joi, 6 mai 2021

SpaceX a primit deja peste 500.000 comenzi pentru serviciul său de internet prin satelit Starlink

SpaceX sărbătorește o altă etapă a proiectului său: compania a primit deja peste 500.000 comenzi pentru serviciul său de internet prin satelit Starlink. Cifra a fost dezvăluită în timpul transmiterii online a lansării celei de-a 26-a misiuni Starlink, pe 4 mai (cunoscută pentru cinefili și ca Ziua Star Wars). Misiunea a transportat pe orbită alți 60 sateliți de internet în bandă largă ai Starlink. În ansamblu, compania a livrat până în prezent peste 1500 de sateliți Starlink, formând astfel cea mai mare constelație de sateliți din lume.

Bineînțeles, Elon Musk a distribuit un tweet pentru această ocazie. Fondatorul SpaceX a subliniat unele dintre dificultățile tehnice pe care Starlink le-ar putea întâmpina în timp ce își extinde rețeaua.

"Singura limitare este densitatea ridicată a populației din zonele urbane. Cel mai probabil, toate cele 500.000 de comenzi inițiale vor primi serviciile comandate. Provocarea mai mare va fi atunci când intrăm etapa cu milioane de utilizatori", a spus Musk.

Starlink avea deja 10.000 de utilizatori beta în februarie, după lansarea unei versiuni beta publice a serviciului său, la prețul de 99 dolari lunar. În aceeași lună, compania a început de asemenea să accepte precomenzi, percepând o taxă de 99 dolari, dar și una de 499 dolari pentru kitul hardware, inclusiv un router și antena Wi-Fi, precum și taxe de transport și alte taxe. Plasarea unui depozit nu garantează oferirea serviciului, caz în care sumele de bani depuse pentru precomenzi sunt rambursabile în totalitate.


Niciun comentariu despre subiectul „SpaceX a primit deja peste 500.000 comenzi pentru serviciul său de internet prin satelit Starlink”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile