marți, 2 noiembrie 2021

Nou la Digi cablu: Hora Tv HD. Nou la Orange Tv: B1 TV HD, inclusiv gratuit online și necodat prin satelit

Furnizorul de servicii de televiziune cu plata RCS RDS a introdus în grila digitală de tv cablu Hora Tv in rezoluție HD, înlocuind versiunea SD. Așadar, Hora Tv HD se va regăsi în aceeași poziție și pe aceeași frecvență unde era redistribuită televiziunea Hora Tv în Standard Definition. Rezoluția Hora Tv HD la RCS RDS este 1920 x 1080 pixeli, la 25 cadre pe secunde, codec h264. Sunetul este stereo. Recent, operatorul RCS RDS a înlocuit Profit News SD cu versiunea HD în grila de cablu digital.

De asemenea, Orange Tv România a introdus în grila de cablu tv din rețeaua proprie și în grila de satelit (DTH) televiziunea B1 TV HD, înlocuind versiunea SD. Orange Tv este primul operator din România care redistribuie B1 TV în rezoluție HD. 

Frecvența de receptie a B1 HD la liber pe satelitul Astra 5B de la poziția orbitala 31,5 grade Est este 12169, polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, necodat (la liber).

Postul tv a fost introdus de asemenea în rezoluție High Definition în aplicația Orange TV Go. În plus, televiziunea menționată se poate viziona gratuit pe platforma web a Orange Tv Go, ce oferă diverse canale tv online, chiar si de către telespectatorii care nu sunt abonați la Orange România. Operatorul a mai înlocuit recent în grila sa versiuni SD cu variante HD pentru diverse televiziuni precum Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery sau Travel Mix.


20 de comentarii despre subiectul „Nou la Digi cablu: Hora Tv HD. Nou la Orange Tv: B1 TV HD, inclusiv gratuit online și necodat prin satelit”:
Alexandru

Bravo lor!!!

Alexandru

Sper să intre și Etno HD la Digi Cablu!!!

Anonim

Canalele de nișă încep unul după altul să închidă versiunile SD, migrând complet la HD. Un bun exemplu pentru posturile mai mari, care încă inistă și pe SD. Posturile care nu emit decât SD nu le iau în discuție, audiența lor fiind în general foarte scăzută.

Horia Pascu

Cum adică să aibă audiențe scăzute posturile care emit doar SD? România TV sau Realitatea ti se pare că au audiențe scăzute? Ba din contră, aceste televiziuni exclusiv în SD sunt in top audiențe! Concluzia? HD e important pentru audiențe bune, dar în niciun caz obligatoriu sau suficient.

Anonim

România TV sau Realitatea sunt excepțiile care confirmă regula. Chiar și așa, audiența lor este mai scăzută din cauza acelui SD.

Anonim

Dar Discovery Science și Cinetube tv la Digi online,pe când?Știe cineva?

Anonim

Discovery Science mai întâi intră la cablu si satelit si după pe Digi Online,Cinetube intra când vrea Digi,nu cred că va mai dura mult și vor fi noutăți pe Digi Online

BDorin

La Oradea a fost introdus pe langa Hora Tv HD si un post nou Tezaur Tv ii versiune Sd momentan

Unknown

Hora TV HD am introdus și în judetul Prahova?

Unknown

Hora tv hd și în Prahova,la Digi cablu,Orange satelit încă nu a introdus b1 hd!

Anonim

Niște canale de filme hd ar fi binevenite la Digi. Film Cafe, WB, TV1000, ar însemna ceva pentru abonații dacă s-ar putea recepționat HD.

COS

ce diferente de canale, uitati-va ce intra la digi [hora tv,etc] si ce canale intra la orange [ investigation discovery hd, ]. Cei de la digi dc n aveti loc in grila pt ID sau macar C&I

Unknown

Și la Hora TV HD când bage pe Orange DTH sau DVB-C și de Telekom DVB-C IPTV sau DTH cînd intrăm?

Anonim

Nu-i rău că se introduc versiuni HD și pentru posturile cu audiențe mai mici, în cele din urmă rezoluția 1920 x 1080 se va generaliza, mai ales acum, când mulți încep să treacă la 3840 x 2160 (4K) și 7680 × 4320 (8K). Dar avem versiuni HD ale unor canale TV mai importante, fie ele generaliste, de filme sau de muzică, ce sunt preluate de societățile de cablu doar în versiun SD deși există și HD pentru acestea. Uneori este vina cabliștilor, care pur și simplu boicoteză, alte ori este vina posturilor tv respective care emit pretenții financiare care nu se mai justifică pentru anul 2021. Măcar cabliștii să dea dovadă de mai multă deschidere, și să introducă versiuni HD acolo unde este posibil. În numele măriei sale, abonatul, care asta vrea, asta consumă, asta plătește :)

Unknown

Hora TV HD și Inedit TV sunt liber pe Orange DTH?

Unknown

HORA TV NU MERGE
SI EMITV NU MERGE LA DIGI TV NU ARE IMAGINE

Unknown

Când va emite b1 HD în brasov rds

Unknown

B1hd când va emite și la brasov rds

Anonim

Este un post cu audiență mică, deci interesul pentru a-l difuza și HD este scăzut.

Cosmin

Mai mică decat Aleph Business HD?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile