vineri, 1 octombrie 2021

Antenna Group achiziționează portofoliul de 22 televiziuni (inclusiv AXN) și două servicii OTT al rețelei Sony Pictures Television în 12 teritorii din Europa Centrală și de Est

Grupul internațional de media Antenna, cu investiții și operațiuni în America de Nord, Europa și Australia, anunță printr-un comunicat de presă remis către HD Satelit România că a ajuns la o înțelegere cu Sony Pictures Television, privind achiziția televiziunilor AXN, Sony și Viasat (nr: VIASAT3 și VIASAT6 din Ungaria) din Europa Centrală și de Est și a serviciilor On Demand, ca parte a unei investiții semnificative în regiune.


Acordul multi-teritoriu și multi-canal permite companiei Antenna Group să își consolideze poziția ca lider de piață în regiune, cu oportunitatea de a-și extinde în continuare acoperirea în peisajul media din Europa Centrală și de Est, vizând o audiență de peste 100 de milioane de oameni. Noile televiziuni de divertisment achiziționate și serviciile On Demand ating o rată de penetrare de 90% a pieței de televiziune, cu peste 24 de milioane de abonați în 12 teritorii: Polonia, Ungaria, Cehia, România, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Cele 22 de televiziuni, care includ brandurile consacrate AXN și Viasat (nr: VIASAT3 și VIASAT6 din Ungaria), oferă o combinație generoasă de producții originale și programe internaționale de la studiouri importante, incluzând Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney și eOne, care inspiră un număr însemnat de fani loiali, dedicați, cu o afinitate puternică pentru brand. Antenna Group va căuta să lărgească oferta pe fiecare canal, oferind știri și divertisment, incluzând conținut de la studiouri de top, dar și conținut produs la nivel local, pentru a asigura creșterea cu succes a audienței și pentru a maximiza distribuția. Antenna Group este interesată de noi oportunități de investiție în zona companiilor de producție, televiziunilor sau serviciilor OTT în regiune.

Antenna Group ajunge în prezent la o audiență globală care depășește 150 de milioane de persoane. În Europa Centrală și de Est, Antenna Group are un palmares unic de investiții, reușind să creeze o valoare excepțională de peste 1 miliard de euro în Serbia, Muntenegru, Bulgaria, România și piețele din estul Europei. Având o vastă experiență în zona de investiții în TV și conținut de peste 30 de ani, grupul este ideal poziționat pentru a dezvolta mai departe televiziunile recent achiziționate.

Pe măsură ce Antenna Group continuă să investească în oportunități media la nivel global, regiunea Europei Centrale și de Est rămâne un focus pentru noi. Am investit în această regiune de peste 20 de ani, cu scopul de a oferi cel mai bun conținut de divertisment și știri la nivel local. Această achiziție este încă un pas în această direcție, oferind, în același timp noi, posibilități de creștere pe aceste piețe”, a declarat Theodore Kyriakou, președintele Antenna Group.

Sunt încântat să urez bun venit echipei Sony Networks din Varșovia, Budapesta și București la Antenna Group. Împreună ne vom concentra eforturile de a oferi divertisment de calitate fanilor care au încredere în AXN și Viasat și, prin aceasta, ne vom confirma locul ca partener preferat de conținut al operatorilor de televiziune cu plată și al agențiilor de publicitate care împărtășesc aspirația noastră de a dezvolta televiziunea cu plată pe piața din Europa Centrală și de Est”, a adăugat Adam Theiler, CEO Pay TV Antenna Group BV.


Despre Antenna Group

Antenna Group este o organizație internațională de media, conținut și divertisment, care deține și operează un portofoliu diversificat de active media globale pe mai multe platforme: televiziune, OTT, radio, digital, muzică, publishing și educație în Europa, America de Nord și Australia. Antenna a fost unul dintre primii investitori în Facebook, Twitter și Spotify. Antenna Group are un portofoliu impresionant de investiții media, care include printre altele The Raine Group, VICE Media și compania iconică de producție de film și televiziune, Imagine Entertainment. Cu o audiență globală de peste 150 de milioane de persoane, Antenna Group continuă să se extindă pe noi piețe, identificând oportunități semnificative de dezvoltare.

Despre Sony Pictures Television

Sony Pictures Television (SPT) este unul dintre cei mai importanți furnizori de conținut din industria televiziunii, producând, distribuind și administrând programe la nivel mondial, pentru fiecare gen și pentru fiecare platformă. Pe lângă faptul că are una dintre cele mai mari librării de filme, emisiuni si formate de televiziune premiate, SPT este o afacere de succes care oferă conținut global, operând un portofoliu complex de companii de producție deținute integral și joint-venture în Statele Unite ale Americii, Europa, America Latină și țările din zona Asia Pacific, precum și televiziuni liniare și digitale din întreaga lume. SPT este o companie Sony Pictures Entertainment, o filială a Sony Group Corporation din Tokyo.


6 comentarii despre subiectul „Antenna Group achiziționează portofoliul de 22 televiziuni (inclusiv AXN) și două servicii OTT al rețelei Sony Pictures Television în 12 teritorii din Europa Centrală și de Est”:
Anonim

În România mai deține Kiss TV,Magic TV,Rock TV,Kiss fm,Magic fm și Rock fm

Sandu

Magic Tv e cel mai bun post de muzica pentru mine. Poate vor face modificări in bine si la canalele AXN.

Anonim

@Sandu, Nu te contrazic dar playlistul Magic TV si Rock TV este repetitiv la fel si pentru radio, ar putea sa mai adauge si alte piese tot din perioada anilor 60 pana in 2000. Poate sa aibe ca exemplu canalul de muzica MAGIC TV Bulgaria, MAGIC TV UK, STARS TV Polonia, GOLD TV Polonia, That's TV GOLD UK NOW 70s, NOW 80s, NOW 90s. Aceste canale au playlist foarte bun si difuzeaza muzica din anii 60 pana in 2000. Nu mai spun ca acest posturi emit la liber pe satelit. Am cont gratuit de spotify si cand am timp liber ce piese imi plac salvez in playlist.

Sandu

Anonim, sunt alese cele mai mari hituri. Dacă ar mai adaugă multe alte melodii, nu ar mai fi selecția atât de bună.

Anonim

@Sandu, Depinde, o melodie nu trebuie sa fie hit, sunt unele melodii de la aceeasi artisiti care desi nu au fost hituri, au fost reusite. A fost pana anul trecut un canal de muzica pe cablu VH1 CLASSIC care este inlocuit de MTV 80s. Acel canal avea muzica din anii 70 pana in 90 si in ultimii ani si din 2000. Erau aceleasi piese de la MAGIC si ROCK dar si piese care nu au fost hituri la noi si pot sa spun ca 90% mi-a placut playlistul lor. A fost foarte bun pentru petreceri. Si MTV 80s, MTV 90s si MTV 00s au playlist bun.

Anonim

Și totuși, aici e vorba despre achiziția posturilor AXN, nu despre achiziția Magic Tv. Să înțeleg că sunt incluse in tranzacție și canalele AXN din România. Sunt curios ce modificări vor fi. Sper sa relanseze AXN Sci Fi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile