duminică, 3 octombrie 2021

Televiziunile CGTN, exclusiv în HD prin Astra 19,2 grade Est. Transmisia versiunilor SD va fi oprită.

Ca parte a unui nou acord, furnizorul global de soluții media Globecast și-a extins parteneriatul cu operatorul de sateliți SES pentru a transmite în rezoluție HD trei televiziuni ale China Global Television Network (CGTN).

Conform noul acord multianual, televiziunile CGTN vor fi difuzate în HD prin intermediul poziției orbitale principale a SES, respectiv cea a sateliților ASTRA de la 19,2 grade Est, care are un semnal suficient și pentru recepție prin satelit în România cu antene de dimensiuni obișnuite. 

Globecast a închiriat o capacitate suplimentară de transmisie în pozitia principală a SES pentru a furniza în HD televiziunile CGTN News, CGTN Documentary și CGTN French și va gestiona serviciile de uplink pentru acestea. După o perioadă de difuzare simultană in SD si HD, cele trei televiziuni ale radiodifuzorului public chinez vor fi transmise (cel mai târziu până la sfârșitul anului) exclusiv în HD.

În calitate de furnizor de servicii de transmisie în regiunea europeană, atunci când cei de la CGTN ne-au abordat cu planurile lor de a trece la HD, alegerea noastră evidentă a fost să colaborăm cu partenerul nostru pe termen lung, SES, pentru a identifica poziția orbitală cheie. Este o plăcere că am început sa utilizăm un nou transponder la poziția Astra de la 19,2 grade Est pentru a oferi posibilitatea radiodifuzorului public CGTN de a ajunge la un public uriaș”, a spus Shakunt Malhotra de la Globecast. 

În ultimele 18 luni am observat că mai mulți radiodifuzori publici își reînnoiesc și își extind contractele cu SES și partenerii noștri, considerând satelitul ca fiind cea mai simplă și mai fiabilă modalitate de a ajunge la cel mai larg public posibil. În plus, ei doresc să transmită și în HD, întrucât telespectatorii astăzi se așteaptă la imagini clare atunci când își pornesc televizoarele", a adăugat Deepak Mathur, vicepreședintele executiv al vânzărilor globale de la SES Video.

Frecvența de recepție pentru cele trei televiziuni în HD (CGTN HD, CGTN Documentary HD și CGTN Français HD) prin satelitul Astra 1N este 12522, polarizare verticală, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK. Cele trei televiziuni sunt transmise în HD la liber (necodat, necriptat, FTA).


7 comentarii despre subiectul „Televiziunile CGTN, exclusiv în HD prin Astra 19,2 grade Est. Transmisia versiunilor SD va fi oprită.”:
Anonim

"...exclusiv în HD... Transmisia versiunilor SD va fi oprită". Sună bine :) Doar că nu-i vorba de vreo din România, acolo unde SD-ul este încă la mare preț și are oferte generoase :(

Florin77

Ba da, e vorba și de România. Eu sunt din Craiova și prind aceste posturi tv din China, exact prin frecvența și știre, cu o antena pe care o foloseam înainte la Digi, doar că am reorientat antena pe satelitul Astra și am conectat LNB direct la intrarea de satelit de la tv. Merge perfect, bravo lor.

Anonim

În România le avem SD, sau dublate HD cu SD. La SD nu umblă nimeni să îl scoată, nici televiziuni, nici companii de cablu. Din păcate, românii nu sunt încă pregătiți sa renunțe la SD.

Florin77

Cum sa le avem in SD in România, când eu sunt in România și le prind pe toate trei în HD? Poate te referi la companiile de cablu, dar în aceasta știre e vorba de satelit, nu de cablu tv. Se specifica foarte clar că e vorba de satelit, cu frecvențe clar indicate. Scanează și tu și vei vedea că le recepționezi gratuit, de oriunde din România, dacă ai antena pe Astra. Eu le vad in Craiova în HD, adică din România.

Hai hui

Confirm, cele trei posturi sunt in High Definition pe frecvența din articol. Am scanat acum din Galați.

Anonim

Merg perfect in HD, sunt din Petroșani și le vad cu antena parabolică cele trei programe chinezești în HD.

Anonim

Cu antena de 80 cm orientata pe HotBird 13 Est si al doilea LNB pe Astra 19.2 Est semnalul este foarte bun.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile