joi, 16 decembrie 2021

„Vacanța lui Caillou”, o premieră plină de bucurie și lecții la JimJam

Care sunt tradițiile de Crăciun din întreaga lume? De ce este important să oferi și să împărtășești? Copiii învață toate aceste lucruri și se bucură alături de unul dintre eroii preferați, de Crăciun, pe JimJam, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România. 

Duminică, 19 decembrie, de la ora 11:10, a venit timpul să ne pregătim de sărbători împreună cu cei mici. Ca sprijin vine Caillou, un personaj îndrăgit din lumea animației, care învață și el mereu alături de ei. În „Vacanța lui Caillou”, un film special de Crăciun, învățămintele sunt legate de această perioadă specială și magică a anului. 

Caillou, personajul canadian de desene animate, se află la vârsta specială în care poate afla mai multe despre Crăciun. Atunci când se întreabă câte zile au mai rămas până la sărbătoare, tatăl lui, Boris, îi oferă în dar un calendar special de Crăciun, în care fiecare zi este reprezentată de o fereastră de deschis, în care apar tradiții din lumea întreagă, în fiecare fereastră a sa.

Pe unele dintre activități Caillou are ocazia să le testeze și el – de exemplu, se dă cu sania. Despre alte lucruri află pentru prima oară – cum ar fi că nu toți copiii sunt la fel de norocoși ca el și nu prea au jucării, și nici nu primesc unele noi sub pomul de Crăciun. O lecție importantă a sărbătorilor este generozitatea, cât de bine e să dăruiești și să împărtășești cu cei din jur, așa că micuțul Caillou se decide să doneze unele dintre jucăriile sale mai vechi cu care nu se mai joacă, unor copii care nu au așa ceva. 

Nici sora mai mică a lui Caillou, Rosie, nu stă departe de amuzamentul legat de sărbători. Atunci când Doris, mama, se oferă s-o ajute pe Rosie să creeze daruri, micuța se decide să încerce și ea. 

Distribuția filmului interpretează și câteva cântece care sunt un rezumat melodic al lecțiilor din film. Printre acestea se numără: „Where Christmas Is Not the Same/ Acolo unde Crăciunul nu e la fel”, „Eight Days to Go/ Au mai rămas opt zile” și „Everyday/ În fiecare zi”. 

Caillou a apărut prima oară ca personaj în seria de cărți a autoarei canadiene Hélène Desputeaux și apoi în serialul cu același nume care a debutat în 1997. Serialul are cinci sezoane și 92 de episoade. Caillou este un băiețel în vârstă de patru ani, care este, în mod înduioșător, fascinat de lumea din jurul lui. Plin de curiozitate și entuziasm, Caillou este un ghid perfect pentru cei mici atunci când lumea din jurul lor are tendința să crească și să tot crească. Numele lui înseamnă „pietricică” și este un autoproclamat Prinț al Imaginației. 


Niciun comentariu despre subiectul „„Vacanța lui Caillou”, o premieră plină de bucurie și lecții la JimJam”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile