miercuri, 16 februarie 2022

Călătorește în Orient cu AMC, în luna februarie

Filmele lunii februarie la AMC îi au în rolurile principale pe Nicolas Cage, Hayden Christensen și Billy Zane, actori care ne aduc mai aproape experiențele personajelor din Orient, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD satelit România.

Duminică, 20 februarie, de la ora 20:05, Nicolas Cage și Hayden Christensen („Star Wars: Amenințarea fantomei”) vă spun „Legenda cruciaților”, o poveste despre doi luptători în cruciade care își caută liniștea în Orientul Îndepărtat, mai exact în China. Producția din 2014 este regizată de Nick Powell. Traumatizați după atrocitățile războiului, Jacob (Hayden Christensen) și Gallain (Nicolas Cage) nu prea au timp să-și ia viața de la capăt, pentru că sunt implicați în intrigile politice și militare ale regiunii, fără voia lor. 

Calea lui Jacob se intersectează cu cea a tânărului prinț moștenitor al Chinei. Atunci când fratele lui mai mare îl ucide pe tatăl lor, împăratul, iar micul prinț trebuie să fugă alături de sora sa. Jacob îi protejează de asasinii pe urmele lor în timp ce se luptă cu propriii demoni și își dă seama că au nevoie de și mai mult ajutor. Aici intră în scenă Gallain, fostul cruciat care și-a creat propria legendă în regiune și este numit Fantoma Albă. Gallain e reticent la idee și și-a cultivat o imagine de mizantrop – respinge compania altor oameni. Însă cei patru trebuie să lupte cot la cot pentru a-l întoarce pe prinț pe tronul lui de drept. 

Duminica următoare, 27 februarie, de la ora 20:00, a venit timpul pentru o figură biblică să fie în centrul acțiunii, în „Samson”. Filmul spune povestea faimosului erou israelit superforțos, al cărui plete lungi dețin secretul pentru puterea lui. Samson, interpretat de Billy Zane („Titanic”) are ca misiune dată de la Dumnezeu salvarea poporului său din sclavie. Atunci când ambiția sa din tinerețe este stinsă de o căsnicie tragică, Samson vrea să se răzbune și asta dă startul unui conflict cu armata filistină. 

În timp ce fratele lui pregătește o răscoală a tribului, Samson începe o relație cu o faimoasă (sau infamă) femeie filistină, Dalila, care duce la predarea sa în fața situației, dar și în fața Dumnezeului lui. Există momente în care nu poți decât să te predai în fața circumstanțelor potrivnice și mai ales momente în care predarea este cel mai bun lucru pe care-l poți face. Samson descoperă, până la urmă, că și condamnarea poate fi o formă de salvare. 



Niciun comentariu despre subiectul „ Călătorește în Orient cu AMC, în luna februarie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile