marți, 9 noiembrie 2021

Bucătăria italiană, felul principal al lunii noiembrie la TV Paprika

În fiecare weekend din noiembrie, de la ora 16:30, ai o invitație într-o călătorie culinară savuroasă cu blocul tematic de emisiuni italienești.  Blocul tematic constă din trei emisiuni preparate în Italia, țara cu una dintre cele mai îndrăgite gastronomii din lume: „Silvia Colloca: Gătind italienește”, „Doi italieni cu bun gust” și „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”, anunță televiziunea TV Paprika printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Emisiunea „Silvia Colloca: Gătind italienește” este difuzată în fiecare sâmbătă și duminică, de la orele 10:30 și 16:30. Silvia este o gospodină extrem de îndrăgită, născută și crescută în Italia și, deci, pentru ea mâncărurile italiene nu înseamnă doar o listă de ingrediente și apoi o listă de pași de urmărit în rețetă. Și asta pentru că în Italia, majoritatea bucătarilor au în sânge rețetele și învață să le gătească în familie și nu din cărți. Bucătăria este o tradiție extrem de gustoasă dusă mai departe din generație în generație. 

Învață de la Silvia Collocca secretele frământării aluatului, cum să te folosești de diverse tipuri de făină, află de ce pastele uscate sunt mai potrivite decât cele proaspete atunci când gătești sos Vongole. Silvia, ca blogger culinar și bucătar amator, este un ghid carismatic printre paste, sosuri și arome complexe de toate felurile. 

În al doilea weekend din noiembrie, Silvia Collocca revine cu o nouă emisiune, sâmbătă și duminică, de la orele 11:00 și 17:00: „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”. De această dată, Silvia vrea să împărtășească cu publicul profunzimea a ceea ce italienii numesc „cucina povera”, adică „bucătăria țărănească”. Și cum să prezinte mai bine bucatele rustice care înmoaie sufletul oricărui gurmand înfocat, decât mergând într-o călătorie în acele regiuni din Italia care denotă un farmec aparte pentru ea: Abruzzo, Marche şi Molise. 

Acolo, Silvia redescoperă această bucătărie rustică și gătește sănătos împreună cu localnicii, în bucătăriile acestora, oferind telespectatorilor o privire autentică asupra a ce înseamnă de fapt „dolce vita”. Momentele de emoții maxime sunt chiar cele în care Silvia gătește în bucătăria familiei sale din Abruzzo, acolo unde ea împărtășește momente intime petrecute cu familia, în timp ce gătesc, mănâncă şi râd, și le arată telespectatorilor că adevărata artă culinară italienească nu se rezumă doar la mâncare.

Blocul tematic italian se încheie cu emisiunea „Doi italieni cu bun gust”, de la ora 17:00 (difuzată de asemenea și la 07:30, și la 00:30), sâmbătă și duminică. Serialul îi are în prim-plan pe doi bucătari italieni care au făcut senzație în lumea întreagă: Antonio Carluccio și Gennaro Contaldo (acesta din urmă a fost mentorul lui Jamie Oliver). Aceștia se întorc în țara lor natală,  Italia, la 40 de ani după ce au plecat pentru a-și construi cariere internaționale. 

Ei vor descoperi schimbările prin care a cultura italiană în ultima jumătate de secol şi modul în care acestea au influenţat tot ceea ce pun italienii pe masă.


Niciun comentariu despre subiectul „Bucătăria italiană, felul principal al lunii noiembrie la TV Paprika”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile