miercuri, 8 septembrie 2021

US Open - Noi citate de la experți Eurosport

Eurosport România a remis către HD Satelit un nou material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport de la US Open, pe care le găsiți mai jos.


DATĂ: 7 septembrie 2021
CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre parcursul Simonei Halep de la US Open și viitorul lui Carlos Alcaraz


Despre parcursul Simonei Halep la US Open și ce are de făcut pentru a reveni la potențial maxim pentru sezonul viitor

Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă. Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii și a riscat puțin mai mult.

Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant și atitudinea bună, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic. Să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc. Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere.

Ceea ce lumea nu realizează este că Simona trebuie să joace meciuri. Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri, să joace de 2-3 ori pe săptămână pentru restul sezonului. Are nevoie de 15-20 de meciuri, după care urmează pre-sezonul și va fi pregătită pentru Australian Open. Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta în sine din meciuri este cea care îi lipsește în acest moment. A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee.

Despre Carlos Alcaraz, care poate ajunge la nivelul lui Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas

Cred că poate ajunge acolo, se poate citi pe fața lui ce fel de jucător este. Nu cred că trebuie să fii grozav ca să ajungi în tenisul de top, ci trebuie să ai o dorință incredibilă în inimă și să nu-ți fie frică, să nu te oprești niciodată din a încerca să faci totul și să te simți bine făcând-o. Carlos arată ca un jucător care se bucură de fiecare moment al fiecărui meci, fiecare lovitură sau antrenament.

Până la urmă tenisul spaniol reprezintă o atitudine bună. Jucătorii de acolo sunt foarte diferiți – ne gândim la Feliciano Lopez, Rafael Nadal, David Ferrer. Ce au avut în comun? Au avut o atitudine pozitivă, iar Carlos Alcaraz o are și el.

DATĂ: 7 septembrie 2021
CINE: Mischa Zverev, expert Eurosport și fost număr 25 mondial
SUBIECT: Mischa Zverev vorbește despre personalitatea tinerei Leylah Fernandez, calificată în semifinalele US Open după ce a învins-o pe Elina Svitolina


Pentru mine, felul în care Leylah Fernandez a gestionat ocazia este un semn că ea nu are niciun dubiu în ceea ce o privește. Când ești pe teren și joci cu sufletul, îți lași inima acolo. Așa că dacă ești stăpân pe tine vei intra pe teren fără să-ți fie frică de oameni te judecă, fără să-ți fie frică de eșec – așa joacă ea. A venit la fileu de opt ori în primul set și a câștigat punctele de fiecare dată. Trebuie să fii foarte curajos și să ai o inimă mare pentru a face asta pe o asemenea arenă.

DATĂ: 7 septembrie 2021
CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și de două ori finalist de Grand Slam
SUBIECT: Alex Corretja vorbește despre sfertul de finală câștigat de Leylah Fernandez în fața Elinei Svitolina


Este dezamăgitor pentru Elina Svitolina, căreia îi mergea grozav. Am spus înaintea meciului că aș fi crezut că va găsi o cale de a câștiga fiindcă are mai multă experiență și a jucat foarte bine în ultima lună, dar se pare că are niște probleme atunci când înfruntă o jucătoare care are puțin mai multă forță decât ea. Am simțit că a încercat să câștige, a dat totul, însă i-au lipsit câteva puncte.

DATĂ: 7 septembrie 2021
CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander face avancronica primelor două semifinale de la US Open


Daniil Medvedev (Rusia) vs Felix Auger Aliassime (Canada)

Felix are un joc care i-ar putea pune probleme lui Daniil. Are forță în lovituri, se deplasează bine și are un serviciu suficient de puternic. Eu încă îl consider puțin inconstant, dar devine tot mai bun cu fiecare meci. Felix este într-un moment bun acum iar aducerea lui Toni Nadal în echipă este grozavă. Toni este atât de calm, nu se entuziasmează, nu țipă, nu face la fel cum făcea cu Rafa. Pentru Felix este un bonus uriaș să aibă unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile în boxa sa și să nu fie îngrijorat. Asta îi oferă timp.

Daniil nu m-a impresionat foarte mult în sferturile de finală, dar în același timp sunt impresionat că nu trebuie să joace atât de bine ca să câștige meciuri importante. A fost o evoluție solidă în care a făcut exact ce trebuia pentru a-și învinge adversarul. Nu a fost impresionant, dar în sport nu e vorba despre asta, ci trebuie să ajungi cât mai departe fără să pierzi energie prea multă. A fost o victorie bună pentru Daniil.

Va fi el favorit cu Felix? Nu sunt sigur. Felix a jucat însă mai mult tenis decât Daniil. Dacă nu va juca la 100% și scade la 90-95% din potențial, atunci Felix pierde. Simt că dacă va juca la capacitate maximă are un avantaj, însă dacă nu va reuși are un mare dezavantaj în acest meci.

Leylah Fernandez (Canada) vs Aryna Sabalenka (Belarus)

Leylah Fernandez a primit cea mai dificilă adversară posibilă aici. Nu cred că va câștiga în fața Arynei Sabalenka, fiindcă nu va putea juca atât de aproape de linia de fund și să fie atât de agresivă împotriva loviturilor puternice ale lui Sabalenka. Nu o văd pe Sabalenka pierzând cu Fernandez.

Leylah este o jucătoare extraordinară și cred că trebuie să realizăm că aceste fete sunt jucătoare foarte competitive, puternice, cu multă dorință. În acest caz, însă, și Sabalenka își dorește mult victoria, iar pentru Fernandez va fi dificil să facă față. Cred că acesta va fi capătul de drum la US Open pentru ea, dar ce turneu a făcut!


Niciun comentariu despre subiectul „US Open - Noi citate de la experți Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile