miercuri, 19 mai 2021

Noutățile Eurosport după prima săptămână din Giro d'Italia și lansarea UCI Track Champions League

Găsiți mai jos citate ale experților Eurosport și GCN (Alberto Contador, Sir Bradley Wiggins, Adam Blythe) după prima săptămână a Giro d’Italia, remise printr-un comunicat către blogul HD Satelit România.


Alberto Contador despre Bernal, Soler și Ganna: „Plutonul avea nevoie neapărat de ziua de pauză. Este o zi în care toate obiectivele echipelor trebuie definitivate după prima săptămână de cursă. Odată ce prima treime a cursei e încheiată, e timpul ca echipele să decidă dacă abordarea lor va fi la fel ca înainte sau dacă e nevoie de o schimbare de strategie. În fiecare zi vedem surprize în pluton, iar asta face Giro d’Italia interesant – cele mai importante etape abia urmează.

Marc Soler are un rol remarcabil în acest an. Este aproape de top 10 și are posibilitatea de a lupta pentru o clasare importantă. Cred că este un ciclist cu multe calități și poate câștiga o etapă mare în această ediție a Giro d’Italia. Evoluția lui Egan Bernal a fost incredibilă. Filippo Ganna și Bernal le fac viața foarte grea celorlalți mari favoriți. Remco Evenepoel încearcă, dar nu poate ține pasul cu ceilalți.

Sir Bradley Wiggins nu îl scoate din ecuație pe Nibali: „Acesta este probabil ultimul Giro d’Italia pentru Vincenzo Nibali, un dublu câștigător al cursei. Pentru mine el ne arată esența a ceea ce au fost vechii cicliști – Fausto Coppi, Eddy Merckx, Maurizio Fondriest, Francesco Moser, iar Nibali nu trebuie subestimat în această cursă. Trebuie să fim atenți la el. A terminat pe trei în urmă cu doi ani, a câștigat cursa de două ori, iar acesta este probabil ultimul său Giro d’Italia, dar este un ciclist de urmărit.

Vincenzo încă se luptă, este un campion al acestui sport. Ce carieră a avut, și ce palmares are, în special în această cursă! El nu va ceda niciodată. Îmi amintesc de o etapă de acum doi ani din Turul Franței, când a câștigat la Val Thorens. A fost un tur dezastruos pentru el din perspectiva clasamentului general, însă a reușit să câștige o etapă montană. Este cumva ca și Mark Cavendish. Să nu îi subestimăm pe acești cicliști înainte să treacă linia de sosire.


Etape cheie în această săptămână


Etapa 11 – miercuri, 19 mai

Sir Bradley Wiggins: „A devenit o etapă sinonimă cu Giro acum. Am avut-o în câteva ediții deja și tot mai mulți cicliști și mai multe echipe sunt acum mai pregătite, cu echipamentul potrivit, dar tot cred că va fi o etapă spectaculoasă.

Etapa 14 – sâmbătă, 22 mai

Alberto Contador: „Giro d’Italia are o tradiție în ce privește presiunea din partea fanilor. Știm cât de aglomerat poate fi pe Monte Zoncolan și ce poate crea asta. Vorbim aici despre cicliști profesioniști care se adaptează în orice circumstanțe, iar absența fanilor pe etape este acum mai normală decât părea în urmă cu șase luni. Este rar să vedem un astfel de Giro d’Italia, dar nu cred că acesta va fi factorul decisiv în desemnarea unui câștigător în acest an.


Sir Bradley Wiggins în podcastul The Bradley Wiggins Show by Eurosport:


Despre planul INEOS de a prelua tricoul roz:

Ei nu folosesc o terminologie de acest fel – mergem și preluăm tricoul. Mai degrabă ideea a fost să facă un plan, să încerce să-l ducă la capăt și să vadă cu ce rezultat încheie. Acesta e felul în care concurează, ofensiv. Aș spune că nu au preluat tricoul roz prea devreme. El a fost preluat când a fost preluat și de acum cărțile vor fi jucate când trebuie să fie jucate pentru a câștiga și mai mult timp. Este o mutare care clarifică intențiile lui Egan Bernal. INEOS este în inferioritate după abandonul lui Pavel Sivakov iar acum trebuie să se descurce cu doar alți șase cicliști pentru două săptămâni – este un drum lung, dar nu e niciodată prea devreme sau prea târziu să îmbraci tricoul roz, așa cum ne-a demonstrat Chris Froome. Trebuie să îl îmbraci când poți și cred că Bernal avea nevoie de această încredere oferită de el. Ar fi putut să aștepte și să aștepte și să nu îmbrace tricoul.”. a spus Sir Bradley Wiggins, vorbind în cadrul The Bradley Wiggins Show by Eurosport.

Despre Remco Evenepoel:

Nu aș spune că a întâmpinat dificultăți. Aș zice că și-a găsit natural locul în pluton și în clasamentul general, după o absență îndelungată. Nu cred că l-am fi pus pe Evenepoel vreodată deasupra lui Bernal. Despre Bernal s-a spus după ce a câștigat Turul Franței că va câștiga șase sau șapte Mari Tururi – acesta este nivelul la care a fost evaluat. Vulnerabilitățile sale și accidentarea la spate au diminuat anvergura sa ca ciclist și l-au adus pe Remco în discuție. Remco este un alt tip de ciclist și cred că pentru un tânăr de 20-22 de ani ca el, dacă termină pe podium la acest Giro, în urma lui Bernal, este un loc potrivit.

Despre Simon Yates:

„În fiecare zi ne gândim la Simon și ne spunem că va intra în cursă, însă cu trecerea etapelor, trebuie să începem să vedem ceva mai mult din partea lui. Aș spune că prima săptămână a fost ușor dezamăgitoare. M-am așteptat la mai multe de la el până acum. Este foarte dificil și cred că totuși dacă rămâne la acest nivel și contracandidații săi rămân la un nivel similar, și poate dacă Bernal cedează din cauza unei noi accidentări, atunci totul se joacă în ultimele etape.

Adam Blythe – fost campion național pe șosea în Marea Britanie: „Îl avem pe Remco Evenepoel, care nu a mai făcut nicio cursă atât de lungă în carieră, așa că va fi interesant de urmărit ce poate face. Apoi Egan Bernal, care a câștigat pe cățărarea scurtă de pe macadam din weekend și care a câștigat prima sa etapă de Mare Tur, preluând tricoul roz. Cred că de acum ne putem aștepta la clasica evoluție a echipei INEOS Grenadiers. Totuși, cu Pavel Sivakov părăsind competiția după accidentarea sa, va fi puțin mai greu pentru echipă. Deceuninck - Quick-Step va înăspri ritmul și va pune presiune pe INEOS, așa că va fi o săptămână dificilă.”, a spus Adam Blythe, vorbind în cadrul The Cycling Show al Eurosport x GCN.

Eurosport Events și UCI au anunțat ieri un nou capitol în istoria ciclismului pe velodrom odată cu lansarea UCI Track Champions League.


Niciun comentariu despre subiectul „Noutățile Eurosport după prima săptămână din Giro d'Italia și lansarea UCI Track Champions League”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile