joi, 23 decembrie 2021

Filmul românesc de scurt metraj „Cadoul de Crăciun”, disponibil gratuit timp de 24 ore pe canalul de Youtube al Arhivei TVR

TVR a anunțat printr-un comunicat de presă ca filmul „Cadoul de Crăciun”, în regia lui Bogdan Mureșanu, primul film românesc selectat pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar, va fi oferit gratuit, exclusiv online, 24 de ore, pe canalul Arhivei TVR, de duminică, 26 decembrie, de la ora 11:00.

"În a doua zi de Crăciun vă propunem un film de ficțiune de scurt metraj, o bijuterie cinematografică, primul film românesc care a ajuns pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar, în anul 2020. Sub bagheta lui Bogdan Mureșanu, care semnează scenariul și regia filmului, se desfășoară o comedie neagră, pornită de la scrisoarea unui copil pentru Moș Crăciun și care transformă o seară liniștită într-o poveste de groază „Cadoul de Crăciun” aduce o perspectivă microscopică asupra unei zile istorice, mai precis asupra ultimelor ore ale regimului Ceaușescu. Este însă și un film despre frica absurdă din dictatură și cum ea se dezvoltă, până la paranoia, în relațiile de familie dintr-un mic apartament de cartier bucureștean", precizează TVR.

Regia și scenariul sunt semnate de Bogdan Mureșanu, cu: Adrian Văncică, Luca Toma, Ioana Flora, Mircea Andreescu, Gabriela Hamzescu, imaginea Tudor Platon, montajul Andrei Bălășoiu și Lorent Morel, decorurile Dan Samoilă și Ramona Vârtosu. Producatorii sunt Vlad Iorga, Bogdan Mureșanu, Victor Dumitrovici, Dan Burlac, Kinotopia. Proiectul este realizat cu sprijinul CNC, co-produs de TVR și Commitet.

Producția cinematografică, care are o durată de 23 minute, va putea fi vizionată online, gratuit, 24 de ore, începând din 26 decembrie ora 11:00 până pe 27 decembrie ora 11:00 și se adresează tuturor cinefililor.

Filmul de scurt metraj „Cadoul de Crăciun”, încheie seria duminicilor dedicate producțiilor de film independente sprijinite de TVR, însă programul exclusiv online pentru iubitorii de filme va continua și în anul următor.

Canalul de Youtube Arhiva TVR poate fi accesat AICI


Niciun comentariu despre subiectul „Filmul românesc de scurt metraj „Cadoul de Crăciun”, disponibil gratuit timp de 24 ore pe canalul de Youtube al Arhivei TVR”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile