vineri, 6 august 2021

Seria „Scary Movie”, în august la AMC

În duminicile din luna august, tratează canicula cu o serie de filme răcoroase, pline de fiori reci pe șira spinării, dar și hohote de râs, toate pe AMC: primele trei filme din seria „Scary Movie”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.

Duminică, 8 august, de la ora 20:25, este timpul pentru filmul care a inspirat și a pornit un adevărat val de parodii: „Scary Movie/ Comedie de groază”, apărut inițial în anul 2000. Ș care a încasat 278 de milioane de dolari la box office, cu un buget de producție de doar 19 milioane.  Producția regizată de Keenan Ivory Wayans își râde de filmele slasher cu adolescenți de la finalul anilor ‘90 și începutul anilor 2000, precum „I Know What You Did Last Summer” și seria „Scream” - printre altele.

 Povestea sună ca cea din unul dintre filmele din acea perioadă: un grup de adolescenți omoară accidental o altă persoană și, un an mai târziu, ei sunt urmăriți de un criminal în serie. Acest criminal, deși cam incompetent, reușește cumva să-i măcelărească, unul câte unul. Din distribuția acestei producții fac parte Anna Faris, Marlon Wayans, Carmen Electra și Shannon Elizabeth. 

În următoarea duminică, 15 august, de la ora 20:30, este timpul pentru „Scary Movie 2/ Comedie de groază 2”, apărut în 2001. De această dată, scenariștii și regizorul abordează un alt gen horror faimos: casa bântuită. Filme clasice precum „Exorcistul”, „Poltergeist” sau „Castelul bântuit” vor fi luate la rost prin povestea filmului. Actorii Anna Faris, Shawn Wayans, Marlon Wayans și Regina Hall își reiau rolurile din primul film, pentru o noapte blestemată și amuzantă petrecută la un conac bântuit, sub pretextul unui studiu al fenomenelor paranormale organizat de universitatea la care studiază cu toții. Noii membri ai distribuției sunt Tori Spelling, Tim Curry și James Woods, printre alții. 

O săptămână mai târziu, pe 22 august, de la ora 20:30, puteți vedea al treilea film al seriei, numit simplu „Scary Movie 3/ Comedie de groază 3”, apărut în 2003. Cu încasări la box office de peste 220 de milioane de dolari, acesta este al doilea film din serie la capitolul succes financiar. 

Ce parodiază „Scary Movie 3”? Producția abordează filme de groază cu un mare impact la vremea respectivă, precum „The Ring” și „Signs”. Povestea se învârte în jurul unor cercuri din lanuri de porumb de lângă o fermă veche, dar și în circulația unei casete video vechi și amenințătoare. Atunci când vezi conținutul casetei, îți sună telefonul și auzi în receptor că vei muri în șapte zile. Cindy (aceeași Anna Faris) se îndrăgostește de un rapper și apoi vede caseta, ceea ce înseamnă că destinul îi este pecetluit. În același timp, rapperul și fratele lui mai mare, Tom (Charlie Sheen), fermierii care au descoperit cercurile din lanul de porumb, află că extratereștrii vin pe Pământ pentru a-l prinde pe criminalul care îi ucide pe aceia care se uită la caseta video.


Niciun comentariu despre subiectul „Seria „Scary Movie”, în august la AMC”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile