joi, 25 martie 2021

Mașinile Google Street View se întorc în România din 26 martie 2021

Mașinile Google Street View se întorc în România în primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate șosele țării și vor vizita peste 100 de localități, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps, anunță reprezentatii companiei printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit Romania.

Preluarea de imagini la 360 grade Street View în România va începe vineri, 26 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad. Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată AICI. Luați în considerare faptul că, în cazurile în care pe listă se specifică un anumit oraș, acesta poate include orașe mai mici din apropiere.


În perioada martie - octombrie 2021 vor fi fotografiate localități precum:

Alba Iulia
Alexandria
Arad
Bacău
Bistrița
Botoșani
Brad
Brașov
București
Buzău
Bârlad
Cluj-Napoca
Constanța
Craiova
Câmpulung Moldovenesc
Călărași
Darabani
Deva
Dorohoi
Drobeta-Turnu Severin
Focșani
Făgăraș
Giurgiu
Găești
Hunedoara
Huși
Hârlău
Iași
Ilfov
Lugoj
Lupeni
Medgidia
Oradea
Orșova
Petroșani
Pitești
Ploiești
Reșița
Roman
Râmnicu Vâlcea
Salonta
Satu Mare
Sibiu
Sighișoara
Slobozia
Suceava
Timișoara
Turda
Târgoviște
Târgu Jiu
Târgu Mureș
Urziceni
Vaslui

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. 

Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori. Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite în acest articol de pe blogul Google.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.


2 comentarii despre subiectul „Mașinile Google Street View se întorc în România din 26 martie 2021”:
Gabriel10

Se plimba aiurea prin zone deja actualizate des. În Brăila sunt zone precum cartierele Ghencea, Lacul Dulce, Brailita, Vidin care n-au mai fost actualizate din 2012 și anul trecut umbla masina lor prin oras in zonele cele mai aglomerate.

Anonim

Anul acesta vor actualiza și acele zone, deoarece anul acesta se vor face poze din martie până în octombrie, nu doar două sau trei luni, cum au făcut în alți ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile