miercuri, 1 septembrie 2021

Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie 2021

Microsoft a anunțat că Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie 2021, când va deveni disponibil ca upgrade gratuit pe PC-urile eligibile cu Windows 10 și pentru cumpărare pe PC-urile cu Windows 11 preinstalat.

Windows 11 va aduce diverse modificări, comparativ cu Windows 10, Microsoft explicând că "noua interfață, precum și sunetele moderne, simple și frumoase vor oferi utilizatorului un sentiment de calm și ușurință în folosirea noului sistemul de operare. Cu noul buton de Start, te-am plasat pe tine și conținutul tău în centru. Noul buton de Start utilizează puterea cloud-ului și a Microsoft 365 pentru a vă arăta fișierele recente, indiferent de dispozitivul pe care le-ați accesat. Instrumente precum Aliniere aspecte, Desktopuri și o nouă experiență de reandocare oferă un mod mai intuitiv de lucru, ce va crește productivitatea. Chatul de la Microsoft Teams, integrat în bara de activități, oferă o modalitate mai rapidă de a discuta cu persoanele dragi. Widget-urile, un nou feed personalizat alimentat de AI, oferă o modalitate mai rapidă de a accesa informațiile care vă interesează, iar cu funcțiile de performanță, viteză și productivitate ale noului Microsoft Edge puteți face mai multe pe web".

Windows 11 este considerat de Microsoft ca fiind cel mai bun Windows pentru jocuri, deblocând întregul potențial al hardware-ului sistemului cu tehnologii precum DirectX12 Ultimate, DirectStorage și Auto HDR. Cu Xbox Game Pass pentru PC sau Ultimate aveți acces la peste 100 de jocuri de înaltă calitate pe PC, pentru a vă juca pe Windows 11 (Xbox Game Pass se vinde separat)

Windows 11 vine cu un nou magazin Microsoft, reconstruit cu un design complet nou, facilitând căutarea și descoperirea aplicațiilor, jocurilor și filmelor preferate într-o singură locație. 

"Așteptăm cu nerăbdare să aducem aplicații Android în Windows 11 și Microsoft Store, prin colaborarea noastră cu Amazon și Intel. Acest proiect va fi lansat ca o previzualizare pentru Windows Insiders, în lunile următoare", mai explică Microsoft.

Windows 11 aduce noi îmbunătățiri de accesibilitate, care au fost create pentru și de către persoanele cu dizabilități. De asemenea, Windows 11 deblochează noi oportunități pentru dezvoltatori și creatori.

"Vom permite mai multor dezvoltatori și furnizori independenți de software (ISV-uri) să își ofere aplicațiile în magazin, Vom îmbunătăți dezvoltarea aplicațiilor native și web cu noi instrumente pentru dezvoltatori", explică Microsoft.

Windows 11 este optimizat pentru viteză, eficiență și experiențe îmbunătățite prin atingere, stilou digital și comenzi vocale.

Windows 11 este de asemenea un sistem de operare pentru munca hibridă, oferind noi experiențe sigure de lucru, ușor și familiar de implementat și gestionat de către departamentele IT. Întreprinderile pot testa Windows 11 ca previzualizare începând de astăzi, în Azure Virtual Desktop sau experimentând Windows 11 în noul Windows 365.

Microsoft promite ca va lansa si o nouă aplicație PC Health Check (deja disponibila pentru utilizatorii înscriși în Windows Insider Program) cu cerințe mai permisive (în limba română, aplicația este denumită "Controlul integrității calculatorului"), pentru a verifica dacă PC-ul dvs. respectă cerințele pentru a rula Windows 11.

Cerințele minime de sistem actuale sunt:

- Procesor 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee pe un procesor pe 64 de biți compatibil sau sistem pe cip (SoC)
- Memorie RAM de 4 GB
- Dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai mult
- Capacitate UEFI, Bootare sigură
- TPM Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0
- Placă grafică cu compatibilitate DirectX 12/WDDM 2.x
- Afișaj > 9” cu rezoluție HD (720p)
- Sunt necesare un cont Microsoft și conectivitate la internet pentru configurare în Windows 11 Home
- Anumite caracteristici necesită hardware specific.


Niciun comentariu despre subiectul „Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie 2021”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile