duminică, 8 august 2021

Record mondial: 2 milioane dolari, cel mai mare preț plătit vreodată pentru un joc video

Un Joc video sigilat Super Mario Bros din anul 1985 a fost vândut cu 2 milioane de dolari. Acest Mario este cu adevărat super: vineri, site-ul de colecții RallyRD a anunțat că un pasionat a plătit 2 milioane de dolari pentru un cartuș cu jocul video Super Mario Bros, care a rămas sigilat din anul 1985. 

Astfel, această vânzare depășește recordul mondial stabilit acum mai puțin de o lună, când un cumpărător anonim de la Heritage Auctions a plătit 1,56 milioane de dolari pentru o copie veche de 25 de ani a jocului Super Mario 64.

În timp ce recordul anterior a fost stabilit pe un site de licitații, RallyRD are un sistem diferit, prin care cumpără obiecte și invită cititorii să investească în acțiuni ale acestor articole. Atunci când cineva se oferă să cumpere unul dintre aceste obiecte, investitorii obiectului votează dacă îl vor vinde sau îl vor păstra.

Copia jocului avea un rating de 9,8 A + pe scala Wata, ceea ce înseamnă că era în stare „excepțională”.

"Zona jocurilor video este incredibil de fierbinte acum. Trei mii de acțiuni pentru jocul Super Mario Bros. au fost inițial oferite investitorilor, la o valoare totală de 150.000 dolari, în august 2020", a spus un reprezentant al platformei RallyRD.

Cu siguranță este o vânzare profitabilă: RallyRD a cumpărat jocul în aprilie 2020 cu 140.000 de dolari, iar investitorii primiseră deja o ofertă (dar pe care au refuzat-o) de vinde obiectul cu 300.000 de dolari, chiar un pic mai târziu în acel an. Un student povestește că a investit 100 de dolari în acțiuni ale jocului și, după ce i-au fost reținute taxele, i-au revenit un profit net de peste 950 de dolari din vânzare.

Cu câteva zile înainte de stabilirea recordului anterior, o versiune în cutie a The Legend of Zelda s-a vândut cu 870.000 de dolari la o licitație. Ai fi fost și tu (mai) bogat, dacă ai fi păstrat sigilate jocurile și nu le-ai fi folosit pentru a avea o copilărie distractivă! :)



Niciun comentariu despre subiectul „Record mondial: 2 milioane dolari, cel mai mare preț plătit vreodată pentru un joc video”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile