurile abonamentelor pentru utilizatori erau de la aproximativ 10 dolari americani pe zi până la 200 dolari lunar.

Poliția a confiscat active în valoare de 46 de milioane de dolari (inclusiv mai multe mașini de lux) și a distrus 17 sisteme de cheating. Zece persoane au fost arestate în timpul raidului din Kunshan, un oraș lângă Shanghai.

Cheating-ul în jocuri este la fel de vechi ca și jocurile în sine. Dar odată cu evoluția jocurilor și a competițiilor online, trișarea prin cheating în jocuri nu mai este doar o modalitate de a oferi jucătorului un avantaj împotriva adversarilor NPC din jocurile offline. În anul 2019, un sondaj a dezvăluit că aproximativ o treime dintre jucători folosesc cheaturi pentru a-și îmbunătăți șansele online. Însă cheatingul distruge literalmente jocurile online, îi frustrează pe jucătorii corecți si îndepărtează de respectivele jocuri, iar companiile mari precum Tencent simt pe pielea lor aceste efecte negative.


Niciun comentariu despre subiectul „Au câștigat 76 milioane de dolari din vânzarea de cheat-uri pentru jocuri online. 10 persoane au fost arestate.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile