marți, 21 septembrie 2021

Canal + (proprietarii Focus Sat) cumpără o participație majoritară de 70% din SPI International (proprietarii televiziunilor Filmbox)

Canal + (proprietar și al DTH-ului românesc Focus Sat) va achiziționa o participație majoritară de 70% în SPI International (proprietarii televiziunilor Filmbox, prezente și la diverși operatori tv cu plată din România), menținând în același timp echipa actuală de management și structura operațională.

SPI International, o companie media globală care operează 42 de televiziuni și mai multe produse digitale pe șase continente și un jucător important în distribuția și difuzarea de conținut la nivel mondial, își unește acum forțele cu Canal + Group.

Canal + Group este un operator global de televiziune cu plată și un jucător major în televiziunea free-to-air din Franța. Canal + are o amprentă internațională largă, cu prezență în 40 de țări din Europa, Africa Subsahariană și Asia. În Europa, Canal + are o prezență puternică în Franța continentală și Polonia și a achiziționat și platforma M7 Group în 2019 ( care operează Focus Sat). 

Grupul totalizează 22 de milioane de abonați în întreaga lume și a cunoscut o creștere continuă a afacerii sale internaționale în ultimii ani. Această achiziție va ajuta Canal + să-și extindă strategia de investiții în conținut și să își consolideze ofertele pe diferitele piețe, bazându-se pe liderul european Studiocanal, pe Kino Świat din Polonia și acum pe SPI International.

Fondatorul și CEO-ul SPI, Loni Farhi și Berk Uziyel, vor continua să gestioneze și să dezvolte afacerea SPI cu sprijinul comitetului lor executiv, în timp ce cele două părți vor putea genera sinergii reciproce pentru a consolida în continuare prezența celor două grupuri pe piețele internaționale.

Într-o declarație comună, Loni Farhi și Berk Uziyel au spus: „Sunt vești foarte interesante și începutul unei noi ere pentru SPI International. Canal + și SPI împărtășesc o viziune comună pentru o dezvoltare continuă și o prezență internațională puternică. Suntem parteneri strategici de ani de zile, construind o bogată tradiție de colaborări pentru obiective comune. Acum vom avea șansa să ne unim forțele sub un singur acoperiș. SPI își va accelera și mai mult dezvoltarea cu Canal +. SPI International are o echipă uimitor de talentată, care a generat o dezvoltare incredibilă în ultimul deceniu. Acum, cu această mare echipă și cu mult entuziasm, suntem încântați să devenim parte a familiei Canal +. Forțele noastre unite vor consolida produsele de divertisment existente și vor extinde distribuția conținutului nostru convingător către un public mult mai mare.

Maxime Saada, CEO CANAL + Group, a adăugat: „Achiziția SPI International face parte din strategia pe care o implementăm de câțiva ani. Canal + are în prezent 22 de milioane de abonați în peste 40 de țări, inclusiv 15 în Europa. Ne-am propus obiectivul de a atinge cel puțin 30 de milioane de abonați până în 2025, iar SPI INTERNATIONAL va fi cu siguranță un atu cheie în realizarea acestui deziderat.

Jacques du Puy, CEO Canal + International, a declarat: „Suntem foarte încântați să salutăm venirea SPI în grupul nostru. Această achiziție marchează un nou pas strategic pentru dezvoltarea conținutului nostru european. Va fi o mare oportunitate de a dezvolta noi sinergii și afaceri pentru activitățile noastre, în special pe piața poloneză și în țările din Europa Centrală și de Est, unde Canal + funcționează prin intermediul mărcilor M7.

Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de reglementare relevante din teritoriile în cauză (inclusiv în special a autorităților responsabile cu controlul antitrust și al fuziunilor).


UPDATE 28 septembrie 2021: SPI International  a remis către HD Satelit România un comunicat oficial în limba română privind aceste informații.

Grupul Canal+ va cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al SPI International

CANAL + va avea o participație majoritară de 70% în SPI International, menținând echipa de management actuală și structura operațională.

SPI INTERNATIONAL, o companie media globală care operează 42 de canale TV și mai multe produse digitale pe șase continente și e un jucător important în distribuția și difuzarea de conținut la nivel mondial, își unește acum forțele cu Canal+ Group.

Grupul CANAL+ este un operator mondial de televiziune cu plată și un jucător important în televiziunea gratuită în Franța. CANAL+ are o prezență internațională semnificativă, în 40 de țări din Europa, Africa Subsahariană și Asia. În Europa, CANAL+ are o prezență puternică în Franța continentală și Polonia și a achiziționat și platforma M7 Group în 2019. Grupul totalizează 22 de milioane de abonați în întreaga lume și a cunoscut o creștere continuă internațională în ultimii ani. Această achiziție va ajuta CANAL+ să își extindă strategia de investiții în conținut și să își consolideze ofertele pe diferitele piețe, bazându-se pe liderul european Studiocanal, Kino Świat din Polonia și acum SPI INTERNATIONAL.

În contextul acestui acord, care va permite combinarea cunoștințelor și abilităților complementare, actualii proprietari ai SPI, Loni Farhi și Berk Uziyel, vor continua să gestioneze și să dezvolte afacerea SPI cu sprijinul comitetului lor executiv, în timp ce părțile vor putea să genereze sinergii reciproce pentru a consolida în continuare prezența celor două grupuri pe piețele internaționale.

Într-o declarație comună, Loni Farhi și Berk Uziyel au subliniat: „Sunt vești foarte interesante și începutul unei noi ere pentru SPI INTERNATIONAL. CANAL+ și SPI împărtășesc o viziune comună pentru o creștere continuă și o prezență internațională puternică. Suntem parteneri strategici de ani de zile, un parteneriat prin care am construit multe colaborări și am reușit să ne atingem obiectivele comune. Acum vom avea șansa să ne unim forțele sub un singur acoperiș. SPI își va accelera și mai mult creșterea prin CANAL+, utilizând resursele la care va avea acces în mod direct. SPI INTERNATIONAL are o echipă extrem de talentată, care a produs o creștere incredibilă în ultimul deceniu. Acum, cu această mare echipă și cu mult entuziasm, suntem încântați să devenim parte din familia CANAL+. Forțele noastre unite vor consolida produsele de divertisment existente și vor extinde distribuția conținutului nostru atractiv către un public mult mai mare.

Maxime Saada, CEO CANAL+ Group: „Achiziția SPI INTERNATIONAL face parte din strategia pe care o implementăm de câțiva ani. CANAL+ are în prezent 22 de milioane de abonați în peste 40 de țări, inclusiv 15 în Europa. Ne-am propus obiectivul de a atinge cel puțin 30 de milioane de abonați până în 2025, iar SPI INTERNATIONAL va fi cu siguranță un atu cheie în realizarea acestei ambiții.

Jacques du Puy, CEO CANAL+ International, a declarat: „Suntem foarte încântați să salutăm SPI în grupul nostru. Această achiziție marchează un nou pas strategic pentru dezvoltarea conținutului nostru european. Va fi o mare oportunitate de a dezvolta noi sinergii și afaceri pentru activitățile noastre, în special pe piața poloneză și în țările din Europa Centrală și de Est în care CANAL+ funcționează prin intermediul mărcilor M7.

Finalizarea tranzacției este, desigur, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare relevante din teritoriile în cauză (inclusiv în special a autorităților responsabile cu controlul antitrust și al fuziunilor).


Despre Canal+ GROUP

Grupul CANAL+ este o companie de mass-media și un operator de televiziune cu plată. Este, de asemenea, un jucător de top în televiziunea franceză gratuită. Grupul CANAL+ are o amprentă internațională semnficativă, cu prezență în Europa, Africa și Asia. Grupul CANAL+ totalizează 21,8 milioane de abonați în întreaga lume, inclusiv 8,7 milioane în Franța continentală. Cu STUDIOCANAL și KINO SWIAT, Grupul CANAL+ este, de asemenea, un lider european în producția, achiziția și distribuția de filme de lung metraj și seriale TV. Grupul CANAL+ este deținut în întregime de grupul de conținut, mass-media și comunicare integrată la nivel mondial, Vivendi.

Despre SPI International 

SPI International este o companie globală media care operează 42 de canale de televiziune pe șase continente și un jucător important în distribuția și difuzarea de conținut la nivel mondial. 

SPI a fost înființată în urmă cu 28 de ani și are o vastă experiență în industria televiziunii și radiodifuziunii. Compania operează mai multe canale de televiziune cu plată și gratuite în regiunile Europei Centrale și de Est, Europa de Vest, CSI (Comunitatea Statelor Independente) și fosta Iugoslavie, inclusiv piețe europene cheie precum Polonia, Cehia, România, Serbia, Olanda și Rusia. SPI este unul dintre principalii furnizori de servicii de film din țările în care își desfășoară activitatea, FilmBox fiind televiziunea sa emblematică de film. SPI Group deține o suită de mărci care au devenit nume cunoscute precum FilmBox, Film1, Kino Polska, Stopklatka, Dizi, împreună cu diferite canale tematice și servicii de streaming.

Brandurile SPI ajung în milioane de case prin operatori, platforme partenere și produse digitale SPI proprii la nivel global. Lucrând cu peste 700 de operatori din întreaga lume, SPI folosește tehnologia de ultimă oră oferindu-le abonaților săi cu acces la conținutul liniar și la cerere al SPI, dar și la serviciul FilmBox + care are peste un milion de abonați. Compania a lansat recent un nou serviciu digital, Dizi, un agregator de ultimă generație al celor mai bune seriale turcești din întreaga lume. SPI deține și operează activele de marcă ale serviciilor de film premium Film1 din Olanda, inclusiv patru canale liniare și un serviciu la cerere.

De peste 25 de ani, SPI International este un distribuitor de top al filmelor artistice și programelor de televiziune pe piața internațională. Prin alianțele sale solide cu furnizorii mari de servicii de televiziune, SPI asigură conținut atractiv, foarte popular și extrem de cerut.

UPDATE 19 martie 2022: Canal + (proprietarii Focus Sat) au finalizat achiziția participației majoritare de 70% din SPI International (proprietarii Filmbox). Detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Canal + (proprietarii Focus Sat) cumpără o participație majoritară de 70% din SPI International (proprietarii televiziunilor Filmbox)”:
Anonim

Deci posturile Filmbox raman definitiv la Focus Sat.

sorinbrindusan@gmail.com

Și poate vom vedea în curând la Focus Sat Fight Box tv,Film Box Arthouse tv.Sau măcar VOD la Filmbox Family.

Anonim

E foarte bine la FocusSat!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile