vineri, 6 august 2021

China sălbatică la Viasat Nature

Ray Mears ( cunoscut din emisiunile Extreme Survival și Wild Britain), autor britanic, prezentator TV și entuziast al lumii naturale , pleacă în China, una dintre cele mai mari țări din lume pentru a explora ș i prezenta cele șapte regiuni diferite ale acestea, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.


De la junglele dense până la vârfurile înzăpezite, de la bufnițele salvate , la elefanții sălbatici, Mears prezintă această țară magică în imagini uimitoare și o abunde nță de curiozități interesante.

Această serie documentară î n șapte părți, China sălbatică cu Ray Mears , debutează pe 8 august, ora 15 : 1 5 , la Viasat Nature. Mai jos , împărtășim câteva fapte bizarre despre animalele speciale originare din China pe care Mears le întâlnește în spectacol. Pânza păianjenilor țesători aurii poate rezista ani de zile În jungla sud - vestică a Yunnanului, Mears întâlnește unul dintre cei mai mari artropode din China, paianjenul țesător auriu , renumit pentru c apacitatea sa de a construi o pânză de un metru și jumătate până la doi metri lățime care poate dura ani de zile.

Pânza lui este atât de puternică, încât poate prinde inclusiv păsări de dimensiuni mici. Păianjenul este un membru al genului Nephila și este numit după culoarea pânzei sale, care în lumina soarelui strălucește auriu și atrage albinele , iar la umbră se contope ș te cu împrejurimile. Ș i d imensiunea sa este impresionantă: femelele au corpul lung de 3 - 4 cm, dar picioarele lor pot crește până la 10 - 12 cm lungime. În ciuda aspectului său înfricoșător, nu este agresiv , doar atunci când este provocat, iar veninul nu este mortal . Totuși, este mai bine să nu ispitim soarta.

Mai puțin de 2000 de urși panda trăiesc în sălbăticie Un tur de explorare a Chinei nu ar putea fi complet fără o vizită la uriașul sanctuar pentru urși pa nda din Sichuan, unde una dintre cele mai iconice specii de animale din lume trăiește încă în sălbăticie. M ai puțin de 2.000 panda trăiesc în păduri, fapt parțial generat de dificultăț i le lor de reproducere. Astăzi simbol al Fondului Mondial pentru Natură, ursul panda este protejat încă din 1939, lucru luat atât de în serios în China, încât, până în 1997, vânarea sa ilegală era pedepsită cu moartea.

Panda se hrănește aproape exclusiv cu bambus, motiv pentru care se presupune că numele său provine din nepalezul „nigalya ponya” , ce înseamnă mâncător de bambus. Panda trăiește pe o suprafață de puțin peste 6.000 kmp , în principal pe versanții montani acoperiți de pădure densă. Deși pot urca în copaci și înota, în mare parte a timpului , acești urși doar stau - pot petrece până la jumătate de zi într - un singur loc, mestecând bambus. Un leopard al zăpezii poate s ă ri până la 15 metri.

În turul țării, Mears vizitează și Platoul Tibetan, care se află la altitudine așa mare, încât este numit vârful lumii. Aici trăiește leopardul zăpezii , pe care localnicii îl numesc leopard ul - fantomă. Animalul, care trăiește la o altitudine de 2.000 de metri iarna și se ridică până la 6.000 de metri vara, este un v ânător singuratic al munți lor . Deoarece trăiește în zone slab populate, trebuie să parcurgă până la 25 kmp în căutarea prăzii. B lan a sa îl protejează de soarele arzător în timpul verii, precum și de frigul iernii, iar picioarele sunt acoperite cu o blană g roasă care funcționează ca niște rachete de zăpadă. Animalul , lung de până la un metru jumătate , cântărește între 25 și 50 de kilograme și, de obicei, își incapacitează prada cu o singură lovitură . Poat e sări până la 15 metri distanță , o performanță unică î ntre feline . Leopardul zăpezii este încă considerat o specie pe cale de dispariție , chiar dacă, din anii șaizeci, când doar aproximativ o mie de exemplare trăiau în sălbăticie, până astăzi, numărul acestora a crescut semnificativ.

Maimuța cu nas turtit d oarme complet nemișcată pentru a rezista temperaturilor scăzute Conform legendei, Shangri - La era un regat în care oamenii nu îmbătrâneau niciodată. La peste 3.900 metri în Himalaya, unde vremea se schimbă rapid, se află una dintre cele mai rare creaturi din lume, maimuța neagră cu nas turtit . Sunt mai puțin de 2.000 de exemplare în sălbăticie, toate în regiunea Shangri - La. Trăiesc în grupuri de până la 400 de exemplare, împărțite în familii de până la zece membri, cu un mascul, mai multe femele și pui. De ș i blana groasă le protejează de temperaturi scăzute, ele dorm nemișcate, ghemuindu - se una într - alta pentru a nu pierde căldură. Petrec 90% din timp în copaci și se hrănesc în special cu un lichen special.

În aventurile sale, Ray Mears nu numai că aruncă o privire mai atentă asupra acestor patru animale rare, dar întâlnește și elefanți sălbatici asiatici și urși bruni și își spune poveștile prin scene fascinante ș i detalii explicative , în documentarul China sălbatică cu Ray Mears , care debutează pe 8 August , la Viasat Nature .


Niciun comentariu despre subiectul „China sălbatică la Viasat Nature”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (80) Digi (599) Focus Sat (269) FREESAT (26) iNES (27) Nextgen (85) Orange (246) Telekom (323) UPC (281) Vodafone (91)