sâmbătă, 16 octombrie 2021

Platformă tv prin protocol IP ilegală care pirata televiziunile operatorului Sky din Germania, destructurată de Poliție

Oficiul Central pentru Internet și Criminalistică Informatică (Cybercrime) al Parchetului Public Osnabrück a anunțat printr-un comunicat oficial pentru presă că împreună cu experții în cibernetică ai Inspectoratului Central Penal (ZKI) Osnabrück din Germania au destructurat o platformă ilegală de televiziune tv prin protocol IP cu plată. Zece suspecți au fost identificați după mai mult de un an de anchetă, inclusiv presupusul șef al organizației, un suspect în vârstă de 34 de ani. Potrivit anchetei, daunele provocate sunt de peste 1,3 milioane euro.

În septembrie 2021 a avut loc o operațiune cu descinderi pe scară largă. Au fost percheziționate șapte locații din orașele Sulingen, Dissen, Hamburg, Berlin, Enger, Gütersloh și Bochum. Au fost confiscate 70 de dispozitive IT, inclusiv telefoane mobile, receptoare, PC-uri, laptopuri, hard disk-uri și alte suporturi de stocare. Anchetatorii din Osnabrück au fost susținuți de autoritățile regionale de poliție din Renania de Nord-Westfalia și Saxonia Inferioară, precum și de birourile de poliție penală de stat din Berlin și Hamburg. Ancheta continuă.

Marco Ellermann, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Osnabrück, a declarat: „Am reușit să destructurăm rețeaua infracțională și să localizăm și pe cei responsabili. Am reușit să închidem serverele ilegale, care acum sunt offline".

Ca urmare a investigațiilor efectuate până acum asupra suspecților identificați, există o suspiciune concretă că au vândut (pentru clienți finali) servicii tv prin protocol IP ilegale, în special conținut tv cu plată de la operatorul Sky Deutschland, prin intermediul unuia sau mai multor servere închiriate. Suspecții au folosit structuri de rețea IT (prin închirierea de servere), precum și rețele sociale (pentru a promova „vizionarea tv, ieftină și stabilă”). Fără excepție, suspecții au acționat cu numele lor reale ascunse sub pseudonime.

Aceștia se confruntă cu o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 6 luni și 10 ani pentru fraudă informatică comercială organizată. Dar nici clienții platformei ilegale nu vor rămâne nepedepsiți: autoritatile au precizat că anchete penale sunt conduse împotriva acestora de către Poliție, care a identificat deja clienții din peste 1300 de cazuri.


Niciun comentariu despre subiectul „Platformă tv prin protocol IP ilegală care pirata televiziunile operatorului Sky din Germania, destructurată de Poliție”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile