miercuri, 5 mai 2021

Satelitul Turksat 5A a ajuns la poziția orbitală 31 grade Est

Ministrul turc al transporturilor și infrastructurii, Adil Karaismailoglu, a anunțat că satelitul de comunicații Turksat 5A a intrat pe orbită la 31 de grade Est. El a adăugat că testele vor continua timp de o lună, după care satelitul va deveni operațional din punct de vedere comercial, acoperind cu semnal Turcia și Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Africa de Sud-Vest și Africa de Sud, precum și Marea Mediterană, Marea Egee și Marea Neagră. Turksat 5A a fost lansat de SpaceX în ianuarie.

Karaismailoglu a mai spus că Turksat 5A va transforma Turcia într-una dintre țările de top în serviciile de televiziune si date prin satelit. Satelitul va putea oferi astfel de servicii timp de peste 30 de ani, datorită unui sistem de propulsie electrică.

În plus, Karaismailoglu a spus că Turcia intenționează să lanseze în al patrulea trimestru al acestui an satelitul Turksat 5B, care se apropie de finalul procesului de fabricație. După ce va fi poziționat la 42 de grade est, Turksat 5B va crește de 15 ori capacitatea Turciei de comunicații în bandă Ka.

Un alt satelit, Turksat 6A, va fi lansat în 2022.

UPDATE 28 iunie 2021: Au început testele de transmisie prin noul satelit Turksat 5A de la 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Turksat 5A a ajuns la poziția orbitală 31 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile