vineri, 10 septembrie 2021

US Open: Citate de la experții Eurosport Alex Corretja, Mats Wilander și Boris Becker

Eurosport Romania a remis catre HD Satelit un material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport de la US Open. Alex Corretja vorbește despre turneul Simonei Halep și viitorul ei în tenisul feminin, Mats Wilander face avancronica finalei feminine dintre Leylah Fernandez și Emma Răducanu, Boris Becker face avancronica semifinalei masculine dintre Alexander Zverev și Novak Djokovic, iar Mats Wilander face avancronica semifinalei masculine dintre Alexander Zverev și Novak Djokovic.

DATĂ: 8 septembrie 2021

CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și de două ori finalist de Grand Slam

SUBIECT: Alex Corretja vorbește despre turneul Simonei Halep și viitorul ei în tenisul feminin

Cred că a fost un turneu bun pentru ea. Nu jucase prea mult, dar totuși a reușit să aibă un turneu bun. De acum încolo cred că va fi din ce în ce mai dificil. Vin din spate fete tot mai multe – tinere, agresive, care se deplasează bine și sunt foarte motivate.

Cred că Simona trebuie să muncească în continuare, în special la jocul de picioare și la forehand. Și-a îmbunătățit serviciul foarte mult, servește mult mai bine acum. Așa cum spun mereu când e vorba de ea, Simona va fi mereu în discuție pentru victorii, fiindcă este o luptătoare, dar nu cred că-i va fi ușor să câștige un nou Grand Slam. Sincer, jucătoarele tinere forțează mult. Ar fi nevoie de un foarte mare efort din partea Simonei, fiindcă sunt multe jucătoare care joacă bine în acest moment în circuit.


DATĂ: 9 septembrie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander face avancronica finalei feminine dintre Leylah Fernandez și Emma Răducanu 

Cred că acesta este unul din momentele acelea în care trebuie să ne gândim înapoi la Rafa Nadal, Lleyton Hewit sau Martina Hingis – „wow, au doar 16-17 ani”. Felul în care Răducanu și Fernandez câștigă meciuri ne arată că ele vor mai câștiga multe, multe turnee majore.

Pentru Leylah acest turneu arată că dacă rămâne sănătoasă și în formă bună fizică, cu siguranță va ajunge în multe sferturi, semifinale, finale – și chiar va câștiga unele, fiindcă are tot ce-i trebuie. Are acele calități fără de care nu poți câștiga. Pe plan mental, Leylah este o stâncă, e incredibilă. Are un temperament similar cu Rafa Nadal și asta te face să te întrebi cum reușește asta.

Cred că există o diferență de IQ de tenis și de abilitate în ce privește jocul defensiv al lui Leylah sau Emma, în comparație cu Jelena Ostapenko de exemplu, când a câștigat Roland-Garros în 2017. Ostapenko a avut două săptămânii grozave și a lovit foarte puternic, dar nu a învățat cu adevărat să se apere. Maria Sharapova a învățat asta și a câștigat câteva turnee de Grand Slam. Cred că există un nivel diferit de înțelegere al resurselor pe care le ai și al înțelegerii adversarei.

Leylah Fernandez nu va învinge pe nimeni prin forță pură. Ea va trebui să fie inteligentă și să lovească mingea devreme, să joace și înalt. Este oricum extraordinar că poate să genereze atât de multă putere cu fizicul ei așa cum e în acest moment. Este un geniu – dacă ar fi avut câțiva centimetri înălțime și câteva kilograme în plus, toate jucătoarele ar fi trebuit să plece acasă.

Această finală va fi una deschisă în care atât Emma cât și Leylah vor încerca să fie agresive, cât mai aproape de linia de fund. Diferența dintre ele și Sakkari sau Sabalenka este că ele pot lovi câștigător din mingi neutre, care nu au viteză. Răducanu și Fernandez au stiluri de joc similare într-un fel. Dacă Fernandez ar fi fost dreptate, nu ai fi văzut o mare diferență în stilurile lor de joc, atât de apropiate sunt.

Cred că Fernandez va intra în meci cu o șansă destul de bună de a câștiga după tot ce a făcut. Nu cred că poate reacționa negativ. Emma este incredibil de talentată, joacă fizic, are o sincronizare incredibilă, joacă cu cap și inimă și îi face plăcere să fie pe teren. Partea asta de plăcere e cea care face publicul să se activeze și care este esențial pentru ambele jucătoare. Va fi interesant de văzut pe cine va susține publicul, sunt sigur de asta. Emma a reușit să facă performanță la Wimbledon și US Open. Poți avea succes la turnee mai mici, însă ea a reușit pe cea mai mare scenă, iar asta spune multe. Ce am spus despre Leylah pot spune și despre Emma. Dacă rămâne sănătoasă poate câștiga multiple titluri de Grand Slam. Nu-mi pot imagina ca o astfel de jucătoare să nu câștige măcar trei sau patru turnee, chiar nu pot.

Cred că aceste jucătoare sunt la un alt nivel chiar și față de Coco Gauff în acest moment, iar asta este incredibil. IQ-ul de tenis al lui Coco nu se apropie de al lor, însă ea este un fenomen fizic. Este greu de înțeles de unde au răsărit aceste fete, fără să fie speriate de necunoscut.

Deodată ne-am mutat de la Serena Williams la aceste două jucătoare. Tenisul feminin a explodat, iar publicul este mai implicat în tenisul feminin decât în cel masculin, nici măcar nu încape discuție. Aceste fete sunt într-o formă de zile mari aici, este incredibil.


DATĂ: 9 septembrie 2021

CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Boris Becker face avancronica semifinalei masculine dintre Alexander Zverev și Novak Djokovic

Nu putem să analizăm acest meci doar privind turneul actual. Tenisul nu funcționează așa. Mereu trebuie ținut cont și de trecut. Novak Djokovic țintește să scrie istorie în tenis și sport, iar Sascha Zverev încearcă să câștige primul său turneu de Grand Slam. Lucrul acesta va juca un rol. Putem spune că Zverev a pierdut un singur set la US Open, dar totul devine secundar când aceștia vor juca pentru un loc în finală.

Djokovic pierde adesea primul set și are un joc diferit față de Zverev. El pune presiune pe tine pe parcursul unui întreg meci. Pe de o parte, adversarii săi au fost foarte puternici la început, dar Djokovic nu lasă acest lucru să-l influențeze. După primele 1-2 ore intră în ritm și încheie meciurile în forță. Aproape că este o strategie a lui să-i descurajeze în acest fel pe adversari și să-i învingă.

L-am întrebat pe Sascha despre accidentarea de la spate și a spus că într-adevăr are probleme. Nu cred că sunt prea mari, fiindcă altfel nu ar fi putut duce la capăt un meci. E normal ca pe parcursul unui Grand Slam să ai dureri pe ici colo, fie că vorbim de spate sau de umăr sau genunchi. Nu e nimic ieșit din comun. Nu cred că trebuie să ne facem griji că nu va fi în formă pentru semifinală.


DATĂ: 8 septembrie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander face avancronica semifinalei masculine dintre Alexander Zverev și Novak Djokovic 

Cred că Alex este în acest moment deasupra nivelului la care performează de obicei. Novak, de cealaltă parte, nu cred că joacă la un nivel nemaiîntâlnit în cazul său, dar tot își învinge adversarul. Zverev are un cuvânt de spus prin felul în care joacă. Ne arată că poate juca mai bine atunci când are nevoie, dar se poate și relaxa.

Alex joacă cel mai bun tenis pe care l-am văzut în cariera sa. L-am văzut jucând la O2 Arena când a câștigat turneul, dar acela pare să fi fost acum un accident fericit. Acum ne arată că este prea bun pentru mulți dintre jucătorii pe care îi înfruntă. Are un serviciu uriaș, este puternic fizic și se deplasează bine. A devenit și mult mai agresiv, așa că reprezintă un pericol. Când mingea este în joc, el reprezintă un pericol, ceea ce nu era cazul înainte. După două schimburi el se relaxa și devenea pasiv, ceea ce nu se mai întâmplă. Acesta este un alt Zverev și există o diferență mare față de anul trecut.

Cred că ne putem aștepta la un meci în care Novak va fi un tigru, un fel de Jimmy Connors de pe vremuri, și va încerca să anime publicul. Va trebui să returneze multe mingi, fiindcă Zverev lovește puternic și servește atât de tare încât va fi nevoie de reflexe bune și un joc defensiv bun din partea lui Djokovic. Novak va căuta o provocare și o va primi din partea lui Zverev. Vom vedea dacă germanul poate să-și ducă nivelul încă o treaptă mai sus. Jocurile Olimpice nu se pot compara cu un meci de cinci seturi aici.

Turneul lui Djokovic abia a început după o oră din sfertul său de finală. E în formă bună și va căuta provocarea pentru a trimite un mesaj clar celorlalți jucători. Am spus tot timpul că Novak probabil va câștiga turneul, dar poate că adversarii au reușit să îi ia din încredere și rezistență.


Niciun comentariu despre subiectul „US Open: Citate de la experții Eurosport Alex Corretja, Mats Wilander și Boris Becker”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile