marți, 28 septembrie 2021

Pentru a preveni copierea la examene, internetul a fost oprit în statul indian Rajasthan

Peste 25 de milioane de utilizatori din statul indian Rajasthan (Țara Regilor) s-au confruntat cu restricțiile impuse de guvern, într-un efort de a preveni copierea la examene. Sute de mii de candidați au participat la testul de selecție pentru profesori din Rajasthan, un examen care deschide calea către angajarea ca profesor de școală primară sau secundară, în școlile publice.

Este o meserie râvnită care vine cu beneficii generoase, iar examenul nu a mai avut loc în Rajasthan din anul 2018. Acestea ar putea fi motive pentru care duminică au fost atât de mulți candidați. Mii de centre de testare au fost înființate în tot statul, iar candidații au călătorit gratuit din localitățile lor de reședință, cu ajutorul autobuzelor furnizate de autorități.

Dar, temându-se de numeroasele tentative de copiere la examenul scris, așa cum sa întâmplat în trecut, autoritățile au legiferat restricții în furnizarea serviciilor de internet, pentru a preveni copierea cu ajutorul internetului, dar mai ales pentru a preveni scurgerile de informații privind subiectele. În districtul Jaipur, cel mai populat al statului, cu peste 6,6 milioane de locuitori, internetul a fost închis de la 8:00 dimineața până la ora 17:00, potrivit comisarului din Jaipur: „Au fost atât de mulți candidați! În anii trecuți, candidații au încercat să copieze și i-am prins pe mulți dintre acești trișori. Am vrut doar să ne asigurăm că nu mai copiază. În plus, datorită opririi internetului, subiectele de examene nu au mai ajuns la public".

În total, peste 25,2 milioane de utilizatori de internet fost afectați. În Rajasthan trăiesc peste 68 de milioane de oameni, dar nu toți sunt utilizatori de internet.

Alte măsuri împotriva copierii au inclus sisteme de supraveghere video, montate în toate centrele de testare. Candidaților nu li s-a permis să aducă propriile măști împotriva COVID. După sosire, candidații au fost nevoiți să arunce măștile aduse, apoi să folosească măștile furnizate de centrele de examinare.

Întregul proces al examenului, de la tipărirea lucrărilor de testare și transportul acestora până la distribuirea către centrele de testare, a fost supravegheat îndeaproape și înregistrat video. Orice lucrător de la examene sau procuror, daca ar fi fost implicat in divulgarea de informații despre subiecte, ar fi fost concediat imediat și acționat în justiție.

Nu este pentru prima dată când statul Rajasthan oprește internetul pentru a preveni copierea la examene. Aceeași măsură a fost aplicată și în anul 2018, în timpul unui examen pentru polițiști, când oprirea internetului a paralizat industriile bancare și logistice. 

Măsurile ar putea părea extreme. Dar o serie de scandaluri din ultimii ani privind copierea la examene au adus problema în prim plan, câteva cazuri atrăgând atenția internațională. De exemplu, într-un caz din anul 2015, membrii unei familii din statul Bihar s-au urcat pe pereții exteriori ai clădirilor școlii pentru a le transmite copiilor, care susțineau examenele de sfârșit de an pentru clasa a X-a, fițuici cu rezolvarea subiectelor.

Disperarea reflectă accentul pus pe educație în India, unde pentru mulți, o școală adecvată ar putea fi cheia ieșirii din sărăcie. Ca răspuns, școlile și autoritățile au experimentat diferite strategii împotriva copierii, deși unele au provocat indignarea publicului, așa cum a fost cazul din anul 2019, când o școală din statul Karnataka a cerut elevilor să poarte cutii de carton pe cap în timpul examenelor.


Niciun comentariu despre subiectul „Pentru a preveni copierea la examene, internetul a fost oprit în statul indian Rajasthan”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile