vineri, 25 iunie 2021

Turul Franței începe pe 26 iunie pe Eurosport

- Fiecare etapă va fi transmisă în direct în peste 60 de țări până pe 18 iulie;
- Conținutul digital și experții Eurosport vor complementa experiența fanilor pe parcursul următoarelor săptămâni.

Cea mai importantă cursă ciclistă din lume începe mâine, cu cei mai valoroși rutieri luptând pentru celebrul tricou galben. Platformele Discovery anunta printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România vor acoperi și în acest an fiecare etapă, fiecare sprint și fiecare cățărare, fiind „Gazda Ciclismului” în peste 60 de țări din Europa și Asia. Eurosport va oferi fanilor ciclismului o acoperire integrală a cursei pe platformele digitale – aplicația Eurosport sau Eurosport Player.

Foști câștigători ai Turului Franței, experții internaționali ai Eurosport, Sir Bradley Wiggins și Alberto Contador, se întorc pentru a analiza competiția. Fanii vor fi mai aproape de cicliștii lor favoriți, iar segmentul Brad on a Bike revine și el, aducându-i pe Wiggins și Bernie Eisel în inima plutonului.

Podcastul The Bradley Wiggins Show va acompania Turul Franței în mod regulat, cu episoade în care se vor analiza momentele importante ale etapelor cheie din cursă, iar alte segmente populare vor putea fi urmărite pe platformele Discovery.

Scott Young, SVP Content and Production Eurosport, a spus: „Ne pregătim pentru cea mai amănunțită transmisiune a unui Tur al Franței prin combinarea capacităților Eurosport atât on-screen, cât și pe aplicațiile mobile și în digital. Anul acesta este unul plin de acțiune, iar evenimentele nu se încheie pe Champs-Élysées, pentru că Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor începe la numai o săptămână după ce vom afla câștigătorul tricoului galben. Următoarele săptămâni ne vor aduce o mulțime de curse și povești de urmărit.”

Transmisiunile Turului Franței pe Eurosport încep odată cu etapa 1, cu plecare de la Brest, pe 26 iunie, la ora 12:45. În aceeași zi, Eurosport transmite și cursa feminină La Course by Le Tour de France, începând cu ora 9:15. Turul Franței se încheie pe 18 iulie la Paris. Întreg traseul este prezentat mai jos:

Etapa 1, 26 iunie 2021

Brest - Landerneau

198 km


Etapa 2, 27 iunie 2021

Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne (Guerlédan)

183.5 km


Etapa 3, 28 iunie 2021

Lorient - Pontivy

183 km


Etapa 4, 29 iunie 2021

Redon - Fougères

150.5 km


Etapa 5, 30 iunie 2021

Changé - Laval (Contratimp Individual)

27.2 km


Etapa 6, 1 iulie 2021

Tours - Châteauroux

161 km


Etapa 7, 2 iulie 2021

Vierzon - Le Creusot

249.5 km


Etapa 8, 3 iulie 2021


Oyonnax - Le Grand-Bornand

151 km


Etapa 9, 4 iulie 2021

Cluses - Tignes

145 km

5 iulie 2021

Tignes

Zi de pauză


Etapa 10, 6 iulie 2021

Albertville - Valence

191 km


Etapa 11, 7 iulie 2021

Sorgues - Malaucène

199 km


Etapa 12, 8 iulie 2021

Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes

159.5 km


Etapa 13, 9 iulie 2021

Nîmes - Carcassonne

220 km


Etapa 14, 10 iulie 2021

Carcassonne - Quillan

184 km


Etapa 15, 11 iulie 2021

Céret - Andorra la Vella (Andorra)

191.5 km
 

12 iulie 2021

Andorra - Vella (Andorra)
 

Zi de pauză


Etapa 16, 13 iulie 2021

El Pas de la Casa (Andorra) -o Saint-Gaudens

169 km


Etapa 17, 14 iulie 2021
Muret - Saint-Lary-Soulan (Col de Portet)

178.5 km


Etapa 18, 15 iulie 2021

Pau - Luz Ardiden

130 km


Etapa 19, 16 iulie 2021

Mourenx - Libourne

207 km


Etapa 20, 17 iulie 2021

Libourne - Saint-Émilion (Contratimp Individual)

30.8 km


Etapa 21, 18 iulie 2021

Chatou - Paris (Champs-Élysées)

108.5 km.


Turul Franței 2021: Interviu cu Alberto Contador, expert Eurosport și GCN și de două ori câștigător al Turului Franței:


Despre Tadej Pogacar:


Pogacar este unul dintre favoriții principali. Cred că celelalte echipe știu că nu va fi ușor și au văzut că Pogacar vine alături de o echipă compactă. Ca în fiecare cursă din trecut, INEOS și Jumbo sunt printre favorite, dar cred că în acest an UAE, cu Pogacar ca lider, este puternică.

Nu trebuie să ne grăbim, timpul ne va oferi răspunsul, însă Pogacar are calități incredibile și cred că va rămâne unul dintre cicliștii grozavi din următorii ani. Ne arată în fiecare cursă că are un potențial extraordinar. Este un ciclism modern aproape fără slăbiciuni, ceea ce îl face dificil de confruntat direct de către rivali ai săi.

Pogacar ne va arăta din nou felul său de a concura și ce ciclist extraordinar este. Faptul că are în spate o echipă solidă este foarte promițător și îl va ajuta să pună presiune pe INEOS sau Jumbo.

Despre Jumbo-Visma:


Jumbo-Visma vine cu o echipă foarte puternică și aș spune că este peste INEOS într-un clasament al favoriților. Nu a ales să vină cu acești cicliști la Turul Franței din întâmplare, ci fiindcă știe că este cea mai importantă cursă a sezonului. Mă aștept ca Jumbo să imprime ritmul cursei în majoritatea ei.

Este adevărat că unii dintre rutieri ar putea avea un ritm mai slab din cauza lipsei de curse în picioare, dar în același timp este crucial să vii odihnit în asemenea curse. Într-un caz ideal ai și ritm bun și ești și odihnit, dar este foarte greu de obținut asta cu calendarul pe care îl avem.

Despre Valverde, Mas, Lopez și Movistar:


Atât Alejandro Valverde, cât și Enric Mas sunt cicliști despre care cred că vor juca un rol foarte important în ediția din acest an. Amândoi sunt la un nivel incredibil, iar în cazul lui Valverde vorbim despre o legendă a sportului. Nu știu dacă va termina Turul, dar vom avea o cursă grozavă. Mas și Miguel Angel Lopez vor fi de asemenea în prim-plan în anumite momente.

Despre Pogacar v Roglic:


Cred că duelul final va fi între ei doi. Nu pot să prezic cine se va mai lupta cu ei dar sunt sigur că ei doi vor fi în discuție. Anul trecut am văzut că turul a fost decis de micile detalii și având în vedere ce fel de cicliști sunt ei, cred că la fel se va întâmpla și anul acesta.

Cred că gândesc la fel ca majoritatea celor care iubesc acest sport. Roglic, Pogacar și cei de la INEOS se vor lupta pentru podium. Dacă ar fi să aleg pe unul dintre ei drept câștigător, l-aș alege pe Roglic, însă nu cred că va avea un avantaj clar asupra altora. Cred că vom avea un Tur al Franței foarte echilibrat.

Despre Team INEOS:


Trebuie să se gândească la punctele forte și slăbiciunile fiecărui ciclist pentru a-și maximiza performanța și să-și stabilească o tactică clară, cu un lider ales. Acest lucru este foarte obișnuit pentru fiecare echipă atunci când își programează calendarul. Succesul unei echipe va depinde de deciziile făcute înaintea și în timpul cursei.

Sincer, aș spune că Geraint Thomas sau Tao Geoghegan Hart ar trebui să fie opțiunile lui INEOS. Oricare alegere ar fi logică, dar este adevărat că și Richard Carapaz sau Richie Porte pot fi considerați la nivelul unui lider. Totuși, cred că opțiunea logică este între Tao și Thomas.

INEOS s-a reinventat și a devenit o echipă care ia decizii mai diversificate. Înainte, INEOS se gândeam numai la Froome, însă acum are o gândire mai deschisă și pot lupta pe mai multe fronturi. Echipa va ține un ochi atent pe Jumbo și pe Pogacar.

Aș fi surprins dacă nu și-ar alege un lider clar, chiar și dacă ar ataca în grup. Este foarte riscant să mergi la Turul Franței fără unul sau cel mult doi lideri, urmând ca echipa să aleagă de la sine unul sau altul în funcție de cursă.

Despre Peter Sagan și tricoul verde:


Vedem tot mai mulți cicliști interesați de câștigarea tricoului verde. Nu sunt doar Peter Sagan sau Sam Bennett. Peter va concura cu mult entuziasm, dar cred că va avea mulți rivali care își vor dori acel tricou. Este unul important pentru sponsori și pentru brandurile din ciclism, așa că importanța sa crește atunci când există competiție pentru el. Vom vedea și sprinteri care vor lupta cu Sagan pentru tricoul verde.

Despre cum învingi INEOS Grenadiers:


Teoria este foarte simplă, însă execuția ei este complicată. INEOS are unii dintre cei mai buni cicliști din lume, iar asta spune multe. Cum oprești un Messi, un Ronaldo sau un Mbappe? Este foarte dificil și toate celelalte echipe vor trebui să se gândească să profite de momentele cheie și să evolueze bine în mod regulat. Există oportunități în Turul Franței, iar ca să câștigi trebuie să fii cel mai puternic, dar în același timp ai nevoie să concurezi într-un mod deștept

Despre a concura la Jocurile Olimpice imediat după Tour de France:


Este un lucru bun cât timp cicliștii nu sunt secați de energie. Fiecare rutier se cunoaște și își cunoaște limitele. Există unii care cel mai probabil vor abandona în Turul Franței pentru a se concentra pe Tokyo, iar alții vor decide să își folosească toată energia pentru ambele competiții. În ambele cazuri, lupta pentru podium te consumă și cred că cei care vor termina pe primele trei locuri în Turul Franței vor merge foarte obosiți, dar în același timp plini de energie, la Jocurile Olimpice.

Predicțiile lui Contador:


Este dificil să prezici o asemenea competiție, pentru că vorbim despre cea mai importantă cursă de ciclism din lume, plină de rutieri de top care o pot câștiga. Avem câteva exemple de cicliști care au câștigat Turul Franței sau Turul Spaniei și care nu s-au mai întors înapoi la acel nivel. Este important să privim eforturile favoriților și cum vor putea să țină ritmul și să concureze, pentru a înțelege dificultatea unui Tur al Franței.


Niciun comentariu despre subiectul „Turul Franței începe pe 26 iunie pe Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile