sâmbătă, 4 septembrie 2021

Selecție de citate ale experților Eurosport și ale Simonei Halep de la US Open

Eurosport Romania a remis către blogul HD Satelit un material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport și ale Simonei Halep de la US Open.

DATĂ: 3 septembrie 2021

CINE: Simona Halep, cap de serie numărul 12 și de două ori campioană de Grand Slam

SUBIECT: Simona Halep vorbește în Eurosport Cube după victoria în trei seturi din turul trei al US Open în fața Elenei Rybakina

A fost un tie-break foarte, foarte lung în primul set. Îmi amintesc că am jucat unul similar în Dubai în trecut și mi-am adus aminte de acel meci în timpul lui. Mi-am spus că pot să câștig din nou.

A fost un meci foarte, foarte dificil. Mă așteptam la asta, fiindcă știu că Rybakina este foarte puternică și pune presiune pe adversară non-stop. A trebuit să fiu puternică în picioare, să lovesc mingea puțin mai lung și cred că m-am descurcat bine.

Cred că joc bine. Este acel sentiment, când după multe meciuri jucate te simți încrezătoare și foarte sigură pe tine. Încă mă lupt cu corpul meu și cu concentrarea, iar uneori mă pierd. Pot deveni dezamăgită de greșelile simple pe care le fac, însă în acest meci m-a ajutat faptul că am putut să-mi păstrez un nivel foarte înalt.

Când sunt la New York mă plimb puțin pe străzi, fiindcă îmi plac clădirile și îmi place să mă bucur de orașele în care merg. Fac și un pic de shopping - îmi place întotdeauna și îmi relaxează mintea, mă face să nu mă mai gândesc la meciuri.


DATĂ: 3 septembrie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander face avancronica meciului din turul patru de la US Open dintre Simona Halep și Elina Svitolina

Cred că Simona poate fi foarte fericită să se afle în turneu în acest punct. Cred că este incredibil de mulțumită că le-a învins pe Camila Giorgi și Elena Rybakina. Pe de altă parte, a juca împotriva cuiva care are un stil similar ei, așa cum are Elina Svitolina, este o mare problemă pentru Halep. Svitolina poate alerga la nesfârșit, iar Halep nu are o armă cu care să o lovească. 

Dacă Simona și-a revenit la nivelul pe care îl știm, atunci este o jucătoare mai bună ca Svitolina. Va fi un meci fizic și vom afla cu adevărat cât de sănătoasă este Halep și cât de puternică poate fi. Ea continuă să spună că nu și-a revenit 100%, însă joacă bine. Vom afla în acest meci cât de aproape este de acel 100%.

Cred că acest meci este unul 50/50, fiindcă nu cred că Simona este în punctul în care să putem zice că este favorită să câștige un Grand Slam. Dacă ar fi fost, atunci probabil ar fi câștigat acest meci destul de ușor, fiindcă este mai bună la orice capitol. Dacă nu este, atunci nu este o favorită clară. Simona este mai încrezătoare și stă bine pe plan mental, dar numai atunci când este sănătoasă și gata de luptă.


DATĂ: 3 septembrie 2021

CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și de două ori finalist de Grand Slam

SUBIECT: Alex Corretja crede că „o stea s-a născut” după victoria lui Carlos Alcaraz în fața lui Stefanos Tsitsipas în turul trei de la US Open

Sunt foarte mândru de Carlos, fiindcă ceea ce a realizat este imens și atât de dificil. Nu vorbim numai de victoria în sine asupra lui Tsitsipas, care pare ceva imposibil. Vorbim de felul în care a făcut-o, de cât de curajos a fost, de cât de bine a revenit în setul cinci după ce părea foarte obosit fizic. A revenit și a lovit câștigător de pe forehand, de pe backhand, cu serviciul... Avem nevoie de aceste meciuri în ciuda oboselii. Iubim tenisul pentru aceste emoții pe care le trăim.

Alcaraz a jucat un singur meci de cinci seturi înaintea acestuia, așa că cred cu adevărat că o stea s-a născut astăzi. Un spaniol de 18 ani, care în mod normal joacă foarte bine pe zgură, dar care și-a dezvoltat jocul atât de bine pentru terenurile de hard la această vârstă. Nu este ușor, iar să îl învingă pe capul de serie numărul 3, Tsitsipas, 7-6 în setul cinci – asta ne arată cât de curajos este și că este pregătit pentru a deveni un jucător de tenis mare.


DATĂ: 3 septembrie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam 

SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre Carlos Alcaraz după victoria sa împotriva lui Stefanos Tsitsipas din turul trei de la US Open

Sunt atât de entuziasmat de acest jucător! Este incredibil de entuziasmant. A început în forță împotriva lui Tsitsipas, iar apoi am crezut că i s-au terminat forțele în setul patru. Apoi, în decisiv, și-a revenit dintr-o dată și a jucat un tie-break extraordinar. A avut curaj, a jucat cu inima și are un forehand care este mai puternic decât cel al lui Tsitsipas.

Faptul că Alcaraz are alături un antrenor precum Juan Carlos Ferrero este crucial, fiindcă are nevoie de cineva care să-i spună că nu va deveni cel mai bun peste noapte. Nici nu conta de fapt dacă câștiga cu Tsitsipas. Obiectivul său este să devină cel mai bun jucător care poate deveni, fie că vorbim de 18 sau 28 de ani. Cred că este vital să aibă pe cineva ca Juan Carlos antrenându-l, cineva care înțelege tenisul și crede în el.


Niciun comentariu despre subiectul „Selecție de citate ale experților Eurosport și ale Simonei Halep de la US Open”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile