vineri, 12 noiembrie 2021

Filme SF la Filmcafe în noiembrie: „Oblivion. Planeta uitată” și „Ex Machina”

„Oblivion. Planeta uitată”, cu Tom Cruise în rolul principal, și „Ex Machina”, cu Oscar Isaac, sunt filmele science-fiction de neratat la Filmcafe luna aceasta, anunta televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Cum va arăta Pământul în viitor? Producția „Oblivion. Planeta uitată”, difuzată de Filmcafe sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 19:20, nu este deloc optimistă în această privință. În urma unui război dificil și prelungit cu o rasă extraterestră, Pământul este complet devastat și foarte puțini oameni mai activează pe suprafața sa. Unul dintre aceștia este Jack (Tom Cruise) care repară drone și îndeplinește alte sarcini, legate mai mult de mentenanță, însă misiunea lui se apropie în curând de final. 

Într-o zi, însă, Jack descoperă o navă spațială prăbușită, iar conținutul acesteia - o femeie atrăgătoare care a reușit să supraviețuiască - îl face pe bărbat să se îndoiască de toate certitudinile pe care le avea despre război, despre soarta omenirii și mai ales despre propria lui identitate. 

Din distribuția filmului fac parte și Morgan Freeman, Melissa Leo și Olga Kurylenko (din filmul Bond „Quantum of Solace”).  „Oblivion. Planeta uitată” este o poveste science-fiction care emite un avertisment legat de viitorul omenirii, atât timp cât nu suntem destul de atenți pentru a-l împiedica. 

Două săptămâni mai târziu, e timpul pentru o altă întrebare importantă contemporană: care sunt implicațiile apariției inteligenței artificiale despre care auzim atât de multe lucruri? Regizorul și scenaristul Alex Garland, o voce originală a genului science-fiction (care a lucrat la filme precum „Annihilation”, „Never Let Me Go”, „28 Days Later” și serialul „Devs”), explorează posibile răspunsuri în producția „Ex Machina”. 

Filmul e despre un tânăr programator, Caleb (Domhnall Gleeson), care lucrează la cea mai mare companie din domeniul tehnologiei din lume. El câștigă un concurs și abia așteaptă să aibă parte de premiu: un weekend la o stațiune montană privată care-i aparține lui Nathan (Oscar Issac), CEO-ul companiei. Atunci când ajunge acolo, însă, lucrurile se complică. Caleb trebuie să participe la un experiment ciudat: interacțiunea cu prima „încarnare” pe bune a inteligenței artificiale, un robot care arată ca o femeie extrem de atrăgătoare, Ava (interpretată de Alicia Vikander). 

„Ex Machina” este o poveste provocatoare despre limitele umanității - acceptați această provocare sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 20:00, pe Filmcafe. 


2 comentarii despre subiectul „Filme SF la Filmcafe în noiembrie: „Oblivion. Planeta uitată” și „Ex Machina””:
Anonim

Film Cafe dă filme bune. Singura limitare ar fi că este transmis doar SD în rețeaua Digi.

Anonim

ieste si HD Film Cafe unde ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile